Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678
Pokaż wyniki od 71 do 75 z 75

Wątek: Obiektyw - zaraz oszaleje bo nie wiem który

Bywalec Awatar ziemna
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    Caly ten offtopic (?) zaczal sie od tego ze .... .....
    Liczy sie efekt. Calosc procesu. ....
    Bardzo dobre podsumowanie. Wreszcie ktoś coś napisał z głową.

Oczywiście, jakość mierzona obiektywnie, według fotek tablic i cropów, to rzecz ważna, ale... znakomity portret cyknięty beznadziejnym 75-300 (wiem, pofociłem sobie testy ) jest nadal świetnym portretem, choć może przy użyciu "L" byłby lepszy...

Co do pierwszego zdjęcia od herbatniczka: w takiej ilości chaszczy to i ja bym zgłupiał, a nie tylko autofokus. Mój 300D np. głupieje jak ma zrobić zdjęcie mojemu psu. Nie ostrzy na futro i już. Trzeba na środkowy punkt i w oko
    EOS 300D, EOS 300, 580EX, gripy, parę szkieł ale bez "L", + nostalgia: Zorkij, Zenit i parę szkieł M42

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ziemna
    Co do pierwszego zdjęcia od herbatniczka: w takiej ilości chaszczy to i ja bym zgłupiał, a nie tylko autofokus. Mój 300D np. głupieje jak ma zrobić zdjęcie mojemu psu. Nie ostrzy na futro i już. Trzeba na środkowy punkt i w oko
    A to ciekawe... moze psy maja inne futro niz koty? Tyle wystaw kocich mam za soba, bardzo czesto ostrzylem na futro i zadnych problemow... z wyjatkiem: jednolicie czarny i jednolicie bialy - przy tych AF potrafil zglupiec ale to z powodu braku kontrastow na futrze niz z powodu jego faktury ("chaszczy" ).

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Psy maja inne futro niz koty! Tyle, ze to nie ma wplywu na robienie zdjec No i tu uwidacznia sie (jedyna z niewielu?) przewaga kotow nad psami. Kobiety wola nosic raczej futra z kotow (tygrysy i takie tam) niz z psow.
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Bywalec Awatar ziemna
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

Mój to "Bouvier des Flandres" (to polska nazwa rasy, jakby się kto pytał ). Ma szare, bardzo niejednolite futro, więc zgodnie z zasadą Viteza powinien ostrzyć. A nie chce. Na nos, oko, jęzor, pazur to proszę bardzo ale na futro absolutnie.
    Oczywiście, mówię o 300D, nie o analogu
    Ostatnio edytowane przez ziemna ; 18-04-2005 o 13:06
    EOS 300D, EOS 300, 580EX, gripy, parę szkieł ale bez "L", + nostalgia: Zorkij, Zenit i parę szkieł M42

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ziemna
    Oczywiście, jakość mierzona obiektywnie, według fotek tablic i cropów, to rzecz ważna, ale...
    Dokladnie tak... Co mi po ultra ostrym super zdjeciu z najdrozszej elki jak cala reszta tam i tak lezy i rownie nedznego gniota strzeli moja babcia nie zastanawiajac sie nawet nad tym
    ...

Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678

Uprawnienia umieszczania postów