Pokaż wyniki od 31 do 40 z 56

Wątek: Canon EF-S 17-85 f/4.0-5.6 vs Sigma 17-70 f/2.8-4.5

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez donpedros Zobacz posta
    Jeżeli możesz poeksperymentować to kup sobie szkło Canona EF 50 1.4. Cena jest wysoka jak za to maleństwo ale po 2 dniach na moim korpusie bardziej poszedłem w kierunku 17-55 lub jakiejś "L" niż np. 17-85.
    co do porównywania zooma i "standardowej 50" to jednak szkła do całkiem różnych zastosowań (jedyne co je łączy to to że obydwa mogą służyć do zrobienia zdjęcia) z jednej strony ciemny uniwersalny zoom z drugiej jasny stałoogniskowy standard, ja osobiście zamiast tej 50 wolałbym coś w okolicach 35mm jasnego i mniej plastikowego, byłoby bardziej uniwersalne i miałoby jakąś tam szansę zastąpić zooma , uprzedzając dobre rady zaczekam na coś podobnego do nowego nikona.

Cytat Zamieszczone przez donpedros Zobacz posta
    Do dnia dzisiejszego moja refleksja jest taka- za szkło w moim rozumieniu standardowe trzeba wydać około 3000-4000 zł, a poprawianie sobie nastroju jakąś protezą lub plastikowym "pro" kitem jest nieopłacalne bo i tak kiedyś stwierdzisz że czas na "coś fajnego"
    no tak myślałem obiektywy poniżej 4000 no 3000 zł zdjęć właściwie nie robią co do poprawienia nastroju to najlepiej poprawia go zrobienie dobrego zdjęcia.
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 13-04-2009 o 18:24
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Uprawnienia umieszczania postów