Strona 8 z 52 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 519

Wątek: Legitymacja fotoreporterska??

Bywalec
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

gawryl: i dlatego wiekszosc lokalnych gazet ma tak niski poziom, bo maja wysokie mniemanie o sobie albo sa tuba medialna lokalnych samorzadowcow

Pozdrawiam

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AlexH
    W Monachium czesto bez okazania legitymacji nie przejdziesz przez kordon policji blokujacy np. demonstracje.
    Ja ma taka koszulke z nadrukiem "Wiesbadener Kurier", z jakiegos festynu, i jak ja ubiore, to od razu latwiej mi gdzies sie dopchac :-)

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Coronado
    W USA jak to maja w zwyczaju - jest potrzeba to jest i produkt. Zapisujesz sie do organizacji o nazwie "International Freelance Photographers Organization" i za okolo $70 dostajesz piekne legitymacje fotografa prasowego + kupe roznego innego smiecia. Nie mam pojecia co Ci to daje ale firma jest na rynku juz od lat wiec biznes sie chyba kreci.

Pozdrawiam
    Coronado
    Tak, w latach 90 do mnie na uczelnię przychodziły oferty zakupu doktoratów z USA za ok. 70 czy 90$. Tylko tyle i po co się było męczyć, uczyć, robić badania, pisać publikacje Płacisz, dostajesz ładny dyplomik ze złoto drukowanymi personaliami i git.

Uzależniony Awatar Diodak
    Miasto
    Warszawa

Thumbs up Legitymacje, biuletyny

Wie ktoś gdzie można dostać takie klipsy do legitymacji? Dużo już zostało napisane, teraz czas na działanie . Zrobmy sobie legitki klubowe, koszt bedzie niewielki, a jak ktos bedzie chial byc rozpoznawany to sie zglosi i mu sie wyda taka legitke z numerem kolejnym . Moge sie podjac zrobienia projektu graficznego... potem jakies poprawki, może ktoś pomoże .

Jak się komuś zachce stowarzyszenia czy nawet e-wydawnictwa to też nie ma wielkiego problemu. Pracuje w gazecie akademickiej, problemów żadnych, pisze się krótki statut (wzory nawet są), zgłasza się o nadanie ISSN i już można wydawać legitki pełnowartościowe jako press. Jesli byloby to non-profit to nie trzeba zadnych rachunkow prowadzić itd.

Może udałoby się nam wydawać co kwartał magazyn z pracami, relacjami z imprez i lepszymi artykulami w PDFie. Zawsze możnaby się pochwalić takim mini wydawnictwem i zostaje coś więcej niż kilka postów na forum czy w FAQu . Teraz spokojnie... duzo już takich wydawnictw jest... i dla poczatkujących i bardziej zaawansowanych, ale głownie po angielsku. Nie chodzi o robienie książki czy albumów foto tylko o trwały zapis tego co się dzieje wokół użytkowników forum. Samo się nie zrobi, jedna osoba tego też nie zrobi. Mnie to bardzo dziwi bo wlasciciele żółtych aparatów są jakoś lepiej zorganizowani... szukając po necie foto magazynów elektronicznych to większość była właśnie użytkowników Nikona... dlaczego tak jest? Jak się nie zacznie od małych rzeczy takich jak ID klubowe to sie do biuletynów nigdy nie dojdzie :P.
    Ostatnio edytowane przez Diodak ; 30-08-2005 o 23:20
    EOS 450D, EF 24mm 1.4 L, EF 50mm 1.2 L, EF 24-105mm L, EF-S 10-22mm

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Muszyna

Domyślnie

Diodak ma rację. ja bym się chętnie pisał do pomocy w takim przedsięwzięciu.
    | yyy...zdjęcia poszedłem robić... |

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

no wreszcie ktoś myśli pozytywnie

Uzależniony Awatar gawryl
    Miasto
    Bialystok

Domyślnie

jesli ktos ma checi cos zaczac robic - jestem za.
    moge sie wlaczyc w jakims-tam momencie.
    350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl

Początki nałogu Awatar Błajo
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Polac Diodakowi!
    Sprzęt: Canon + wymienne obiektywy + zewnętrzna lampa błyskowa

Początki nałogu Awatar gr86
    Miasto
    Krosno

Domyślnie

Diodak ma racje robimy legitki
    EOS 300 | EOS 300d black +BG-E1 | Tokina AT-X 287AF Pro SV 28-70 f/2.8 |Canon 50mm/1,8 | 18-55 USM | 430EX | Velbon DX-888 | pokrowiec Soligor M42 | Lowepro Orion Trekker | DigiMate II 40GB Image tank | Helios 1:2/58 M42 | MIR 1B 1:2,8/37 | jupiter 4/200 |

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

co do holderow z klipsami ... znalazłem coś takiego do ID w małej wersji:

50szt. tych na taśmie kosztuje 73,20zł a 50szt. z klipsem kosztuje 91,50zł. Szukam jeszcze takich większych pionowych .

Strona 8 z 52 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów