Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: zakup canona

Dopiero zaczyna

Domyślnie zakup canona

Witam!!!
    zamierzam kupić sobie aparat canon eos 350d lub 400d lecz do końca nie wiem który wybrać i jaki obiektyw do tego dobrać (aparat chce kupić do celów prywatnych).
    dzięki za porady !!!

Bywalec Awatar gacek
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A co miałeś do tej pory? Co to są cele prywatne? Jaki rodzaj fotografii Cię interesuje?

Jeśli nie wiesz nic kompletnie i ma to być Twój pierwszy aparat, to bierz ten aparat z kitem, na którego Cię bezboleśnie stać Osobiście polecałbym pewnie używany 400D+kit, ale 350D też nie będzie zły.
    Szkła: 10-22 + Σ 17-70 + Σ 50/1.4 + 100 macro + takie tam
    Dodatki: 400D + grip + 580EX II + takie tam

Puzzle Canona: 50/1.8, 3 kawałki, od lat 6.

Domyślnie

Zależy co chcesz fotografować i ile chcesz w tym sprzęcie "utopić" pieniędzy. Na początek kit nie jest tragiczny a jak postarasz to wyjdą Ci ostre zdjęcia. Jak nie chcesz kita to może być to Tamron 17-50/2.8 i jakieś tele.

Bywalec
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Pewnie wolałbyś nowszy... mój syn ma 400D, ja 350D; z punktu widzenia przeciętnego użytkownika nie ma różnicy. Jak zrobisz kilka tysięcy zdjęć, to będziesz wiedział, co dalej. To forum z pewnością pomoże Ci w wyborze fotograficznej drogi i podpowie, co watro kupić.

Początki nałogu Awatar wojtek_j
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nawet się nie zastanawiaj tylko bierz 400d.Po co kupować stary model?I to nie ma aż tak wielkiej różnicy w cenie.Co do obiektywu weż sobie Tamrona 28-200.Na allegro za max 900 zł kupisz a na początek i do ogólnych zdjęć ci wystarczy.Póżniej pomyślisz o innym jak zechcesz.Takie jest moje zdanie.Chyba że masz na obiektyw więcej pieniędzy to już inna rozmowa.
    7d / 580 EXII / 430ex / 10-22 / 17-55 2.8 / 24-105 / 70-300 is / 50 1.4 / filtry i różne tam

Bywalec Awatar gacek
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Po co obiektyw za 900zł? Z tego, co zrozumiałem, chodzi o początek zabawy - zatem kit wystarczy, a dokupić coś innego najwcześniej za miesiąc, jak już będzie wiadomo, co jest potrzebne.
    Tak czy inaczej - Ksytek, doprecyzuj, o co Ci chodzi
    Szkła: 10-22 + Σ 17-70 + Σ 50/1.4 + 100 macro + takie tam
    Dodatki: 400D + grip + 580EX II + takie tam

Puzzle Canona: 50/1.8, 3 kawałki, od lat 6.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

To ja powiem tak - przeszedlem przez rozne szkielka i u mnie bylo tak
    Canon 350D (suber jak dla mnie body) KIT, 28-80 III, Yashica 50, B&H 100-200, Sigma 70-300, Raynox 250 potem Canon 100/2.8 oraz Canon 24-105L.
    Co bym Ci radzil
    Kup 400D (lepszy AF ten z 30D - dodatkowe 2mpx - nie wiem czy tobie potrzebne ale nie zaszkodzi) - mozesz kupic z kitem lub bez (ja na dzisiejszy dizen kupilbym bez) i od tego Tamron 17-50/2.8 - szklo naprawde ostrze na 2.8 jest bardzo dobrze przymkniete o 1 lub 2 dzialki ot zyleta jakich malo (jersli chodzi o budrzetowke). Jako podstawoey zestaw wydaje sie idealny (poczytaj forum - takich watkow jak Twoj jest 100ki). Zestaw z Kitem kosztuje "prawie" tyle samo (mozer 100 wiecej) tak wiec jak chcesz kita to bierz - jak nie to nie - na dzien dzisiejszy taki zestaw bym polecil kazdemu na poczatek jak ostry i zadowalajacy (niestety musisz isc do sklepu i ze 2 -3 szkielka przylozyc i wybrac najlepszego Tamrona)

Początki nałogu
    Miasto
    Pomorze Środkowe

Domyślnie

C 400D + kit. Porób trochę zdjęć tym zestawem i sam się przekonasz czego Ci brakuje, jaki obiektyw masz sobie kupić http://www.canon-board.info/showthread.php?t=12049
    pozdrawiam
    pozdrawiam

Dopiero zaczyna

Domyślnie

aktualnie mam :analogowego olympusa mju 2 i canon ixus 60
    w celach prywatnych rozumiałem : dla mnie do domu nie w celach zarobkowyh
    pozdrawiam

Domyślnie

wiem ze jak kupisz lustrzanke canona to bedzie to tylko preludium do wydatków :-)
    moja typowa rada: 'ja bym wybrał tanszy korpus a lepsze szkło' w tym przypadku chyba sie nie sprawdzi; jesli bedzie to twoj pierwszy canon to to co podali koledzy bedzie chyba optymalnym wyborem
    400d+17-50 f2.8 stanowi na poczatek bardzo dobrą baze - po pewnym czasie zaczniesz odczuwac brak pewnych elementów jak światła (może stałka?) czy zakresu (moze zoom? moze tele?);
    wtedy nie zastanawiaj się tylko uzbieraj na dobry obiektyw canona (ef lub efs) - dobra baza obiektywów z 400D bedzie sie sprawdzac dluugi czas
    byc moze z czasem FF potanieje i zmienisz korpus na nastepce 5d...

dobrego swiatła zycze
    Don't argue with stupid people, because they drag you down to their level and beat you with experience!
    sprzęt w Hiszpanii - lokacja nieznana
    dwa lata z lustrem, a update'u brak...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów