Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 52

Wątek: w parku wieczorem??

Mieszany widok

Bywalec Awatar Piasek1989
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie w parku wieczorem??

witam wszystkich
    Ostatnio byłem w parku na spacerze po takim lekkim deszczy i się zauroczyłem ponieważ świetnie wyglądało jak pomarańczowe światło z latarni odbijało sie od mokrych liści rozsypanych po całym parku tylko wtedy byłem bez aparaty. mam zamiar skoczyć na dniach do tego parku wieczorkiem tylko nie mam za bardzo pojęcia jak dobrze ponastawiać aparat aby wyszła bobra jakość zdjęć i w tyym celu proszę was o jakie kol wiek porady a może ktoś już ma jakieś doświadczenie to prosił bym o podzielenie się nim z nami

do dyspozycji: EOS 400D, kit, 50mm f1.8, tamron 70-300

Początki nałogu
    Miasto
    Racibórz

Domyślnie

jezeli moge podsunac jakis pomysl to na 100% wez ze soba statyw :-)

theremin
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez c42 Zobacz posta
    jezeli moge podsunac jakis pomysl to na 100% wez ze soba statyw :-)
    ... i przynajmniej gaz do obrony.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piasek1989 Zobacz posta
    witam wszystkich
    Ostatnio byłem w parku na spacerze po takim lekkim deszczy i się zauroczyłem ponieważ świetnie wyglądało jak pomarańczowe światło z latarni odbijało sie od mokrych liści rozsypanych po całym parku tylko wtedy byłem bez aparaty. mam zamiar skoczyć na dniach do tego parku wieczorkiem tylko nie mam za bardzo pojęcia jak dobrze ponastawiać aparat aby wyszła bobra jakość zdjęć i w tyym celu proszę was o jakie kol wiek porady a może ktoś już ma jakieś doświadczenie to prosił bym o podzielenie się nim z nami

myślę że gaz jest dobrym pomysłem jakby jakieś aparaty chciały cie zaczepiać...
    a bobra mógłbyś zagonić żeby pośmigał troche w liściach - byłby fajny efekt...
    Don't argue with stupid people, because they drag you down to their level and beat you with experience!
    sprzęt w Hiszpanii - lokacja nieznana
    dwa lata z lustrem, a update'u brak...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piasek1989 Zobacz posta
    witam wszystkich

Oczywiscie statyw i weżyk.Dobrze by było cos przeczytac o foceniu na dlugich czasach np.efekt Schwartzchilda.Włączyć redukcje szumow jesli aparat ją posiada[noise reduction].Fotografowac raczej zanim zapadnie calkowity zmrok,dobrze nie byc samemu.Mozna poeksperymentowac z jakimis filtrami. Na pewno warto do każdego ujecia wykonac bracketing expozycji.Powodzenia.
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 25-10-2007 o 19:31

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    np.efekt Schwartzchilda
    Na matrycy ?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bagnet007 Zobacz posta
    Na matrycy ?
    Oczywiscie ze nie
    No,skleroza i czterdziesci lat pstrykania na filmie łączac sie powoduja takie
    aberacje w wypowiedziach.Za kare napisze czterdziesci razy"matryca głupku,matryca"

Początki nałogu Awatar piszczal
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

RAW, brecketing przy stałej przysłonie ze statywu, po wywołaniu Raw połacz 3 zdjecia w lekko (nie przesadzić) poustawianym HDR i powinno być ciekawie
    aktualnie: Canon EOS R6 | Sigma A 35/1.4 DG HSM | Canon 135/2 L | Canon 16-35/4 L

Domyślnie

ze statywem nie przesadzajmy. zalozmy ze na dole tej foty sa liscie a nie mokra ulica :> http://img150.imageshack.us/my.php?i...3s6144aaf3.jpg

1/8 z reki. takze bez stresu. spacer bedzie przyjemniejszy jak wezmiesz mniej klamotow.
    pozdrawiam,
    zby

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zby Zobacz posta
    1/8 z reki. takze bez stresu. spacer bedzie przyjemniejszy jak wezmiesz mniej klamotow.
    Jezeli to ma byc w nocy, to kiepski pomysl. Raz sie wybralem z aparatem na nocne focenie bez statywu, i od razu mowie, ze nie polecam. ISO min. 800 f3.5, wiec momentami jakosc leciala na pysk.
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów