Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 70

Wątek: dźwięk z aparatów Leica

Domyślnie dźwięk z aparatów Leica

Pardon, że w tej grupie tematycznej, ale tutaj zagląda dużo osób, które mogą mieć do czynienia z Leicami.

Potrzebuję aparatu, który ma najlepiej połączenie wysokiej czułości z najcichszą możliwą migawką (najlepiej bez migawki ). 1DMkIII sprawdza się w prawie wszystkich sytuacjach, ale mogę potrzebować jeszcze cichszego sprzętu. Stąd prośba o wypowiedzi osób, które mają do czynienia z Leicami, albo innym podobnym sprzętem.
    Zabawki: Canon 5D MkII |Canon 1D Mk III | Canon 70-200/2,8L | Canon 300/4L IS | Canon 16-35/2,8L | Canon 50/1,4 | Canon 85/1,8 i inne
    Strona: www.fotografiateatralna.pl

dazz
    Guest

Domyślnie

40d ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dazz Zobacz posta
    40d ?
    żart?
    Zabawki: Canon 5D MkII |Canon 1D Mk III | Canon 70-200/2,8L | Canon 300/4L IS | Canon 16-35/2,8L | Canon 50/1,4 | Canon 85/1,8 i inne

Domyślnie

Nie sądzę, 40D posiada "silent mode", czyli foci z podniesionym stale lustrem.

dazz
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzysztof Bieliński Zobacz posta
    żart?

absolutnie nie, 40D ma najcichszą migawkę z Canonów, a do tego zawsze można użyć "silent mode", czyli praktycznie tak jak chciałeś, fotografować "bez migawki"
    Ostatnio edytowane przez dazz ; 26-10-2007 o 15:40

Uzależniony
    Miasto
    Józefów

Domyślnie

Leica M8:
    http://www.dpreview.com/reviews/leicam8/page5.asp (dół strony)

Canon 40D:
    http://www.dpreview.com/reviews/canoneos40d/page10.asp (dół strony)

Dużej różnicy nie ma jak na moje ucho, aczkolwiek mimo wszystko Leica jest chyba cichsza.

Należałoby to sprawdzić w "realu" ale do tego trzeba by już zgromadzić sprzęt
    Pozdrawiam, Tomek
    Canon LS-120PC II

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Potrzebuję aparatu, który ma najlepiej połączenie wysokiej czułości z najcichszą możliwą migawką
    Sony DSC t2 ? ISO 3200, a ze kompakt, to wystarczy dzwieki w menu wylaczyc, i juz nie wydaje zadnego odglosu
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sniper88 Zobacz posta
    Sony DSC t2 ? ISO 3200, a ze kompakt, to wystarczy dzwieki w menu wylaczyc, i juz nie wydaje zadnego odglosu
    dżizas, a gdzie tutaj jest pierścień do zooma i do ustawiania ostrości?
    ok. odpada, nie ma czerwonego paska na obiektywie, w ogóle nie ma obiektywu chyba, że wyłazi robak ze środka
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Łukasz Unterschuetz Zobacz posta
    Nie sądzę, 40D posiada "silent mode", czyli foci z podniesionym stale lustrem.
    1DMkIII posiada silent mode bez potrzeby podnoszenia lustra na stałe
    posiada też live view
    I nawet jeśli 40D jest cichszy (w co wątpię), to i tak nie będzie to ten dźwięk, o który mi chodzi.
    Cytat Zamieszczone przez tmaciak Zobacz posta
    Leica M8:
    http://www.dpreview.com/reviews/leicam8/page5.asp (dół strony)

Canon 40D:
    http://www.dpreview.com/reviews/canoneos40d/page10.asp (dół strony)

Dużej różnicy nie ma jak na moje ucho, aczkolwiek mimo wszystko Leica jest chyba cichsza.

Należałoby to sprawdzić w "realu" ale do tego trzeba by już zgromadzić sprzęt
    może porównanie ok, ale szkoda, że na dpreview nie ma tego samego z 1DMkIII, mógłbym sobie porównać. Bo z tego, co słyszę, to ani 40D ani M8 nie będzie dobrym rozwiązaniem. Może trzeba się wybrać gdzieś i usłyszeć to na żywo, bo nie wiem, jaki poziom głośności ustawiać na wieży. Aha, może ktoś z Was ma 40D i macbooka pro, to może sobie odtworzyć ten dźwięk i porównać z tym w naturze i podać mi poziom głośności w lapie, na którym będzie odpowiednio głośny dźwięk?
    Cytat Zamieszczone przez sniper88 Zobacz posta
    znalazłem jeszcze jedną informację o tym ósmym cudzie:
    "Aparat wyposażono również, w system wykrywania twarzy oraz tryb robiący zdjęcie, po wykryciu uśmiechu na twarzy" :-P :-D
    może inne pomysły?
    i może ktoś, kto miał styczność z leicami?
    a może jakiś kompakt faktycznie, ale z dobrą matrycą i obiektywem? any suggestions?
    Ostatnio edytowane przez Krzysztof Bieliński ; 26-10-2007 o 16:45 Powód: Automerged Doublepost

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

(....)
    1DMkIII posiada silent mode bez potrzeby podnoszenia lustra na stałe
    posiada też live view
    I nawet jeśli 40D jest cichszy (w co wątpię), to i tak nie będzie to ten dźwięk, o który mi chodzi.
    (....)
    Raczej w 40D będzie ciszej. W 40-tce jest zupełnie inna konstrukcja migawki i lustra niż w jedynkach (nawet sam Canon się tym chwalił ) i ta właśnie konstrukcja umożliwiła zrobienie tych trybów silent.
    A jeśli chodzi o Leicę to pewno że kupuj . Tam jest tylko ciche pyk.. (zresztą tak samo jak w 40D )).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

W Olympusie E-1 migawki prawie nie słychać.
    350D | 30D | 30D | 5D mkII
    Canon EF: 28/1.8 | 50/1.4 | 85/1.8 | 300/4 L IS | 17-40/4 L | 24-105/4 L

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów