Pokaż wyniki od 1 do 10 z 519

Wątek: Legitymacja fotoreporterska??

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Mnie jedna rzecz zastanawia... typowo na imprezach typu np. koncerty czy airshow to przecież chyba nie legitymacja prasowa upoważnia do włażenia tu i tam - ale badge wydawany przez organizatorów. Wydawany oczywiście na jakiejś podstawie itp. - ale na spokojnie, z weryfikacją, a nie na zasadzie "zamachać koksowi z ochrony przed nosem". Czy w takiej sytuacji legitymacje "Canon Board Photo Association" w ogóle się na coś przydadzą?

Uzależniony Awatar gawryl
    Miasto
    Bialystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Mnie jedna rzecz zastanawia... typowo na imprezach typu np. koncerty czy airshow to przecież chyba nie legitymacja prasowa upoważnia do włażenia tu i tam - ale badge wydawany przez organizatorów. Wydawany oczywiście na jakiejś podstawie itp. - ale na spokojnie, z weryfikacją, a nie na zasadzie "zamachać koksowi z ochrony przed nosem". Czy w takiej sytuacji legitymacje "Canon Board Photo Association" w ogóle się na coś przydadzą?
    mam nadzieje, ze tak - sam bylem w sytuacji, gdzie w trakcie koncertu poprsoilem organmizatora o umozliwienie mi robienia zdjec (artyscie). on mnie sie spytal, czy cos reprezentuje, a ja na to - ze hobbysta amator. i trzba bylo sporo gadac, aby przekonac... na szczescie sie udalo. ale - zrozumialem, ze w tym przypadku jakakolwiek legitymacja byla by przepustka, bez wzbednego gadania. IMO - warto cos zorganizowac (choc zdaje sobie sprawe, ze nie zawsze bedzie przepustka)
    350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl

Pełne uzależnienie Awatar canis_lupus
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

W takiej sytuacji raczej nie, ale jak to określiłeś "do machania koksowi przed nosem" jak najbardziej. W takich momentach zwykle rzucałem jakims nazwiskiem (uprzednio sprawdzonym zeby nie było wpadki ze aki tutaj nie pracuje najlepiej jakis prezes, dyrektor) i ze jest wszystko uzgodnione, teraz będzie dodatkowo legitka.
    "I love You Cię" Różyczko...
    Galeria ,
    Druga galeria,

Bywalec Awatar Angmar

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Czy w takiej sytuacji legitymacje "Canon Board Photo Association" w ogóle się na coś przydadzą?
    Masz na myśli coś więcej niż zabawę w piaskownicy? Względnie świadomość, że z takim "białkiem" w kieszeni jest się od razu lepszym fotografem? ;-) Moje doświadczenie w tej kwestii podpowiada mi, że szanse są znikome.

Uprawnienia umieszczania postów