Strona 40 z 52 PierwszyPierwszy ... 30383940414250 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 391 do 400 z 519

Wątek: Legitymacja fotoreporterska??

Mieszany widok

Bywalec Awatar Encor
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamek
    Ideą legitymacji prasowej jest to, by zawodowcy mogli wykonać swoją pracę
    Mi się jednak wydaje, że do tego słuzy akredytacja. Legitymacja ma tylko informować, że jesteś członkiem/pracownikiem/przedstawicielem jakiejś gazety/agencji/itp
    IMHO oczywiście...

Niestety koliduje to z nie-zawodowcami robiącymi zdjęcia na własny użytek.
    Eeeee, nie sądzę
    350D+grip, Sigma 24-60mm f/2,8 EX DG, 420EX, Lastolite Micro Apollo

Lo, there do I see my father.
    Lo, there do I see my mother and my sister and my brother
    Lo, there do I see the line of my people back to the beginning.
    Lo, they do call to me. They bid me take my place among them
    In the halls of Valhalla where the brave may live forever.

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Ideą legitymacji prasowej jest to, by zawodowcy mogli wykonać swoją pracę - dostarczyć zdjęcia do agencji/redakcji/portalu. I - jak każdy - chcą tą pracę wykonać jak najlepiej. Niestety koliduje to z nie-zawodowcami robiącymi zdjęcia na własny użytek.
    O, i pierwszy raz komus sie ta prosta prawde udalo napisac z sensem, nie wyzywajac przy okazji forumowiczow od "smiesznych dzieciakow budujacych sobie ego" Pod takim sformulowaniem i ja sie chyba moglbym podpisac - moze z dokladnoscia do szczegolow o ktorych napisal Encor (akredytacja vs. legitymacja).

Dlatego tez sam nie licze na jakis "uniwersalny papierek" otwierajacy drzwi, bo w sumie chyba i tak takiego nie ma, tylko staram sie zalatwiac akredytacje oficjalnie, pokazujac zdjecia, nie owijajac w bawelne ("jestem amator, tu sa moje fotki") - i nawet co jakis czas sie udaje

Bywalec Awatar Encor
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Dlatego tez sam nie licze na jakis "uniwersalny papierek" otwierajacy drzwi
    No, ja też na to nie liczę To na co liczę, to papierek wyglądający na tyle "profesjonalnie", że ktoś czasem mnie przepuści za barierkę bez drążenia tematu, a jednocześnie przy ewentualnym sprawdzeniu nie będzie podstaw do zarzutów o jakieś fałszerstwo
    Krótko mówiąc liczę na coś, co umożliwi wykorzystanie ludzkiej niewiedzy... i się nie specjalnie tego wstydzę A powinienem?

Cytat Zamieszczone przez muflon
    tylko staram sie zalatwiac akredytacje oficjalnie, pokazujac zdjecia, nie owijajac w bawelne ("jestem amator, tu sa moje fotki") - i nawet co jakis czas sie udaje
    No to Cię zapytam - na taki przykładowy airshow w Radomiu da się załatwić akredytację?

Pisałem to w nocy i po piwku i dlatego pewne szcegóły mi uleciały
    Wszystko jasne
    350D+grip, Sigma 24-60mm f/2,8 EX DG, 420EX, Lastolite Micro Apollo

Lo, there do I see my father.
    Lo, there do I see my mother and my sister and my brother
    Lo, there do I see the line of my people back to the beginning.
    Lo, they do call to me. They bid me take my place among them
    In the halls of Valhalla where the brave may live forever.

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Encor
    No to Cię zapytam - na taki przykładowy airshow w Radomiu da się załatwić akredytację?
    Mysle ze gdybym hipotetycznie mial jechac, to bym kombinowal przez lotnictwo.net, dla ktorych zdarzylo mi sie dwa razy cos napisac albo forumowego kolege sfw ;-) Tyle ze to wymaga posiadania jakiejs "historii", ktora trzeba zdobyc pstrykajac zza barierek w tlumie

W moim wypadku wyglada to czesto tak jak napisalem powyzej: "jestem amatorem, robie fajne fotki (link), podobaja sie na forum organizatorow imprezy (link), wyskakuja jako trzeci wynik w goole (link), czy mozna liczyc na akredytacje?". Wlasnie wczoraj jedna tak zalatwilem A organizatorzy jeszcze innej imprezy sami do mnie przyszli: znalezlismy Twoje zdjecia w sieci, nie chcialbys w tym roku porobic bardziej oficjalnie? Przy czym to wszystko raczej muzyczne, na lotnicze to raczej postepuje zgodnie z duchem "wkrecania sie w srodowisko", o ktorym pisalem w "Szkole" ;-)

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

encor: tak, masz rację.
    Pisałem to w nocy i po piwku i dlatego pewne szcegóły mi uleciały.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Coś już napisał

Domyślnie

co by nie bylo... calego watku nie czytelem, ale mnie za barierki na foto premiera i ministra Religii na strajku pielegniarek wpuscili. a do kancelarii to juz z akredytacjami...

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

adamek, nie tłumacz się, i tak już masz przechlapane

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Triszer: spoko. Mogę przyjąć krytykę na gołą klatę.
    Albo na brzuch --> ten jest większy.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    tu tu

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

adamek, ja już dostałem po głowie za podburzanie narodu, ale jak by co to chętnie Ci pomogę w przyjmowaniu tej krytyki, też mam na co (ze 20kg nadwagi)
    A tak swoją drogą to zastanawia mnie to, że ludzie rozwodzą się w tym wątku nad jakimiś papierkami zamias zabrać się do roboty. Jest tu kupa informatyków, większość robi różne zdjęcia, zamiast trolować zrobili by jakąś bazę i spoko można rozkręcić "agencję" wtedy to miało by ręce i nogi. Normalna działalność, a nie produkowanie PDFów. Pewnie znalazł by się ktoś do księgowości, są na forum prawnicy (umowy itp) można by wspólnymi siłami coś zmontować. Ooo i ciekawe co na to koledzy?

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Wiesz..
    Wszystkoe pięknie.
    ALe ktoś te zdjęcia by musiał robić REGULARNIE , by ktoś je mógł kupić.
    Agencje gdzie są zdjęcia wrzucane zdjęcia od czasu do czasu można sobie darować...
    A mało kto ma ochotę rzucić pracę/uczelnię i fotorgafować nie mając rynku zbytu.
    NIestety - polski rynek jet opanowanyprzez paru dużych i niewielką ilość małych agencji (a w zasadzie to zdjęcia się pojawiają tylko z wrofoto/mediasport i edytor.net w Polsce z małych agencji)
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    tu tu

Strona 40 z 52 PierwszyPierwszy ... 30383940414250 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów