Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 70

Wątek: dźwięk z aparatów Leica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Canclerz Zobacz posta
    No i najważniejsze, nawet jeśli wyłączysz dzwięki to migawka wydaje takie delikatne "cyk-cyk". Cichuteńkie, ale bezgłośna nie jest
    to co mnie tu, łobuzy, wkręcają? się zdenerwuję
    Właśnie o to delikatne cyk-cyk chodzi.
    Zabawki: Canon 5D MkII |Canon 1D Mk III | Canon 70-200/2,8L | Canon 300/4L IS | Canon 16-35/2,8L | Canon 50/1,4 | Canon 85/1,8 i inne
    Strona: www.fotografiateatralna.pl

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzysztof Bieliński Zobacz posta
    I jak sobie radzisz? Pytam szczególnie o momenty, kiedy ma być cisza. Czym fotografujesz?
    (....)
    Dotąd pożyczałem od kolegi kompakt ale mam już tego dość zwłaszcza, że często są to niezbyt jasne kościoły. W chwilach przerw i na próbach robiłem lustrem. Kilka razy w akcie desperacji używałem wstępnego podnoszenia lustra .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 26-10-2007 o 21:38
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piast9 Zobacz posta
    Niedługo będzie E-3. Jak u niego z szumami - zobaczymy.

Uświadczysz i 2,0. Patrz tu: http://www.canon-board.info/showthre...&highlight=e-3
    kompakcik za taką cenę? to zdecydowanie za dużo, musiałby mieć rewelacyjną jakość obrazu (ale przy takiej matrycy to raczej mało możliwe)
    za te pieniądze może kupię 40D i lupę i nawkładam waty w migawkę. :rolleyes:
    Tak a propos, czy ktoś może zna takie miejsce, gdzie jakiś tuning przeprowadzają na Canonach.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Dotąd pożyczałem od kolegi kompakt ale mam już tego dość zwłaszcza, że często są to niezbyt jasne kościoły. W chwilach przerw i na próbach robiłem lustrem. Kilka razy w akcie desperacji używałem wstępnego podnoszenia lustra .
    a jaki kompakt pożyczałeś?
    Ostatnio edytowane przez Krzysztof Bieliński ; 26-10-2007 o 21:53 Powód: Automerged Doublepost
    Zabawki: Canon 5D MkII |Canon 1D Mk III | Canon 70-200/2,8L | Canon 300/4L IS | Canon 16-35/2,8L | Canon 50/1,4 | Canon 85/1,8 i inne

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

(...)
    a jaki kompakt pożyczałeś?
    A640 bodajrze to było.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Tak a propos, czy ktoś może zna takie miejsce, gdzie jakiś tuning przeprowadzają na Canonach
    Pamiętam, że za analoga jakiś kolesiowiec, który cykał dokumentację na planach filmowych i opowiadał on, że pakował F5-tkę do jakiejś hiperwyciszającej obudowy. Było to ponoć ciężkie i nieporęczne jak diabli no i oczywiście drogie, ale popytałbym googla, może wyjdzie jednakowoż taniej niż 40D...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Pamiętam, że za analoga jakiś kolesiowiec, który cykał dokumentację na planach filmowych i opowiadał on, że pakował F5-tkę do jakiejś hiperwyciszającej obudowy. Było to ponoć ciężkie i nieporęczne jak diabli no i oczywiście drogie, ale popytałbym googla, może wyjdzie jednakowoż taniej niż 40D...
    Popytaj kolegę googla mi nie chciał powiedzieć zbyt wiele.
    Z takich opakowań to mam jedynie opakowkę ortalionowo-puchową, takie ciepłe rękawiczki na zimę i na deszcz z rękawkiem na obiektyw, ale to tylko potrafi trochę zmiękczyć dźwięk.

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

kompakcik za taką cenę?
    Jaki kompakcik? Olympusy E-1 i E-3 to lustrzanki.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Powiem tak zaciekawil mnie Twoj watek - wpisalem w google.com "najcichszy DSLR) i jak koledzy mowia wyglada na to ze Olymus E1 jest naj naj ale ..... ktos testowal specjalna obudowe - wlasnie taka http://www.soundblimp.com tutaj jest pokazane jak to wyglada z Canonami http://www.soundblimp.com/canon.htm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    A640 bodajrze to było.
    Współczuję, to ma przy 800ISO ziarno jak w marku przy 6400ISO
    Cytat Zamieszczone przez mor_feusz Zobacz posta
    Powiem tak zaciekawil mnie Twoj watek - wpisalem w google.com "najcichszy DSLR) i jak koledzy mowia wyglada na to ze Olymus E1 jest naj naj ale ..... ktos testowal specjalna obudowe - wlasnie taka http://www.soundblimp.com tutaj jest pokazane jak to wyglada z Canonami http://www.soundblimp.com/canon.htm
    dzięki! pomyślę o tym
    Tylko może być kłopot ze zmianą czasu, przysłony, i ISO, chyba, żeby wszystko na preselekcji ciągnąć, ale to w ciężkich warunkach oświetleniowych w teatrach raczej mało możliwe. Światło się często zmienia, ja często zmieniam parametry. Chociaż jako wersja minimalistyczna, może się okazać niezłe. Aby działało.
    Cytat Zamieszczone przez piast9 Zobacz posta
    Jaki kompakcik? Olympusy E-1 i E-3 to lustrzanki.
    nie wierzę!
    Ostatnio edytowane przez Krzysztof Bieliński ; 26-10-2007 o 22:56 Powód: Automerged Doublepost

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mor_feusz Zobacz posta
    Patrzyłeś na cenę? Chyba lepiej dozbierać na 40-tkę .
    Kapitan Wagner

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów