nie no rozwalający jest ten program

po pierwsze ja nie mam tej strzałki do otwierania zadokowanych okienek, pozamykałem za pierwszym razem wszystkie te okienka i już mi się nie pojawia. Reset ustawień nic nie dał.

Poległem, nie mam pojęcia kto i jak na tym pracuje. Chyba masochiści.

Aby wykonać tak trywialne zadanie jak wykadrowanie z wyprostowaniem muszę użyć dwóch narzędzi osobno, nie mogę sobie w prosty sposób zaznaczyć proporcji ani zamieniać H-V, do tego obrót zamiast zmieniać zdjęcie manipuluje jakąś kretyńską miniaturką w LG, której nie mogę się pozbyć. Nie udało mi się, mimo 20 prób na dwóch plikach i sięgnięcia do dwóch poradników w sieci. Ten program to epoka jaskiniowa, zero poręczności, brak intuicyjności, brak elastyczności, brak konsekwencji. Oczywiście sięgam po pomoc - NIE MA! Zainstaluj sobie chłopie sam na piechotę. Szukam, i jest ale tylko po inszemu. Angielski stosuję intensywnie na co dzień w pracy, ale pojęcia rodem z Linuksa i konsoli tłumaczę nawet z polskiego na nasz, więc znowu utrudnienie. Znalazłem w poradniku - narzędzie skalpel. Ale u mnie nie ma "skalpela", jest rysuneczek podpisany narzędzie kadrowania. OK, domyślam się, próbuję zaznaczyć - problem kolejny - trzeba trafić w zdjęcie, bo się nie domyśla. OK, wyciąłem, chcę obrócić. Gdzie jest to cholerne okienko z narzędziami? Pulpit, i szukam po kolei. Jest, ale zasłonił zdjęcie. Klikam ikonkę, i pojawia się okno dialogowe gdzie mam podać wartość kąta! Kurde, ja chcę obrócić o tyle ile mam krzywo, a nie o 2 stopnie i 10 minut.

Fatalny!

W PS to 1 sekunda.
A tak chciałem przyczynić się do popularyzacji OS..