Strona 18 z 19 PierwszyPierwszy ... 816171819 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 183

Wątek: CHDK Motion Detection

Coś już napisał Awatar Kociałko

Domyślnie Allbest v50

parę dni temu pojawiła się wersja 50 CHDK wersji Allbesta
    dodano w niej kilka rzeczy
    m.in pojawiła się w końcu obsługa canona S5,obsługa diód LED ze skryptu w Canonie 710...(pełnego changelogu jeszcze nie widziałem)

z ciekawszych nowości na forum angielskojezycznym-
    pojawił sie skrypt "Fast MD with burst/preview mode"

http://chdk.setepontos.com/index.php...sg9375#msg9375

oraz "Anti-Motion Detector script"
    http://chdk.setepontos.com/index.php...n.html#msg9260

Bywalec Awatar zonk
    Miasto
    Suchedniów

Domyślnie

Witam. Mam pytanie odnośnie usuwania nieudanych zdjęć. Czy da się jakoś ustawić ten soft żeby razem z usuniętym JPG usuwało również RAW z karty pamięci?
    Obecnie mam wersje 63 tego softu do A540.
    Pozdrawiam
    >>>--------> założyłem sobie bloga <--------<<<

BaGRoS
    Guest

Domyślnie

Mi usuwa RAWy z karty, niestety nie mogę ich zgrać do kompa. Chyba, że gdzieś WinXP postawię :/

Początki nałogu Awatar Juriko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zonk Zobacz posta
    Witam. Mam pytanie odnośnie usuwania nieudanych zdjęć. Czy da się jakoś ustawić ten soft żeby razem z usuniętym JPG usuwało również RAW z karty pamięci?...
    Pozdrawiam
    Aparat musi zobaczyć te rawy, a zobaczy je dopiero po restarcie, czyli po zrobieniu zdjęć zrestartuj aparat i dopiero wówczas kasuj pojedyncze zdjęcia.

zaxxxon
    Guest

Domyślnie

Nie wiem jak Wy uważacie, ale zoom cyfrowy w filmach to porażka na maxa - słuchać wyraźnie odgłos silnika. Nie dziwie sie, ze opcji tej nie ma oficjalnie.

BaGRoS
    Guest

Domyślnie

Jeszcze nigdy przy zoomie cyfrowym nie działał mi silnik, może powinieneś odesłać aparat do serwisu??

Początki nałogu Awatar Juriko

Domyślnie

Kolega Zaxxxon się pomylił, rumot to jest przy zoomie optycznym. Fakt, zaimplementowany zoom w sofcie CHDK niestety jest ograniczony przez konstrukcję paratu. Hałas to pół biedy, można wyedytować w programie, gorzej, że nie ma ostrzenia ciągłego i trzeba kombinować ze skryptami i ostrzeniem ręcznym, co biorąc pod uwagę, że trzeba to robić na LCD bez lupy, jest sporym wyzwaniem.

zaxxxon
    Guest

Domyślnie

tak, pomyłka - chodziło mi o optyczny oczywiście

BaGRoS
    Guest

Domyślnie

Dlatego dla filmów mam kamerę SONY z 30GB HDD, wystarczająco jak dla mnie.

KrzychS
    Guest

Domyślnie Nieudana instalacja CHDK

Witam Koleżanki i Kolegów,

Dałem chyba ciała. Kolega opowiedział mi o CHDK - ściągnął wersję 1.0g na swojego S2 IS. Zachwalał. Ściągnąłem tą 1.0g (być może nie właściwą - nie sprawdziłem wersji mojego firmware).
    Rozpakowałem pliki > zgrałem na kartę > aparat nie uruchomił się.
    Podejrzewałem, że to akumulatory > naładowałem.

Dalej się nie uruchamia. Pliki usunąłem. Próbowalem uruchamiać z kartą (już bez CHDK) i bez. W trybie robienia zdjęć i ich przeglądania. Nic.

Czy to możliwe, że zepsułem aparat niewłaściwą wersją CHDK? Wydawałoby się, że zepsuć nie powinienem, bo soft ładuje się chyba do pamięci aparatu tymczasowo i po wyłączeniu zasilania, usunięciu plików z kary i ponownym włączeniu aparatu nie powinno być chyba po nim śladu (?)
    Co byście radzili? Spotkaliście się z takim przypadkiem? Szukałem na Forum opisu podobnego przypadku, ale nie udało mi się nic znaleźć.
    Ostatnio edytowane przez KrzychS ; 20-09-2008 o 19:16

Strona 18 z 19 PierwszyPierwszy ... 816171819 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów