Strona 48 z 52 PierwszyPierwszy ... 384647484950 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 471 do 480 z 519

Wątek: Legitymacja fotoreporterska??

Coś już napisał Awatar M_Kuron
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Legitymacja niewiele daje. Jeśli nie robi się zdjęć dla prasy lub na zlecenie, często można sobie nią tylko pomachać. Poza tym często tłum "fotoreporterów" najzwyczajniej przeszkadza fotoreporterom zawodowym i robi się średnia atmosfera.

Ale tak czy inaczej, czasami może pomóc
    5D mkII + 24-70 L + 24 1.4 L + 35 2.0 + 50 1.4 + C 85 1.8 + Sigma 70 macro + 135 L + 580ex
    www.maciejkuron.pl

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez M_Kuron Zobacz posta
    Legitymacja niewiele daje. Jeśli nie robi się zdjęć dla prasy lub na zlecenie, często można sobie nią tylko pomachać. Poza tym często tłum "fotoreporterów" najzwyczajniej przeszkadza fotoreporterom zawodowym i robi się średnia atmosfera.
    Maciek, nie rozumiem. Jeśli masz legitymację prasową, to poświadcza ona, że robisz zdjęcia dla prasy. By robić zdjęcia na zlecenie wystarczy być rzemieślnikiem, albo po prostu zawrzeć umowę-zlecenie. Btw. Od ca. 25 lat noszę przy sobie legitymację firmy, dla której też fotografujesz. Pokazuję ją jak najrzadziej, kiedy wymagają. Nie wstydzę się, broń Boże, staram się sam być "legitymacją". Problem tzw. "fotoreporterów" to temat na inną dyskusję.

Coś już napisał Awatar gokyu
    Miasto
    Silesia City

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czajna Zobacz posta
    Ale sama legitka daje już to coś czego inni nie mogą, a z tą relacją naczelny-organizator to fakt...
    A w sumie też nie zaszkodzi robić zdjęcia do gazetki
    jezzzzuuuuuuu i nawet na CB nastala moda na durne zmiekczanie - daje glowe w zakladzie (a mam jedna wiec wysoka stawka) jesli pojdziesz do jakiejkolwiek redakcji i zechcesz robic zdjecia dla ICH GAZETKI (sic!!!) - to obejdziesz sie smakiem... kazdy naczelny nawet glosu grojca czy wiadomosci poprzeczne z pcimia dolnego chce by go i jego tworu nie marginalizowac i bzdurnie nie zmiekczac... ludzie posluchajta od czasu do czasu Miodka i kapelusze z glow przed nim....

jezuuuuuuu.....

a tak baj de lej - na zasadach legitymacji prasowej to ty mozesz sobie robic zdjecia z uszkodzonej sygnalizacji swietlnej czy stluczki tramwaju z rowerzysta - imprezy na ktore podejrzewam chcesz sie wkrecac czy to koncerty, czy mecze itp wymagaja akredytacji (w wiekszosci wypadkow) i takowych raczej nie oddadza Ci "po dobroci" etatowi fotoreporterzy tychze gazet, poza tym "robiac zdjecia dla gazetki" dostaniesz co najwyzej zaswiadczenie a nie pelnoprawna (czyt podbijajaca ego) legitymacje prasowa - takowe otrzymuja jedynie etatowcy... skad to wiem? - bo takowa posiadam... i przechodzilem wszystkie "szczeble zasad" pozdrawiam
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez eternus Zobacz posta
    otoz to - lepiej zainteresowac swoja osoba jakas redakcje - jesli prezentuje sie przyzwoity poziom, to im bedzie na wspolpracy zalezalo bardziej niz Tobie.
    hahahaha - nic bardziej mylnego... znam redakcje ktore zatrudniaja emerytow i studentow - bo takowi siedza tylko i wylacznie na wierszowce... ciecia kosztow i to na maxa a ze dostaje zdjecia do obrobki robione na tle okna, czy dzieciakow w szpitalu z balansem bieli poustawianym tak ze nawet konstruktorzy aparatow lapaliby sie za glowe - to juz detal... hahahaha panowie - w dobie kapitalizmu z okresu miedzywojennego nikt nie patrzy na "art"...
    Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Kazdy. Legitka prasowa ma jeden wzor, byczy napis ze to legitka prasowa i zdjecie, to czyim fotoreporterem jestes to juz maczkiem i nikt tego dokladnie nie sprawdza.
    Legitke prasowa moze wydac kazde zarejestrowane stowarzyszenie posiadajace jakis periodyk (moze byc nawet kwartalnik "Co na forum piszczy" ) - szczegolow nie znam.
    z calym szacunkiem (chyba ze zle zrozumialem) co redakcja to inny wzor - od ksiazeczki do plastikowego wypierdka wielkosci wizytowki... poza tym owszem legitka - legitka a na ciut lepszych imprezach wymaga sie akredytacji... i tu **** zbita jak mowil halski
    Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Mnie jedna rzecz zastanawia... typowo na imprezach typu np. koncerty czy airshow to przecież chyba nie legitymacja prasowa upoważnia do włażenia tu i tam - ale badge wydawany przez organizatorów. Wydawany oczywiście na jakiejś podstawie itp. - ale na spokojnie, z weryfikacją, a nie na zasadzie "zamachać koksowi z ochrony przed nosem". Czy w takiej sytuacji legitymacje "Canon Board Photo Association" w ogóle się na coś przydadzą?
    spoko kolego - koledzy uslyszeli ze fiat, peugeot (i chyba ktos tam jeszcze) sprzedaje nowe fury z upustami dla posiadaczy legitymacji prasowych - hahahahaha - pewnie szykuje sie szturm na salony, tylko tak troche glupio przyznac ze chodzi o "funkel nowke nie smigana" a nie o idee fix "drugiego dna fotografii" hahahahah
    Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Jak najbardziej jestem za taka legitka ale wszelkim "napalencom" (bez urazy ) tylko przypomne ze nalezy ja traktowac bardziej jako gadzet niz przepustke 8) .

Projekt fajny ale tekst ktory podal PALOMBO powinien byc na odwrocie. Zmiana PRESS na PRASA niekoniecznie.
    a w gruncie rzeczy dlaczego nie - otoz bardziej profi wyglada na polskim terytorium napis polskojezyczny... taka mala dygresja, co do reszty wypowiedzi - potakuje
    Ostatnio edytowane przez gokyu ; 22-11-2007 o 10:23 Powód: Automerged Doublepost
    nie polemizuj z glupcem, najpierw sprowadzi Cie do swojego poziomu... a pozniej pokona doswiadczeniem...

30d + kit, 50 1/8,
    420 EX
    , plus troche fajnego badziewia na m42

Miasto
    Silesia City

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Angmar Zobacz posta
    Co prawda mnie temat tych gadżetów nie dotyczy, bo posiadam prawdziwą legitymację prasową, ale ciekawość mnie zżera i nie mogę się powstrzymać od zadania tego pytania:
    Czemu ta legitymacja nie jest w języku flamandzkim bądź japońskim? Uważacie, że angielskie teksty dodadzą temu czemuś ;-) powagi i otworzą drzwi zamknięte dla statystycznych fotografów-amatorów? Wasz rodzimy język więźnie Wam w gardle i brzmi smiesznie, że się go wstydzicie?

Łomatko... całe szczęście, że to forum poświęcone jest fotografii a nie np. wyścigom samochodowym, bo jeszcze byście próbowali się dostać na tor rajdowy w blaszanych samochodzikach na pedały

Przepraszam jeśli zraniłem czyjeś uczucia czy oczekiwania, MSPANC
    angmar przywracasz mi wiare w logike pojmowania kwestii nie wymagajacych "krzywego ewoluowania mysli"... przeciez to takie oczywiste co piszesz... ech... - pozdrawiam
    Cytat Zamieszczone przez Anvers Zobacz posta
    Powaznie? No to strasznie Ci zazdroscimy
    wydaje mi sie ze cynizm i ironie nie na miejscu, tym bardziej w stosunku do kogos kto obok viteza i kogos tam jeszcze mowi calkiem logicznie... pamietaj kolego, ze to bron obosieczna hehehehe
    Cytat Zamieszczone przez slonek Zobacz posta
    moich uczuc nie zraniles, tylko mam pytanie dlaczego polscy fotoreporterzy maja napisane na kamizelkach i identyfikatorach w Iraku "press" a nie "prasa"? i dlaczego, abstrahujac od legitymacji prasowej, a nawiazujac do wyscigow samochodowych, program prof. Miodka w tv polonia jest z angielskimi napisami a nie np. bialoruska bukwa?
    ty taki jestes czy tylko na takiego pozujesz???? a gdzie ci zolnierze operuja w puszczy bialowieskiej - czy iraku??? a tiwi polonia gdzie operuje z zalozenia - no bo chyba na calym swiecie a nie tylko w granicach administracyjnych RP???? - chcesz kolego komus dowalic to odrobinke pomysl - tez jestem za poslugiwaniem sie jezykiem polskim w polsce... czasy dyskontow czy tez tajmlanczy, mam nadzieje minely
    Cytat Zamieszczone przez Diodak Zobacz posta
    Zgodzę się z Muflonem... tak zostało to napisane i tak samo odebrane... słowa trzeba ważyć, albo liczyć się z krytyką i wcieraniem w asfalt :P
    wcieraniem w asfalt... ahaaaa czyli na to regulamin forum przystaje i zezwala, a na logike wypowiedzi, moze odrobine bufoniasta w formie - juz nie tak? hahahahaha zatem byc moze tez jestem trollem a o tym nie wiem... ech
    Ostatnio edytowane przez gokyu ; 22-11-2007 o 10:52 Powód: Automerged Doublepost
    nie polemizuj z glupcem, najpierw sprowadzi Cie do swojego poziomu... a pozniej pokona doswiadczeniem...

30d + kit, 50 1/8,
    420 EX

Początki nałogu Awatar czajna
    Miasto
    Rybnik

Domyślnie

Nieźle wyciągnięte z archiwum Mój post z 2005r. A tak to mam już swoją legitke prasową i akredytacje na różne ciekawe imprezy bez problemu przez redakcję załatwianą (no może oprócz Diversa w spodku )
    Cieszę się że też masz legitke prasową i o wszystkim wiesz. Jesteś Bogiem normalnie
    A ten wątek z 2005r to była czysta hipotetyka żeby coś takiego zorganizować i w zasadzie dzięki temu zapoczątkowane były identyfikatory z CB... I daj troche luzu bo po co wzniecać niepotrzebne gadki...
    30D+BG-E2; T12-24/4; T28-75/2,8; C70-200/4L; C430EX II; GP324C + M488RC2; Computrekker AW i kilka GB na kartach

Miasto
    Silesia City

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czajna Zobacz posta
    Nieźle wyciągnięte z archiwum Mój post z 2005r. A tak to mam już swoją legitke prasową i akredytacje na różne ciekawe imprezy bez problemu przez redakcję załatwianą (no może oprócz Diversa w spodku )
    Cieszę się że też masz legitke prasową i o wszystkim wiesz. Jesteś Bogiem normalnie
    A ten wątek z 2005r to była czysta hipotetyka żeby coś takiego zorganizować i w zasadzie dzięki temu zapoczątkowane były identyfikatory z CB... I daj troche luzu bo po co wzniecać niepotrzebne gadki...
    nie kolego drogi nie jestem bogiem... - na razie zdalem na 5 kyu bycia "polbogiem"... :P - a tak baj de lej luzu to ci u mnie w nadmiarze - nabzdyczylem sie tylko w kwestii bzdurnego "zmnienkcania koncowkow"... ot i tyle... - moje gratulacje z faktu posiadania "papierka" - ego podciagniete o pare stopni w gore??? :P - pozdrawiam

30d + kit, 50 1/8,
    420 EX

Dopiero zaczyna Awatar Buncol
    Miasto
    Moszczenica

Domyślnie

Pozwoliłem sobie odświeżyć ten wątek, ponieważ chciałem się dowiedzieć czy idzie w jakiś inny sposób na chwilę obecną załatwić legitymację fotoreporterską.

Pytam, ponieważ wątek już jest dość stary więc wiele rzeczy sie zmieniło od tego czasu.

Pozdrawiam
    Marcin
    You Can

Początki nałogu Awatar pawel-foto
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Co rozumiesz pod pojęciem "załatwić"? Bo to takie dość dwuznaczne. Chodzi Ci tylko o papierek(obecnie zazwyczaj kawałek plastiku)?
    1DIII, 6D, 450D; G10. S 8/3,5(F); S 14/2,8; C15/2,8(F); C 16-35/2,8 II; C 24-70/2,8; 28-105/3,5-4,5; C 50/1,4; C 135/2,0; C 70-200/2,8 IS; C 70-200/4; C Ex.1,4x II; C Ex.2x II, 580Ex II; 430Ex.... Studio w Kielcach (7xELFO)-możliwość wynajęcia ... SPRZEDAM:C 24-70/2,8, C 20/2,8....KUPIĘ obudowę podwodną do G10 (WP-DC28)

Dopiero zaczyna Awatar Buncol
    Miasto
    Moszczenica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawel-foto Zobacz posta
    Co rozumiesz pod pojęciem "załatwić"? Bo to takie dość dwuznaczne. Chodzi Ci tylko o papierek(obecnie zazwyczaj kawałek plastiku)?
    Rozumiem pod takim pojęciem:
    Jestem właścicielem kliku serwisów sportowych i chciałbym jeden z nich zarejestrować, czyli zdobyć numer ISSN. Czy takie coś będzie uprawniać mnie do wystawienia legitymacji fotoreporterskiej, która będzie się wiązała ze zdobyciem akredytacji na jakąś imprezę ?

Pozdrawiam
    Marcin
    You Can

Coś już napisał
    Miasto
    Gorzów Wielkopolski

Domyślnie

Tak..
    - Fajne zdjęcia robisz. Jaki masz aparat?
    - Używam Nikona.
    - Płoń heretyku!

Strona 48 z 52 PierwszyPierwszy ... 384647484950 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów