Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 37

Wątek: Wykorzystanie przez dziennik mojego zdjęcia bez podpisu

Początki nałogu Awatar Hellfire
    Miasto
    Koniaków

Domyślnie

Moim zdaniem szkoda czasu. Może wcale nie zrobili tego umyślnie. Ja też już przeżywałem taką sytuacje, raz moje zdjęcie podpisano jako jakiejś dziewczyny i co? I nic, nie ma co sie przejmować takimi sprawami, szkoda nerwów. Poza tym ile normalnych ludzi czyta podpisy pod zdjęciami?

Pełne uzależnienie Awatar gonzo44
    Miasto
    był Kraków, był Gdańsk, jest Kraków :-)

Domyślnie

http://www.zpaf.pl/pl/content/prawa_aut/tabele.php
    tu jest cennik i o taką kwotę bym wnioskował.

Domyślnie

Hellfire/własnie przez takie odpuszczanie nikt nas, fotografów, nie szanuje, bo wychodzą z założenia, że mogą nas zrobić w chu%a a my i tak nic nie zrobimy "bo po co"...

Pełne uzależnienie Awatar tpop
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Walcz Łukasz. Takie cwaniactwo trzeba tepic!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Dziennik Bałtycki, toż to Polska Presse, daj sobie spokój, z nimi nic nie ugrasz, bidują na foto od lat. Masz nauczkę i tak to zostaw. W interesach z mediami nie ma kolegów. Albo oficjalnie, albo cię wydymają. Brutalna prawda. Wyluzuj.
    Smutne ale prawdziwe, podpisuje się pod każdym słowem. Ja też mam niemiłe doświadczenia w tej materii. Kilka razy udostępniałem swoje zdjecia lokalnym amerykańskim redakcjom, umowa była na "pysk" i nigdy nie miałem problemów, najgorsze doświadczenia miałem z prasą polonijną( a konkretnie z jednym tytułem który pretendował do miana lidera na polonijnym rynku ,ukazywł sie we wszystkich wiekszych skupiskach polonijnych na całym świecie), tam wychodziło to tzw. polskie cwaniactwo. Wnioski wyciagnąłem szybko, teraz nic im nie daje na słowo - no i jakby zainteresowanie moimi zdjeciami osłabło. W międzyczasie dowiedziałem sie że takich naiwnych mają wiecej na swoim rozkładzie. Jedna zasada bardzo tutaj pasuje - czym poważniejsze pismo tym mniej problemów z egzekwowaniem umowy.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Łukasz przeczytaj podobne wątki na pl.rec.foto, pl.rec.foto.cyfrowa. Generalnie, warto chyba byłoby pójść do prawnika...
    A tak OffTopic'kując - widziałem wczoraj Twoje zdjęcie na wystawie "Momenty decydujące" w Krakowie na dworcu PKP - super!

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Łukasz Unterschuetz Zobacz posta
    Marcel/ mam defaultowo wpisane w exifie podpis... Zresztą nie przesadzajmy, to że coś nie było wpisane w jakimś standardzie nie zwalnia ich od podpisania zdjęcia. Nie raz już dawałem zdjęcie do gazety i nie miałem problemu z podpisem...
    Exif to nie to samo co IPTC.

Domyślnie

Łukasz - to skoro jesteś taki czuły na punkcie praw autorskich do zdjęć to może spytasz mnie/zapłacisz mi za moje zdjęcie, które bezprawnie wykorzystujesz jako avatar do swojego profilu (i nie tylko)? Nie przypominam sobie, żebyś choć spytał mnie o zgodę, ani nawet żebym Ci to zdjęcie wysłał... Po prostu sciągnąłeś sobie z mojej strony i bezprawnie je wykorzystujesz... Kto jest bez winy, niech pierwszy rzuci kamień
    EOS 90D (w sumie)

Uzależniony

Domyślnie

Fajne! (powyżej)

Domyślnie

Kraszan/ pobiłeś sam siebie :> Ja z drugiej strony nie przypominam sobie, żebym pozwolił Ci wykorzystywać zdjęcie z moim wizerunkiem na Twojej stronie internetowej.. a masz tam tego całkiem sporo.. Jednak w przeciwieństwie do Ciebie nie mam czasu na spieranie się o takie pierdoły. Ty jak widać masz czas na wzniecanie kolejnej kłótni i robienie zamieszania na forum.. zazdroszczę

I co teraz?
    Ostatnio edytowane przez Łukasz Unterschuetz ; 16-11-2007 o 17:58

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów