Zabawki: Canon 5D MkII |Canon 1D Mk III | Canon 70-200/2,8L | Canon 300/4L IS | Canon 16-35/2,8L | Canon 50/1,4 | Canon 85/1,8 i inne
Strona: www.fotografiateatralna.pl
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 26-10-2007 o 21:38
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
kompakcik za taką cenę? to zdecydowanie za dużo, musiałby mieć rewelacyjną jakość obrazu (ale przy takiej matrycy to raczej mało możliwe)
za te pieniądze może kupię 40D i lupę i nawkładam waty w migawkę. :rolleyes:
Tak a propos, czy ktoś może zna takie miejsce, gdzie jakiś tuning przeprowadzają na Canonach.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
a jaki kompakt pożyczałeś?
Ostatnio edytowane przez Krzysztof Bieliński ; 26-10-2007 o 21:53 Powód: Automerged Doublepost
Zabawki: Canon 5D MkII |Canon 1D Mk III | Canon 70-200/2,8L | Canon 300/4L IS | Canon 16-35/2,8L | Canon 50/1,4 | Canon 85/1,8 i inne
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Pamiętam, że za analoga jakiś kolesiowiec, który cykał dokumentację na planach filmowych i opowiadał on, że pakował F5-tkę do jakiejś hiperwyciszającej obudowy. Było to ponoć ciężkie i nieporęczne jak diabli no i oczywiście drogie, ale popytałbym googla, może wyjdzie jednakowoż taniej niż 40D...
Powiem tak zaciekawil mnie Twoj watek - wpisalem w google.com "najcichszy DSLR) i jak koledzy mowia wyglada na to ze Olymus E1 jest naj naj ale ..... ktos testowal specjalna obudowe - wlasnie taka http://www.soundblimp.com tutaj jest pokazane jak to wyglada z Canonami http://www.soundblimp.com/canon.htm
Współczuję, to ma przy 800ISO ziarno jak w marku przy 6400ISO
dzięki! pomyślę o tym
Tylko może być kłopot ze zmianą czasu, przysłony, i ISO, chyba, żeby wszystko na preselekcji ciągnąć, ale to w ciężkich warunkach oświetleniowych w teatrach raczej mało możliwe. Światło się często zmienia, ja często zmieniam parametry. Chociaż jako wersja minimalistyczna, może się okazać niezłe. Aby działało.
nie wierzę!
Ostatnio edytowane przez Krzysztof Bieliński ; 26-10-2007 o 22:56 Powód: Automerged Doublepost
Kapitan Wagner