Najnowsza wersja będzie obsługiwać. Tu jest wersja pre-release:
http://ufraw.sourceforge.net/ufraw-0...2007-11-04.exe
Ja sobie to tak zorganizowałem, że mam zawsze pod ręką... Ale jak zawsze - kwestia przyzwyczajenia.ale pokazanie ich w postaci paska u góry nie wymuszało by przeskakiwania między okienkami, co utrudnia kontrolę sytuacji.
Ja mam to okno dodatkowe cały czas otwarte...W oknach narzędzi brakuje podstawowych informacji trzeba otwierać dodatkowe okna itp.
W opcjach można przestawić rodzaj skalowania. Może defaultowo był liniowy...- jakość wyświetlanego zdjęcia jest daleka od ideału. Wychodzi coś na kształt rastra, algorytmy skalowania muszą być schrzanione
A tu przyznam się, że mnie zdziwiłeś. Mi działał dobrze przy obrabianiu zdjęć z 300d na 256MB ramu (win)... Wszystkie skalowania, obroty w miarę płynnie. A już na moim Athlonie64 + 1gb ramu to całkiem śmiga. Większość ramu jest wolna... Jak widziałem, ile zasobów zasysa PS, to jednak jest to kolosalna różnica. Z Metusem robiłem kiedyś projekty w PS i na jego szybszym laptopie nie działało to lepiej niż mój gimp.- program jest koszmarnie powolny.
Hehe, mam prostszą metodę - nie instaluję tłumaczenia - poprzednie wersje zawsze pytały o to. Zawsze można też pokasować odpowiednie pliki - pewnie pl.gpo![]()