Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 70

Wątek: dźwięk z aparatów Leica

Uzależniony
    Miasto
    Koszalin i okolice

Domyślnie

Podpinasz kompa do aparatu, apart w jakiś styropian i jedziesz .... parametry zmieniasz na kompie lv i jazda ...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Patrzyłeś na cenę? Chyba lepiej dozbierać na 40-tkę .
    Patrzylem - tez wolalbym 40the (lub Olka) ale wybor srodka zalezy od autora watku. Trzeba "pomacac"40tke i tyle na razie. Jak nie podpasuje trzeba bedzie koledze podsuwac inne pomysly.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Patrzyłeś na cenę? Chyba lepiej dozbierać na 40-tkę .
    lepiej już te buty ninja kupię i może jakąś czapkę niewidkę, to nikt nie będzie widział skąd ten dźwięk

40tka nie sądzę, żeby miała dużo cichszą opcję silent, jeśli w ogóle cichszą
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez scooter Zobacz posta
    Podpinasz kompa do aparatu, apart w jakiś styropian i jedziesz .... parametry zmieniasz na kompie lv i jazda ...
    i w ogóle może mnie nie być na sali, bo jeszcze sobie transmitter zorganizuję, nie?
    Ostatnio edytowane przez Krzysztof Bieliński ; 27-10-2007 o 00:39 Powód: Automerged Doublepost
    Zabawki: Canon 5D MkII |Canon 1D Mk III | Canon 70-200/2,8L | Canon 300/4L IS | Canon 16-35/2,8L | Canon 50/1,4 | Canon 85/1,8 i inne
    Strona: www.fotografiateatralna.pl

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzysztof Bieliński Zobacz posta
    l
    i w ogóle może mnie nie być na sali, bo jeszcze sobie transmitter zorganizuję, nie?
    Ja bym powiedzial nawet 3.
    1) to do sterowania aparatem WFT-E2
    2) gdzies na sali "specjalny" statyw, ktory mozna zdalnie obracac (poin, pozion, obrot)
    3) specjalne uradzenie do zamiany ogniskowej (o ile to zoom) tez sterowne zdalnie
    Normalnie James Bond i jego sprzet to bylby pikus
    Zawsze jest jeszcze (podobno cichy jak leica) http://www.epsonrd1.co.uk/ tylko cena wymiata

Coś już napisał

Domyślnie

Jedni piszą że R1 jest bezgłośny inni że wydaje dźwięk ...
    Tak można powiedzieć że wydaje dźwięk ale nie wierzę że twoje kości trzeszczą mniej niż dźwięk migawki w R1 co do Iso zgadzam się że może być za słabo ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mor_feusz Zobacz posta
    Ja bym powiedzial nawet 3.
    1) to do sterowania aparatem WFT-E2
    2) gdzies na sali "specjalny" statyw, ktory mozna zdalnie obracac (poin, pozion, obrot)
    3) specjalne uradzenie do zamiany ogniskowej (o ile to zoom) tez sterowne zdalnie
    Normalnie James Bond i jego sprzet to bylby pikus
    Zawsze jest jeszcze (podobno cichy jak leica) http://www.epsonrd1.co.uk/ tylko cena wymiata
    1) sie kupi :cool:
    2) sie zrobi
    3) posadzę kolegę z słuchawkami na uszach, sam będę siedział w domu i mu mówił, co i jak, raz na jakiś czas odpalał migawkę z kompa, jednocześnie jedząc kolację. Zresztą po co zoom, ustawiam szeroki kąt, same Deesy i później sobie kadruję
    kilka lapów postawić na biurku i mogę wszystkie premiery równocześnie "obsługiwać"
    i popijać martini
    tylko jakby trochę gubi się idea, pomijając drobny fakt, że mnie na to jakby trochę nie stać

takie statywy i inne gadżety zdalnie sterowane są już pewnie dostępne, myślę, że są służby służące dla "dobra ludzkości", które się ucieszyły na widok 1DMkIII
    Ostatnio edytowane przez Krzysztof Bieliński ; 27-10-2007 o 11:06
    Zabawki: Canon 5D MkII |Canon 1D Mk III | Canon 70-200/2,8L | Canon 300/4L IS | Canon 16-35/2,8L | Canon 50/1,4 | Canon 85/1,8 i inne

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Przy takiej cenie WTF(What The F...?)-E2 co biedniejsze służby rozważają mały laptop z modemem 3G
    EOS - conditio sine Kwanon...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Przy takiej cenie WTF(What The F...?)-E2 co biedniejsze służby rozważają mały laptop z modemem 3G
    a niektóre zadowolą się kamerką w rękach jednego z funkcjonariuszy :-|
    chyba, żeby była potrzeba posadzić aparat na drzewie, tak, żeby go nie było widać 8)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

a tak wracając do tematu, to jeśli chodzi w takim razie o kompakty (bo wyczuwam, że nic innego nie będzie wchodzić w grę, może poza tym wyciszaniem), jaki kompakt (bezdźwięczny) będzie miał najniższy poziom szumów na 800-1600ISO?
    Ostatnio edytowane przez Krzysztof Bieliński ; 27-10-2007 o 12:09 Powód: Automerged Doublepost

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

(....)

a tak wracając do tematu, to jeśli chodzi w takim razie o kompakty (bo wyczuwam, że nic innego nie będzie wchodzić w grę, może poza tym wyciszaniem), jaki kompakt (bezdźwięczny) będzie miał najniższy poziom szumów na 800-1600ISO?
    W fuji f30 jest chyba nieźle pod tym wzgledem ale znam tylko z testów .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

To moze to sony, o ktorym pisalem na poczatku?
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów