Strona 44 z 52 PierwszyPierwszy ... 344243444546 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 431 do 440 z 519

Wątek: Legitymacja fotoreporterska??

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

Mam to gdzieś czy przyjdzie 15-20 osób z forum chodziło mi tylko o to że z legitymacją prasową prawdziwą najlepiej z tV albo dużego dziennika (nie ident. CB bo na taki policjant by cię obśmiał) masz większe szanse na lepsze foto a już w warszawie szczególnie bo w przeciwnym razie zostaje przygladanie się z boku ....

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

popmart, ja wiem, że teraz jest modne nadawanie pewnym profesjom wyolbrzymionych nazw (kiedyś sekretarka dziś asystentka prezesa, kiedyś ankieter dziś audytor i rozumien, że chodzi Ci o przekwalifikowanie pstrykacza na fotoreportera
    No tak się składa, że realia warszafki są mi dobrze znane, ja z policją problemów nie mam a czemu to już moja sprawa (dodam, że nie jestem policjantem żeby nie było, że "wchodzę na szmate"
    W Twoich wypowiedziach widzę brak spójności. Z jednej strony bronisz ideii L.F. wydanych przez niewiadomo kogo a z drugiej ta TV i wielkonakładowe dzienniki. Jakoś mi się to kupy nie trzyma chcesz mieć kwit z TV i robić do szuflady? (oczywiście lepsze foty)

Diodak, opłata za rejestrację 30zł (w znaczkach do kupienia w kasach sądu). Wzór wniosku mogę udostępnić.

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

Stary ja ideologii nie dorabiam stwierdziłem jedynie że : Z legitymacją prasową można robić lepsze fotki i to wszycho . żadnej ideii nie bronię i nie obchodzą mnie inni pod tym względem .

BTW z borowikami też masz chody ?

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez McKane
    Tylko ze to nie kwestia legitymacji a kultury i nie bardzo wiem jak mozna to porownywac. Mozna kulturalnie robic zdjecia z legitymacja i byc chamem bez legitymacji jedno z drugim nie ma nic wspolnego.

I popieram popmarta ... legitymacja pozwalalaby robic lepsze zdjecia. Niekoniecznie w kazdym przypadku oczywiscie.

A tak z ciekawosci myslisz ze kazdy fotograf majacy profesjonalna legitke potrafi sie zachowac ? Ja szczerze w to watpie.
    Pogadaj ze starszymi "z branży" (jak to mawia adamek)
    Kiedyś była linia itp rzeczy, teraz chamówa na maxa. Czasem wydaje mi się, że naszym "profi" to już zadługo bedzie 15mm na FF i chcieli by mieć zdjęcia dziur w zębach 1:1 u premiera i innych gwiazdek.

Cytat Zamieszczone przez popmart
    Stary ja ideologii nie dorabiam stwierdziłem jedynie że : Z legitymacją prasową można robić lepsze fotki i to wszycho . żadnej ideii nie bronię i nie obchodzą mnie inni pod tym względem .
    no jak nie jak tak

BTW z borowikami też masz chody ?
    ale wytłumacz mi po co? wbijasz się razem z bandą profi i po sprawie i tak wywalą wszystkich.
    coś mi się potegowało w tym cytowaniu ale mam nadzieję, że wybaczysz mi to

Cytat Zamieszczone przez popmart
    masz większe szanse na lepsze foto a już w warszawie szczególnie bo w przeciwnym razie zostaje przygladanie się z boku ....
    i całe szczęście, uważam, że miejsce pstrykacz jest właśnie z boku i to daleko z boku

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

he... mam kumpla, który zarabia fotografią... gdyby na wszelkie "NIE" ze strony obiektu odkładam aparat i nie robił zdjęć to by złamanego grosza nie zarobił... są także sytuacje dużo łatwiejsze... ale podejście zawsze trzeba mieć... fotograf nie jest stroną, fotograf robi zdjęcia, fotograf odkłąda aparat gdy grozi to śmiercią lub gdy trzeba komuś pomóc. jeśli fotograf odkłąda aparat częćiej do torby niż przykłada do oka do **** nie fotograf i zostają mu kwiatki, drzewka, chmurki i jeszcze kilka niemych obiektów. fotografując ludzi zawsze ma się doczynienia ze sprzeciwem, aprobatą lub zobojętnieniem... nie robisz fot jako fotoreporter - nie jesteś fotoreporterem. kropka
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

zanussi, masz rację, szczególnie tu "nie robisz fot jako fotoreporter - nie jesteś fotoreporterem. kropka" ja bym tylko dopisał: a legitymacja nie zrobi z ciebie fotoreportera. kropka
    może zapytaj kumpla jaką to on ma legitymacje albo czy wogóle ma

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

on ma legitymację Przeglądu i Suoeraka bodajże ale są już dawno nie ważne i ich zupełnie nie używa... wiesz - fotoreporterem może zostać każdy kto zrobił- robi czy już zrobił dobry reportaż, lrgitymacja jest u zywana najczęściej jako pewien wytrych.... każdy może się wkręcić na jakąś wystawę czy imorezę... ba nawet do domu polityka czy artysty... do tego potrzebny jest język i trochę upartości w sobie.... wszystko jest możliwe - bez udziału legitymacji i innych papierów... czasem warto zrobić zdjęcie a w drugiej kolejności zapytać czy można (w razie odmowy fotkę już masz) w innym przypadku odpowiedź odmowna przekreśla szanse na fotkę z jegomościem.... a wogóle to ta gadka jest bez sensu... na cholerę komu papier - focić focić focić
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Bywalec Awatar Voith
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Wtrącę się. Gdyby taka legitymacja nic nie dawała to by jej nikt nie nosił. Ktoś kto ma legitymację ma pewne przywileje, które pozwalaja zrobić lepsze zdjęcie - przykład może banalny ale troche z mojej dziedziny - zeby zrobić zdjęcie w zajezdni autobusowej trzeba albo mieć pozwolenie prezesa albo być z pracy i mieć legitymację. Jako iż prezes sie nie zgadza to pozostaje tylko legitimacja. Tak jest w wielu przypadkach. Legitymacja pomaga robić lepsze zdjęcia. Probowałem focić zza płotu zajezdnie to skończyło się złapaniem i groźbą zniszczenia sprzetu - jako iż nie jestem za wysoki i miałem doczynienia z 5 gorylami to musiałem fotki usunąć...gdybym miał legitymację to byłaby inna rozmowa
    Ostatnio edytowane przez Voith ; 03-06-2006 o 22:42
    Mniej sprzętu, więcej talentu.

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No wiesz, masz dopiero 17 lat i chyba jak byś miał "papier" to jeszcze większą wzbudzałbyś sensację. Pewnie kazali by Ci zjeść ten świstek, żebyś większu urósł. A fotki autobusików miłe

Bywalec Awatar Voith
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Triszer
    No wiesz, masz dopiero 17 lat i chyba jak byś miał "papier" to jeszcze większą wzbudzałbyś sensację. Pewnie kazali by Ci zjeść ten świstek, żebyś większu urósł. A fotki autobusików miłe
    Dlatego na zajezdnie wchodzę przez płoty Czasem mnie ścignie pies, czasem ochrona - bez ryzyka nie ma zabawy
    Mniej sprzętu, więcej talentu.

Strona 44 z 52 PierwszyPierwszy ... 344243444546 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów