Strona 4 z 52 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 519

Wątek: Legitymacja fotoreporterska??

Domyślnie

Jak wszyscy to wszyscy – ja też chcę! :grin:

Skoro to nic praktycznie nie kosztuje w sumie rzeczywiście można by zaryzykować zrobienie takiej legitymacji (fotoreporterter „Canon board” – czyto nie brzmi dumnie? 8) ). Pewnie w 99% przypadków do niczego się nie przyda ale a nuż warto dla tego 1% ? A ktoś ze zdolnych PS-owców na bazie wzoru podanego przez Jaca ( http://www.harry.zewpress.com/Pliki/legitka.htm ) może mógłby przygotować jakiś ładny wzór dla wszystkich do pobrania (jakieś stylizowane tło, tudzież nazwa forum)...

No i najważniejsze - Hazan – podejmiesz się być Naczelnym?
    Puszka, kilka słoików i może szczypta talentu?

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

No ja sie podpisuje rekami i nogami Niech raz sie ma taka legitymacja przydac to juz cos. Zrobmy Hazana Redaktorem Naczelnym ... albo Viteza lepiej bo to najfajniejszy chlop na forum moim zdaniem i juz glowny warunek spelniony Reszta to drobiazgi ... pieczatki zdjecia sa do zalatwienia.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ot w goracej wodzie kąpani... zeby moc wydac legitymacje trzeba miec zarejestrowane stowarzyszenie/wydawnictwo itp .
    A babrania sie z tym i wielomiesiecznych przygotowywan a pozniej wielomiesiecznego oczekiwania - ooooo tyyyylleee.
    Ja jestem zdecydowanym antybiurokrata i nie chce mi sie bawic w rozne prawne zabawy z ustalaniem statutow, czlonkostw itp . To nie dla mnie.
    Moge gdzies pojsc jako freelancer a nie jako naczelny

Bywalec
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

zebyscie nie mysleli ze tak hop siup to stowarzyszenie. Jeszcze sa oplaty w KRSie, trzeba stworzyc status stowarzyszenia, jesli chcecie prowadzic tez dzialalnosc gospodarcza to dochodzi prowadzenie ksiag rachunkowych. Generalnie to bagno. Biurokracja zabija, w tym przypadku wszelkie przejawy spolecznej aktywnosci.

Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Lightbulb

To moze jakas legitymacja klubowa? Optycznie podobna np. do fotoreporterskiej?
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Bywalec Awatar chyrek
    Miasto
    Słupsk, Polska

Domyślnie

Tak sie przygladam watkowi i stwierdzam, ze moge sprobowac zrobic jakic projekcik. Siedze w grafice od kilku lat, mam znajomych fotoreporterow. Moglbym podejrzec jak wygladaja legitymacje prasowe i ewentualnie cos zaproponowac.

A tak na marginesie to nazwa np. CBPA (Canon Board Press Association) lub PCBA (Polish Canon Board Association) itp. ... brzmi tak "zachodnio" i moze nawet wiarygodnie. To oczywiscie tylko sugestia

Wzory legitymacji prasowych (niestety chyba nie ma polskich) znalezione przez google: http://images.google.pl/images?q=pre...zukaj+w+Google

Jak cos "maintenance crew" tego forum ustali, dajcie znac... sluze pomoca.
    Ostatnio edytowane przez chyrek ; 13-04-2005 o 15:40

Pełne uzależnienie Awatar p13ka
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chyrek
    A tak na marginesie to nazwa np. CBPA (Canon Board Press Association) lub PCBA (Polish Canon Board Association) itp. ... brzmi tak "zachodnio" i moze nawet wiarygodnie. To oczywiscie tylko sugestia
    No fajnie by było ale...stowarzyszenie/związek trzeba wówczas rejestrować :-(

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Dlatego jestem za ew. legitymacja klubowa (forumowa). Tyle, ze to juz nie to samo... Za legitymacje moznaby jakas drobna kase pobierac - z przeznaczeniem na utrzymanie forum. Potem gadzety (dlugopisy, kubki, koszulki), potem sprzet foto - przy masowych zamowieniach producent na body dodalby logo forum
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pszczola
    przy masowych zamowieniach producent na body dodalby logo forum
    Logo forum i koniecznie jeszcze nicka ... bedziemy wtedy posiadaczami jedynych na swiecie aparatow i obiektywow custom-made Mysle ze to calkiem realne tylko wymaga odpowiedniej organizacji

Bywalec Awatar chyrek
    Miasto
    Słupsk, Polska

Domyślnie

Stowarzyszenie to duzo powazniejsza sprawa jak i przedsiewziecie. Sa pewne reguly, ktorych trzeba przestrzegac. Trzeba sie zastanowic co chcemy osiagnac i czy gra jest w ogole warta swieczki. Jesli legitymacja ma nam pomoc przy 1 na 10 wejsc na jakas impreze to dla mnie nie ma sensu zawiazywanie stowarzyszenia (no chyba, ze nie tylko o legitymacje bedzie chodzilo) wystarczy zwykle CPFA ID (Canon Photography Fan Association ID). Jesli natomiast zamierzenia i plany zwiazane z dzialalnoscia stowarzyszenia sa powazniejsze warto o tym pomyslec.

Strona 4 z 52 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów