hmm a zapis jpg czy Raw byl??Zamieszczone przez Marfackib
próbowałeś wyciągnąc w PSie lub innym??
hmm a zapis jpg czy Raw byl??Zamieszczone przez Marfackib
próbowałeś wyciągnąc w PSie lub innym??
Zapis JPG, bez pomocy PSZamieszczone przez C41photocrew
20D / 17-40 f4 L / 50 f1.4 / 70-200 f4 L
a czym robiles?? ja używałem go z 10d i teraz z 20...jak cos ( o ile w koncu odwiedze dom na więcej niz 10 min) to moge podesłać jakąs fotencje robiona tym lensem...tylko że zapisywałem w RAW a pozniej dopiero jpg
Podeślij coś jak możesz. Teraz mam 20D ale te fotki były robione 300D.Zamieszczone przez C41photocrew
jpg, nie umiem niestety obrabiac RAWZamieszczone przez C41photocrew
Witam.
Jakby co, to ja go używam. Przykładowe fotki są do obejrzenia na mojej stronie slomka.neostrada.pl
Pozdro
kupiłem kiedyś taki lensik u tego gościa. Rzoglądałem się za wieloma obiektywami, sprawdzałem testy i potrzebowałem czegoś ze stabilizacją. I przyszedł mi w pomocy kolega- pokazał mi to szkło - i zdjęcia - do 90-100mm tak jak tu piszą rysuje rewelacyjnie. powyżej robi się miękki i spada kontrast. Robię z ręki z czasami 1/20 często 1/10 i jest super. Ostatnio robiłem zdjęcia G.Bumbry z takimi czasami przy 5,6 i na twarzy przy 13x18 -15x21 jest za ostryZamieszczone przez Coronado
widać wszystkie pory na jej ciemnej skórze. każdy włosek! Więc mam problem - przy zdjęciach typu portrecik widać każdy szczegół! Jedyna wada to że jest chłonny na wszystko - chodzi mi, żę "zassysa" odrobiny kurzu - tubus jest nieszczelny i między pierwszy a drugim albo trzecim szkle jest kilka małych pyłków a mam go miesiąc. jak był dziewiczy był czysty jak łezka, więc wiem co mówię!. Uwaga - to normalne! widziałem wiele egzemplarzy - obowiązkowe odkurzanie po jakimś czasie. Co do szerokiego kąta 28mm jest ostre i nie przeszkadza mi dystorsja, która jest standardem przy takim zoomie. moja ocena mocne 4+, 5-
kolega używa go z 20d i 3, +70-200. widziałem kilka rewelacyjnych fotek - jakie wykonał 28-135 w różnych warunkach. warty swojej ceny, ja nie żałuje![]()
Obiektyw kupiony u Coronado sprawuje się super. Mogę tylko polecić.
D3, D700, 24-70/2.8 (N), 70-200 VRII(N), SB-900(N), 50/1.8 (N)
a i zapomniałem te zdjęcia które pokazał djtermoz - on tak rysuje!- robiłem ostatnio zdjęcia w kościele świętej anny. jest tam 2-3 metry od ołtarza extra żyrandol. przy 28 mm widać każdy szczegół i każdą "linkę". a nie spodziewałem się tego. przy okazji jak zeskanuje to wrzucę - dla mnie szok na maksa
![]()
D3, D700, 24-70/2.8 (N), 70-200 VRII(N), SB-900(N), 50/1.8 (N)