Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 52

Wątek: w parku wieczorem??

Początki nałogu Awatar senner
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

to ja dorzuce swoje 3 grosze

wszystko robione 400d + kit + statyw + wężyk :]

w zdjęciu 2 nie mogłem uniknąć 'blika' (nie miałem żadnego filtra czy osłony) więc został

pełen EXIF do odczytu z plików - czasy zazwyczaj ponad 30s na bulb

in film we trust

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

No i 2, pomimo blika (ktory raczej nie rzuca sie w oczy), wyszla imo najlepiej
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

tora
    Guest

Domyślnie

i noc wreszcie wyglada jak noc

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pst Zobacz posta
    bardzo ladne zdjecia abbozzo
    widac ze byla obróbka ale nie jest to juz ten pastelowy obrazeczek jak podawali wyzej
    Ma to oznaczać, że ja jakoś drastycznie obrabiałem swoje przykładowe zdjęcie ?
    Od siebie mogę powiedzieć, że jedyna obróbka jakiej podlegało to zdjęcie to proces C-41
    A zdjęcia z moich linków można zrobić bez HDR'ów czy innych cudów.

Coś już napisał

Domyślnie

Tak tylko gwoli ścisłości, z fizycznego punktu widzenia:
    z tego co mi wiadomo, we wszechświecie nie istnieje coś takiego jak to niektórzy tutaj zwali "całkowita ciemność" [pomijamy zabawki takie jak czarne dziury].
    Naprawdę, promieniowanie jest wszędzie, nawet jeśli go nie widzicie

Światło z odległych mgławic, galaktyk etc. jest setki, tysiące razy słabsze od tego co widzicie w nocy na niebie, a jednak mamy ich zdjęcia. A nawet jeśli niebo jest przykryte chmurami - to i tak wtedy jest światło
    Ostatnio edytowane przez Gotman ; 27-10-2007 o 22:15
    "Cóż piękniejszego nad niebo, które ogarnia wszystko, co piękne."
    Mikołaj Kopernik

Początki nałogu Awatar wojtek_j
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez abbozzo Zobacz posta
    Cześć.
    W zależności od tego jakie warunki masz w parku zawsze można sobie jakoś poradzić.
    Ostrość przy oświetleniu latarniami łapiesz bez najmniejszego problemu. Poza tym przesłonę ustawiasz nawet na 11.

Jeśli jest super ciemno to można ręcznie ustawić na nieskończoność i dużą wartość przesłony, na 90% ostrość będzie prawidłowa.

Efekty są często ciekawsze niż się oczekiwało

Foto nr 1.

Foto nr 2.

Fotki robione kitem

Pozdrawiam.
    A jakie miałeś ustawienia?Czas,na co ostrośc itd.I nie śmiej się ale co to znaczy i jak to się robi a mianowicie USTAWIA NA NISKOŃCZONOŚĆ?
    7d / 580 EXII / 430ex / 10-22 / 17-55 2.8 / 24-105 / 70-300 is / 50 1.4 / filtry i różne tam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bagnet007 Zobacz posta
    Ma to oznaczać, że ja jakoś drastycznie obrabiałem swoje przykładowe zdjęcie ?
    Od siebie mogę powiedzieć, że jedyna obróbka jakiej podlegało to zdjęcie to proces C-41
    A zdjęcia z moich linków można zrobić bez HDR'ów czy innych cudów.
    ma to oznaczać że zdjęcia z linków ktore podałeś są dla mnie obrazkami a nie zdjeciami i że były poddane intensywnej obróbce na komputerze

być może moja wiedza fotograficzna musi zostać uzupełniona bo trudno mnie przekonać że taki efekt uzyskasz przy normalnym naświetlaniu matrycy (normalnie= szkło+body+ew. filtry)
    Don't argue with stupid people, because they drag you down to their level and beat you with experience!
    sprzęt w Hiszpanii - lokacja nieznana
    dwa lata z lustrem, a update'u brak...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pst Zobacz posta
    bardzo ladne zdjecia abbozzo
    widac ze byla obróbka ale nie jest to juz ten pastelowy obrazeczek jak podawali wyzej
    podoba mi sie szczegolnie pierwsza fotka gdzie zrodlka swiatla sa bardziej z boku
    gratz! kolejny dowód ze da sie kita poprawnie uzywac
    Hi.
    Fotki nie były obrabiane To jest to co z aparatu w jpg sie wyciągnęło

Piotr
    30D + KIT + Canon L 28-80 2,8:4 + Sigma 28-200 2.8 EX+ Canon EX 380 + mecablitz 45 CL-4 + mecablitz 45 CL-1

Początki nałogu Awatar wojtek_j
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez abbozzo Zobacz posta
    Hi.
    Fotki nie były obrabiane To jest to co z aparatu w jpg sie wyciągnęło

A jakie miałeś ustawienia?Czas,na co ostrośc itd.I nie śmiej się ale co to znaczy i jak to się robi a mianowicie USTAWIA NA NISKOŃCZONOŚĆ?
    7d / 580 EXII / 430ex / 10-22 / 17-55 2.8 / 24-105 / 70-300 is / 50 1.4 / filtry i różne tam

Coś już napisał
    Miasto
    Kędzierzyn Koźle

Domyślnie

Ja fotografując w nocy ustawiam ostrość na odległej latarni lub gdy próbuję fotografować niebo to szukam najjaśniejszej gwiazdy i na niej ustawiam ostrość, co wcale aż tak trudne nie jest, aparat w trybie AF nieradzi sobie z tym dlatego robię to ręcznie.
    Należy również zwrócić uwagę na to czy na niebie jest Księżyc, jeśli jest to po 30 sekundach niebo może wyglądać jak w dzień, jeśli niema go na niebie to wtedy można ładnie uwieczniać ślady gwiazd. W astrofotografii obiekty takie jak mgławice, galaktyki i.t.d. fotografuje się najczęściej gdy księżyca niema na niebie, a jeśli jest to stosuje się różne filtry np. H-Alpha, ale żeby robić fotki tym filtrem powinno mieć się wymieniony filtr przed matrycą aparatu, bo wmontowany IR-cut skutecznie utrudnia fotografię w H-Alpha :/

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów