Strona 39 z 52 PierwszyPierwszy ... 29373839404149 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 381 do 390 z 519

Wątek: Legitymacja fotoreporterska??

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Mowimy o stronie a nie godzinie
    A to w takim razie za pietnascie pierwsza

Pewnie ze o stronie
    ...

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

Zgodzę się, że legitymacja otwiera wiele drzwi a na pewno powoduje inne traktowanie przez osiłków.... przepraszam ochronę na przykład.... Innym powodem jest DARMOWE wejście na wiele ciekawych imprez.... już niedługa np na Open Air Festival w Gdyni... hciałem sobie zorganizować wejście, ale niestety agencje fotograficzne - w moim przypadku Forum się raczej wypinają i mówią aby radzić sobie jakoś samemu....
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Uzależniony Awatar nastier
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Forum zadna agencja fotograficzna, ani nawet zadna inna nie jest
    na nic sprzętu kupa, gdy fotograf ****.

fotoblog

Pełne uzależnienie Awatar minek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nastier
    Forum zadna agencja fotograficzna, ani nawet zadna inna nie jest
    Agencja fotograficzna Forum (http://forum.com.pl) jest agencją fotograficzną i o ile wiem, daje też legitymacje prasowe. Nie od razu i nie każdemu na pewno, ale wiem bo widziałem.

Uzależniony Awatar nastier
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

a to przerpaszam, nie wiedzialem
    na nic sprzętu kupa, gdy fotograf ****.

fotoblog

Uzależniony Awatar mxdanish
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Nie wiem jak to jest na imprezach typu festiwale itp ale np na imprezach sportowych legitymacja foto nic nie daje
    Nie raz już widziałem jak nie wpuszczali nikogo bez akredytacji (wcześniej załatwionej przez wydawnictwo bądź inne "szefostwo") i ta dopiero dawała możliwość podejścia do sektora dla fotoreporterów
    Wczoraj np na ME w podnoszeniu ciężarów ochrona nie wpuściła jakiegoś kolesia z Przeglądu Sportowego a machał plakietką bardzo długo.
    A wystarczyło wysłać szefa do organizatora imprezy i już się siedziało pod sceną i jeszcze ochrona odsuwała natrętnych kibiców żeby w kadr nie włazili
    OT zdjęcia pokaże jak przebiorę już po całych zawodach EOT
    5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
    RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC

Coś już napisał Awatar virpower

Domyślnie

No ja jestem w sumie początkującym na "naszym" (jeszcze się do niego tak nie wklepałem) ale muszę przyznac że to jest świetny pomysł z tym i cieszę się że to ruszyło. Zawsze miałem z tym problemy, choć jak robiłem zdjęcia na Karaibach gdzie pracuje jako fotograf, to miałem karte ID moją pracowniczą z firmy, no ale tutaj jej niemam, a przydałaby się... no i zamówiłem ..chl..ra muszę sobie dac jakąś fotkę tutaj na canonboard bo narazie to "szewc bez butów chodzi" heh... Pozdrowionka!

Bywalec Awatar Encor
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Tak sobie przeczytałem cały wątek i doszedłem do wniosku, że cokolwiek, co by mi pozwoliło wejść gdzieś za barierki, być bliżej wydarzenia, byłoby fajne. Dla mojej prywatnej satysfakcji. Po to, żebym mógł sobie spokojnie zrobić lepsze zdjęcia, nawet jeśli potem miałyby pójść do szuflady (a tak pewnie by było, bo nie mam związków z prasą). By mieć inną perspektywę niż zwykły widz...bo rzadko zwykły widz ma szansę na coś ekstra. A ja bym chciał właśnie coś ekstra)
    350D+grip, Sigma 24-60mm f/2,8 EX DG, 420EX, Lastolite Micro Apollo

Lo, there do I see my father.
    Lo, there do I see my mother and my sister and my brother
    Lo, there do I see the line of my people back to the beginning.
    Lo, they do call to me. They bid me take my place among them
    In the halls of Valhalla where the brave may live forever.

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

A ja będe brutalny.
    Jestemprzeciwny takim inicjatywom. Ideą legitymacji prasowej jest to, by zawodowcy mogli wykonać swoją pracę - dostarczyć zdjęcia do agencji/redakcji/portalu. I - jak każdy - chcą tą pracę wykonać jak najlepiej. Niestety koliduje to z nie-zawodowcami robiącymi zdjęcia na własny użytek. Uszanujmy zawodowych fotografów!
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamek
    A ja będe brutalny.
    Jestemprzeciwny takim inicjatywom. Ideą legitymacji prasowej jest to, by zawodowcy mogli wykonać swoją pracę - dostarczyć zdjęcia do agencji/redakcji/portalu. I - jak każdy - chcą tą pracę wykonać jak najlepiej. Niestety koliduje to z nie-zawodowcami robiącymi zdjęcia na własny użytek. Uszanujmy zawodowych fotografów!
    adamek, teraz to musisz wynająć ochronę, chyba podpadłeś kolegom

Strona 39 z 52 PierwszyPierwszy ... 29373839404149 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów