Pokaż wyniki od 1 do 10 z 70

Wątek: dźwięk z aparatów Leica

Widok wątkowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sniper88 Zobacz posta
    Sony DSC t2 ? ISO 3200, a ze kompakt, to wystarczy dzwieki w menu wylaczyc, i juz nie wydaje zadnego odglosu
    dżizas, a gdzie tutaj jest pierścień do zooma i do ustawiania ostrości?
    ok. odpada, nie ma czerwonego paska na obiektywie, w ogóle nie ma obiektywu chyba, że wyłazi robak ze środka
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Łukasz Unterschuetz Zobacz posta
    Nie sądzę, 40D posiada "silent mode", czyli foci z podniesionym stale lustrem.
    1DMkIII posiada silent mode bez potrzeby podnoszenia lustra na stałe
    posiada też live view
    I nawet jeśli 40D jest cichszy (w co wątpię), to i tak nie będzie to ten dźwięk, o który mi chodzi.
    Cytat Zamieszczone przez tmaciak Zobacz posta
    Leica M8:
    http://www.dpreview.com/reviews/leicam8/page5.asp (dół strony)

Canon 40D:
    http://www.dpreview.com/reviews/canoneos40d/page10.asp (dół strony)

Dużej różnicy nie ma jak na moje ucho, aczkolwiek mimo wszystko Leica jest chyba cichsza.

Należałoby to sprawdzić w "realu" ale do tego trzeba by już zgromadzić sprzęt
    może porównanie ok, ale szkoda, że na dpreview nie ma tego samego z 1DMkIII, mógłbym sobie porównać. Bo z tego, co słyszę, to ani 40D ani M8 nie będzie dobrym rozwiązaniem. Może trzeba się wybrać gdzieś i usłyszeć to na żywo, bo nie wiem, jaki poziom głośności ustawiać na wieży. Aha, może ktoś z Was ma 40D i macbooka pro, to może sobie odtworzyć ten dźwięk i porównać z tym w naturze i podać mi poziom głośności w lapie, na którym będzie odpowiednio głośny dźwięk?
    Cytat Zamieszczone przez sniper88 Zobacz posta
    Sony DSC t2 ? ISO 3200, a ze kompakt, to wystarczy dzwieki w menu wylaczyc, i juz nie wydaje zadnego odglosu
    znalazłem jeszcze jedną informację o tym ósmym cudzie:
    "Aparat wyposażono również, w system wykrywania twarzy oraz tryb robiący zdjęcie, po wykryciu uśmiechu na twarzy" :-P :-D
    może inne pomysły?
    i może ktoś, kto miał styczność z leicami?
    a może jakiś kompakt faktycznie, ale z dobrą matrycą i obiektywem? any suggestions?
    Ostatnio edytowane przez Krzysztof Bieliński ; 26-10-2007 o 16:45 Powód: Automerged Doublepost
    Zabawki: Canon 5D MkII |Canon 1D Mk III | Canon 70-200/2,8L | Canon 300/4L IS | Canon 16-35/2,8L | Canon 50/1,4 | Canon 85/1,8 i inne
    Strona: www.fotografiateatralna.pl

Uprawnienia umieszczania postów