Strona 49 z 52 PierwszyPierwszy ... 394748495051 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 481 do 490 z 519

Wątek: Legitymacja fotoreporterska??

Początki nałogu Awatar endrju
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Szkoda, że wątek przed Twoim pytaniem umarł.
    C 5D + C 40D + S 8/3.5+ T 28-75/2.8 + C 50/1.4 + C 85/1.8 + Helios 58/2 + Tair 11-A 135/2.8
    &
    C 430 EX II + 2x4GB Ext III + 3x4GB Ultra II + dużo chęci + mało czasu... ;-)

:: Galeria zdjęć :: Prognoza pogody

Dopiero zaczyna Awatar Buncol
    Miasto
    Moszczenica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez endrju Zobacz posta
    Szkoda, że wątek przed Twoim pytaniem umarł.
    Ktoś tak prędzej czy później by go odkopał

Szkoda, że myśl o powstaniu stowarzyszenia nie wypaliła, bo pewnie przydałoby się coś takiego.
    You Can

Początki nałogu Awatar endrju
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Buncol Zobacz posta
    Ktoś tak prędzej czy później by go odkopał

Szkoda, że myśl o powstaniu stowarzyszenia nie wypaliła, bo pewnie przydałoby się coś takiego.
    Dokładnie.
    Przez chwilę zastnawiałem się jak mógłbym pomóc (ciężko byłoby mi wziąć odpowiedzialność za "wszystko", ale jakiś wkład - na podstawie doświadczeń - mógłbym włożyć).

Ziarnko do ziarnka i uzbierałaby się miarka.
    Może warto przemyśleć temat ponownie, jednak bardziej merytorycznie?
    C 5D + C 40D + S 8/3.5+ T 28-75/2.8 + C 50/1.4 + C 85/1.8 + Helios 58/2 + Tair 11-A 135/2.8
    &
    C 430 EX II + 2x4GB Ext III + 3x4GB Ultra II + dużo chęci + mało czasu... ;-)

:: Galeria zdjęć :: Prognoza pogody

Miasto
    Moszczenica

Domyślnie

Pomysł z tym stowarzyszeniem na pewno miałby rację bytu, ale musiałby go poprzeć, ktoś z bardziej doświadczonych użytkowników tego forum (czyt. takich co mają coś do powiedzenia) i jego działalność (czy nawet pomysł) został rozpowszechniony na inne fora (na innych też pojawiały się takie pomysły).

Fotografia interesują się różni ludzie, zajmujący się różnymi dziedzinami życia, więc na pewno cześć z nich by też jakoś pomogła.
    You Can

Początki nałogu Awatar pawel-foto
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Rozumiem pod takim pojęciem:
    Jestem właścicielem kliku serwisów sportowych i chciałbym jeden z nich zarejestrować, czyli zdobyć numer ISSN. Czy takie coś będzie uprawniać mnie do wystawienia legitymacji fotoreporterskiej, która będzie się wiązała ze zdobyciem akredytacji na jakąś imprezę ?

Pozdrawiam
    Marcin
    A to co innego. Bo to "załatwić" to zabrzmiało ciut inaczej
    Chyba trzeba by było teraz rozdzielić "legitymacja" od "akredytacja". No bo akredytacja zależy od organizatora. Ale raczej zazwyczaj jak serwis jest znany to nie ma problemu z akredytacją.
    1DIII, 6D, 450D; G10. S 8/3,5(F); S 14/2,8; C15/2,8(F); C 16-35/2,8 II; C 24-70/2,8; 28-105/3,5-4,5; C 50/1,4; C 135/2,0; C 70-200/2,8 IS; C 70-200/4; C Ex.1,4x II; C Ex.2x II, 580Ex II; 430Ex.... Studio w Kielcach (7xELFO)-możliwość wynajęcia ... SPRZEDAM:C 24-70/2,8, C 20/2,8....KUPIĘ obudowę podwodną do G10 (WP-DC28)

Miasto
    Moszczenica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawel-foto Zobacz posta
    A to co innego. Bo to "załatwić" to zabrzmiało ciut inaczej
    Rozumie

Chyba trzeba by było teraz rozdzielić "legitymacja" od "akredytacja". No bo akredytacja zależy od organizatora.
    Z tego co sprawdzałem na mecze klubów piłki nożnej wymagają albo legitymacji fotoreporterskiej (np. PGE Bełchatów) lub załatwienia akredytacji przez redakcję (np. Legia Warszawa).

Ale raczej zazwyczaj jak serwis jest znany to nie ma problemu z akredytacją.
    Po napisaniu do nich e-maila nieraz nie robią problemu (testowałem to ale w branży kulturystycznej). Teraz czekam na odpowiedź w sprawie koncertu, ale pisałem jako zwykła osoba, ciekawy jestem co mi odpiszą na tego e-maila.

Ale i tak sądzę, że posiadanie legitymacji wydanej np. przez zarejestrowany serwis internetowy, który otrzymał numer ISSN wiele by pomogło. A jak nie to muszę nadal latać po lokalnych gazetach :/
    You Can

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Rozumiem pod takim pojęciem:
    Jestem właścicielem kliku serwisów sportowych i chciałbym jeden z nich zarejestrować, czyli zdobyć numer ISSN. Czy takie coś będzie uprawniać mnie do wystawienia legitymacji fotoreporterskiej, która będzie się wiązała ze zdobyciem akredytacji na jakąś imprezę ?

Pozdrawiam
    Marcin
    Ale i tak sądzę, że posiadanie legitymacji wydanej np. przez zarejestrowany serwis internetowy, który otrzymał numer ISSN wiele by pomogło. A jak nie to muszę nadal latać po lokalnych gazetach :/
    No to co Cię powstrzymuje przed zarejestrowaniem serwisów skoro jesteś ich właścicielem - i otrzymaniu numeru ISSN - o ile pamiętam chyba to bezpłatne było - załatwiało się w bibliotece narodowej chyba..

edit: informacje tu: http://www.bn.org.pl/index.php?id=7&issn
    Ostatnio edytowane przez arturs ; 20-07-2008 o 22:27
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Legitymacja prasowa (w przypadku imprez sportowych) jest naprawdę mało ważna.
    Ważna jest akredytacja wydawana niezależnie od legitymacji (przyznawana po prostu redakcjom, bądź konkretnym osobom)

Oczywiście istnieje bardzo dużo imprez sportowych, gdzie się po prostu wchodzi.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Początki nałogu Awatar popi
    Miasto
    Poland

Domyślnie

czy taki serwis moze starac sie o ISSN:

www.siatka.tbg.net.pl ????>?????
    [SIGPIC][/SIGPIC]
    Canon EF 17-40 f/4 USM L|Canon EF 70-200mm f/2.8 IS USM L
    Canon EF 50mm f/1.4 USM|Canon Speedlight 580ex|SLIK PRO700DX

Początki nałogu
    Miasto
    Biała Podlaska

Domyślnie

Każda się może starać,
    Robisz screeny, drukujesz tam wszystko, uzupełniasz stronę o adres redakcji i wydawcy i red. naczelnego i ślesz to do Biblioteki Narodowej, po paru tygodniach masz odpowiedź (do mnie dzwoniła kobieta bo nie było danych wydawcy) no i przysyłają taką pocztówkę o przyznaniu numeru dla strony numeru ISSN i wszystko
    Pozdrawiam,
    Michał

Strona 49 z 52 PierwszyPierwszy ... 394748495051 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów