Śmieszni są niektórzy forumowicze . Nikt nie będzie podrabiał legitymacji PAPu . Planujemy zrobić nasze własne legitymacje, wydawać Magazyn Canon Board w PDFie i nie będzie to żadne podszywanie się pod kogokolwiek. A już tragiczne jest ośmieszanie tematu jakie uprawiają niektórzy forumowicze. Przecież nikt nikogo tutaj nie zmuszał ani do zamawiania ID ani nie będzie zmuszał do zamawiania legitymacji.

Jak pisał Vitez, to jest gadżet, ale jak najbardziej użyteczny. W Rzeszowie, gdzie studiuję znany klub Akademia daje możliwość spotkania się z artystą, czy fotografowania w trakcie koncertu jeśli się reprezentuje jakąś formę zorganizowania. Zupełnie inaczej byłem traktowany przez obsługę, gdy biegałem z aparatem wokół sceny jako zwykły widz, a całkiem inaczej gdy miałem sklecony na bramce identyfikator "fotograf". Wystarczyło poprosić o akredytację deklarując, że gromadzi się materiał dla magazynu studenckiego.

Ja jestem za wydawaniem "nieregularnika" z fotkami w PDF i za zrobieniem na tą potrzebę legitymacji. Kiedyś pisałem, że na forum fotki giną w gąszczu tekstów, a wyróżnienie ich w osobnej publikacji zostaje widoczne na dłużej. Jeśli magazyn wypaliłby to mozna poprosić o nadanie numeru ISSN. Kiedyś szukałem takich forumowych/klubowych magazynów w PDFach i okazało się, że najwięcej z nich było użytkowników Nikona... wstyd .