Pokaż wyniki od 1 do 10 z 519

Wątek: Legitymacja fotoreporterska??

Mieszany widok

Bywalec Awatar Angmar

Domyślnie

Co prawda mnie temat tych gadżetów nie dotyczy, bo posiadam prawdziwą legitymację prasową, ale ciekawość mnie zżera i nie mogę się powstrzymać od zadania tego pytania:
    Czemu ta legitymacja nie jest w języku flamandzkim bądź japońskim? Uważacie, że angielskie teksty dodadzą temu czemuś ;-) powagi i otworzą drzwi zamknięte dla statystycznych fotografów-amatorów? Wasz rodzimy język więźnie Wam w gardle i brzmi smiesznie, że się go wstydzicie?

Łomatko... całe szczęście, że to forum poświęcone jest fotografii a nie np. wyścigom samochodowym, bo jeszcze byście próbowali się dostać na tor rajdowy w blaszanych samochodzikach na pedały

Przepraszam jeśli zraniłem czyjeś uczucia czy oczekiwania, MSPANC

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Angmar
    bo posiadam prawdziwą legitymację prasową,

Możesz zapodać fotke jak to cudo wygląda ? 8)
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ripek
    Możesz zapodać fotke jak to cudo wygląda?
    Niemal każda legitymacja prasowa jest innam gdyz nie ma jednolitego
    wzoru. Niemal kazdy wydawca ma swoj wlasny wzor legitymacji. Legitka taka zawiera dane osobowe posiadacza, podpis i pieczatke imienna redaktora naczelnego oraz adres redakcji. Na odwrocie: zasady uzywania legitymacji
    Ostatnio edytowane przez Pszczola ; 08-09-2005 o 09:02
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Bywalec Awatar Angmar

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ripek
    Możesz zapodać fotke jak to cudo wygląda ? 8)
    A co, ciekawią cię moje dane osobiste, jak wyszedłem na zdjęciu itp.? Bo jak pousuwam to wszystko ze skanu to zostanie sam szablon, który przy odrobinie umiejętności w posługiwaniu się klawiaturą możesz wyszukać w Google.

Poza tym wydaje mi się, że:
    1. Pszczoła wyczerpał temat,
    2. nie stoję przed komisją śledczą żeby udowadniać prawdziwość swoich słów... kolego Giertych

Żeby zaspokoić chociaż część twojego apetytu na wiedzę mogę ci powiedzieć, że "białko" mam z serwisu gazeta.pl. Jak już będziesz miał swoją z Canon-Board , to może (unlikely, jak to gdzieniegdzie na świecie mówią) będziemy mieli okazję się spotkać gdzieś "w służbowym boju", to sobie wtedy moją obejrzysz.

Uzależniony
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Żeby zaspokoić chociaż część twojego apetytu na wiedzę mogę ci powiedzieć, że "białko" mam z serwisu gazeta.pl. Jak już będziesz miał swoją z Canon-Board , to może (unlikely, jak to gdzieniegdzie na świecie mówią) będziemy mieli okazję się spotkać gdzieś "w służbowym boju", to sobie wtedy moją obejrzysz.
    Masz rację o tyle, że Canon-Board nie ma statusu periodyka, choćby pojawiającego się tylko w internecie
    Pozdrawiam
    Marek

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Czemu ta legitymacja nie jest w języku flamandzkim bądź japońskim?
    Poniewaz tych jezykow nikt nie rozumie (poza tambylcami).

Uważacie, że angielskie teksty dodadzą temu czemuś ;-) powagi i otworzą drzwi zamknięte dla statystycznych fotografów-amatorów? Wasz rodzimy język więźnie Wam w gardle i brzmi smiesznie, że się go wstydzicie?
    Jezyk angielski jest jezykiem uniwersalnym i nie widze nic dziwnego w uzywaniu go w takich wypadkach.

W Niemczech bardzo czesto roznorakie legitymacje, plakietki itp., rowniez prawdziwe prasowe, sa w jezyku angielskim i nikt nie posadza ich posiadaczy wzgl. "wydawaczy" o jakies dziwne podteksty.

Mi osobiscie bardzo pasuje w j.ang., w Wiesbaden sie moze przydac, na roznych festach, zawodach itp. tutaj wbrew pozorom (i przesmiewkom Angmara) latwo sie czesto dostac blizej, Niemcy maja bardzo pozytywny stosunek do czlonkow takich roznych stowarzyszen i duzo ulatwiaja.

Łomatko... całe szczęście, że to forum poświęcone jest fotografii a nie np. wyścigom samochodowym, bo jeszcze byście próbowali się dostać na tor rajdowy w blaszanych samochodzikach na pedały
    Przeciez jak nie chcesz takiej legitymacji, to nie bierzesz. Po co ten zbedny spam? Chcesz sie dowartosciowac?
    Ostatnio edytowane przez pn_ ; 15-09-2005 o 09:22

Bywalec Awatar Anvers
    Miasto
    Sz-cin/Wa-wa

Domyślnie

Co prawda mnie temat tych gadżetów nie dotyczy, bo posiadam prawdziwą legitymację prasową
    Powaznie? No to strasznie Ci zazdroscimy
    Canon 30D, 17-40/4L, 70-200/4L IS, 679B/234RC, Slik Pro 400DX

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Anvers
    Co prawda mnie temat tych gadżetów nie dotyczy, bo posiadam prawdziwą legitymację prasową
    Noo, ja też, ja też, Angmar, mogę sobie z Tobą zrobić zdjęcie? Cioci się pochwalę

Coś już napisał Awatar slonek
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Co prawda mnie temat tych gadżetów nie dotyczy, bo posiadam prawdziwą legitymację prasową, ale ciekawość mnie zżera i nie mogę się powstrzymać od zadania tego pytania:
    Czemu ta legitymacja nie jest w języku flamandzkim bądź japońskim? Uważacie, że angielskie teksty dodadzą temu czemuś ;-) powagi i otworzą drzwi zamknięte dla statystycznych fotografów-amatorów? Wasz rodzimy język więźnie Wam w gardle i brzmi smiesznie, że się go wstydzicie?

moich uczuc nie zraniles, tylko mam pytanie dlaczego polscy fotoreporterzy maja napisane na kamizelkach i identyfikatorach w Iraku "press" a nie "prasa"? i dlaczego, abstrahujac od legitymacji prasowej, a nawiazujac do wyscigow samochodowych, program prof. Miodka w tv polonia jest z angielskimi napisami a nie np. bialoruska bukwa?
    20D, EF 17-40L f1:4; EF 70-200L f1:4; EF 50 f1:1,4; 580EX + kilka gadżetów

Coś już napisał Awatar gokyu
    Miasto
    Silesia City

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Angmar Zobacz posta

angmar przywracasz mi wiare w logike pojmowania kwestii nie wymagajacych "krzywego ewoluowania mysli"... przeciez to takie oczywiste co piszesz... ech... - pozdrawiam
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Anvers Zobacz posta
    wydaje mi sie ze cynizm i ironie nie na miejscu, tym bardziej w stosunku do kogos kto obok viteza i kogos tam jeszcze mowi calkiem logicznie... pamietaj kolego, ze to bron obosieczna hehehehe
    Cytat Zamieszczone przez slonek Zobacz posta
    moich uczuc nie zraniles, tylko mam pytanie dlaczego polscy fotoreporterzy maja napisane na kamizelkach i identyfikatorach w Iraku "press" a nie "prasa"? i dlaczego, abstrahujac od legitymacji prasowej, a nawiazujac do wyscigow samochodowych, program prof. Miodka w tv polonia jest z angielskimi napisami a nie np. bialoruska bukwa?
    ty taki jestes czy tylko na takiego pozujesz???? a gdzie ci zolnierze operuja w puszczy bialowieskiej - czy iraku??? a tiwi polonia gdzie operuje z zalozenia - no bo chyba na calym swiecie a nie tylko w granicach administracyjnych RP???? - chcesz kolego komus dowalic to odrobinke pomysl - tez jestem za poslugiwaniem sie jezykiem polskim w polsce... czasy dyskontow czy tez tajmlanczy, mam nadzieje minely
    Cytat Zamieszczone przez Diodak Zobacz posta
    Zgodzę się z Muflonem... tak zostało to napisane i tak samo odebrane... słowa trzeba ważyć, albo liczyć się z krytyką i wcieraniem w asfalt :P
    wcieraniem w asfalt... ahaaaa czyli na to regulamin forum przystaje i zezwala, a na logike wypowiedzi, moze odrobine bufoniasta w formie - juz nie tak? hahahahaha zatem byc moze tez jestem trollem a o tym nie wiem... ech
    Ostatnio edytowane przez gokyu ; 22-11-2007 o 10:52 Powód: Automerged Doublepost
    nie polemizuj z glupcem, najpierw sprowadzi Cie do swojego poziomu... a pozniej pokona doswiadczeniem...

30d + kit, 50 1/8,
    420 EX
    , plus troche fajnego badziewia na m42

Uprawnienia umieszczania postów