Strona 14 z 52 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 519

Wątek: Legitymacja fotoreporterska??

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gawryl
    a moze by tak spersonalizowac konta u Ciebie?
    nazwy userow juz masz,
    daj nam mozliwosc telnetowania (lepiej: sftp) i mozliwosc zmiany hasla.
    Narazie moze lepiej nie... Ten system sie do tego srednio nadaje (czyt. wogole )...
    Moze ewentualnie w przyszlosci jakas druga maszyna na potrzeby CB stanie... Wszystko zalezy od tego czy bedzie zapotrzebowanie.
    ...

Początki nałogu Awatar Diabeł
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Diodak
    czy też możesz drukować offsetowo?
    nie mozna

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Offset jest dobry - wyrazne kolorki ale tylko dla duzych nakladow.

Porównanie technologii:

http://www.la.pl/termo-vs-offset.jpg (1MB)

Moznaby druknąć "forme" offsetem - a personalizowac termodrukiem - znana i lubiana metoda
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Pełne uzależnienie Awatar canis_lupus
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

No.. Panowie, powiem ze kawał dobrej roboty.
    Co do projektu jaki ktoś tutaj juz proponował ja bym ciutke powiększył "PRESS" (zeby rzucal się w oczy). Kod paskowy fajny pomysł, wygląda bardzo profesjonalnie.
    Co do formy legitymacji: wiele razy przyglądałem się różnym legitymacjom prasowym i stwierdzam ze są one duzo większe od karty kredytowej. Zwykle są to po prostu zafoliowane plakietki na taśmie.

P.S. Byłbym chętny na takową legitke. Dane ze zdjęciem podeśle jak tylko zdobędę zdjęcie w formie cyfrowej (mam analoga).
    "I love You Cię" Różyczko...
    Galeria ,
    Druga galeria,

Początki nałogu Awatar gr86
    Miasto
    Krosno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Il fuoco
    a ja mam propozycje co do legitki.

Na jej tyle proponuje dac ksywe forumową zamiast na froncie. zawsze to jakiś cieć na bramce nie obrażając żadnych cieciów ofcoz spojrzy na takie ID, przeczyta np. Il fuoco, albo kuchatek albo gr_86( tutaj odrazu zauważy większy profesjonalizm bo tylko 2 literki i do tego jeszcze cyferki :P:P ) albo innego kavoo i co sobie pomyśli?! na froncie ja proponuje tylko dane osobowe plus fota i wszelki wodotryski typu logo canona, zdjecie etc.

albo opracować taki numer każdego z nas żeby zamiast np Il fuoco było napisane 138932793 poprostu podmienić cyferki literkami
    a gdzie w projekcie masz ksywe na froncie? bedzie oczywiście z tyłu albo wogóle
    EOS 300 | EOS 300d black +BG-E1 | Tokina AT-X 287AF Pro SV 28-70 f/2.8 |Canon 50mm/1,8 | 18-55 USM | 430EX | Velbon DX-888 | pokrowiec Soligor M42 | Lowepro Orion Trekker | DigiMate II 40GB Image tank | Helios 1:2/58 M42 | MIR 1B 1:2,8/37 | jupiter 4/200 |

Bywalec Awatar robson
    Miasto
    okolice W-wy

Domyślnie

ja tez sie pisze na taka legitke
    EOS 10D + grip + RS-80N3
    Tokina 12-24/4 | Tamron 28-75/2.8 |
    Lowepro Computrekker AW
    jakieś szpargały...

moje fotki --->www.robson.deviantart.com

Domyślnie

Pisze się równierz dane juz wysłane.

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Mnie jedna rzecz zastanawia... typowo na imprezach typu np. koncerty czy airshow to przecież chyba nie legitymacja prasowa upoważnia do włażenia tu i tam - ale badge wydawany przez organizatorów. Wydawany oczywiście na jakiejś podstawie itp. - ale na spokojnie, z weryfikacją, a nie na zasadzie "zamachać koksowi z ochrony przed nosem". Czy w takiej sytuacji legitymacje "Canon Board Photo Association" w ogóle się na coś przydadzą?

Uzależniony Awatar gawryl
    Miasto
    Bialystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Mnie jedna rzecz zastanawia... typowo na imprezach typu np. koncerty czy airshow to przecież chyba nie legitymacja prasowa upoważnia do włażenia tu i tam - ale badge wydawany przez organizatorów. Wydawany oczywiście na jakiejś podstawie itp. - ale na spokojnie, z weryfikacją, a nie na zasadzie "zamachać koksowi z ochrony przed nosem". Czy w takiej sytuacji legitymacje "Canon Board Photo Association" w ogóle się na coś przydadzą?
    mam nadzieje, ze tak - sam bylem w sytuacji, gdzie w trakcie koncertu poprsoilem organmizatora o umozliwienie mi robienia zdjec (artyscie). on mnie sie spytal, czy cos reprezentuje, a ja na to - ze hobbysta amator. i trzba bylo sporo gadac, aby przekonac... na szczescie sie udalo. ale - zrozumialem, ze w tym przypadku jakakolwiek legitymacja byla by przepustka, bez wzbednego gadania. IMO - warto cos zorganizowac (choc zdaje sobie sprawe, ze nie zawsze bedzie przepustka)
    350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl

Pełne uzależnienie Awatar canis_lupus
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

W takiej sytuacji raczej nie, ale jak to określiłeś "do machania koksowi przed nosem" jak najbardziej. W takich momentach zwykle rzucałem jakims nazwiskiem (uprzednio sprawdzonym zeby nie było wpadki ze aki tutaj nie pracuje najlepiej jakis prezes, dyrektor) i ze jest wszystko uzgodnione, teraz będzie dodatkowo legitka.
    "I love You Cię" Różyczko...
    Galeria ,
    Druga galeria,

Strona 14 z 52 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów