Cytat Zamieszczone przez Krzysztof Bieliński Zobacz posta

myślałem też o tym, trochę (bardzo) krótki obiektyw i mam jeszcze pytanie o jakość obrazu. Jak jest przy 800-1600ISO? aha, jest planowany jakiś następca, że chcesz sprzedać?
myślę że ISO800 to max co w dramatycznej sytuacji można wykorzystać mam trochę zdjęć akwarium przy Iso800 ale zdecydowanie przyznaje ze ISO nie jest naj mocniejszą stroną R1 (zresztą jakiego kompaktu jest ?)
Pytałeś dlaczego sprzedaję ...
Tak chyba go sprzedam po prostu chcę lustro , wiesz te sprawy z czyszczeniem matrycy kalibracją szkieł brakuje mi tego bo jeśli chodzi o jakość zdjęć to raczej na podstawie testowych zdjęć z 40D nie zamieniłbym R1 na 40D biorąc pod uwagę ogólne koszty uzyskania podobnego obrazu Sony 2000zł a 40D ok 8000zł ...ale zamieniam R1 , rczej na pewno na Canona bo chcę się rozwijać a najlepsza nawet hybryda mi na to już nie pozwala dlatego myślę nad 40D który z odpowiednimi szkłami powinien pokazać pazur biorę też pod uwagę 5D lub ewentualnie jego następcę ale nie wiem czy tak długo wytrzymam na aparat i dwa szkła przeznaczam ok 9-10 tysięcy wiec zbytnio szaleć nie mogę ...

Cytat Zamieszczone przez Krzysztof Bieliński Zobacz posta
PS. co jest nie tak z monitorem LCD w 40D? Mam chyba podobny i żadnych problemów, jest rewelacyjny.
Właśnie nie wiem co jest ale wielu na tym forum płacze że nie jest on najlepszy i że leci w stronę niebieskiej barwy.