Witam,
Tutaj będe zamieszczał fotografie które udało mi się ustrzelić moim nowym Canonem 400D
Jako, że lustrzankę mam od niedawna i ciągle się uczę proszę o wyrozumiałość
Na pierwszy ogień idzie brama wejściowa do największego parku w Madrycie
01:
Witam,
Tutaj będe zamieszczał fotografie które udało mi się ustrzelić moim nowym Canonem 400D
Jako, że lustrzankę mam od niedawna i ciągle się uczę proszę o wyrozumiałość
Na pierwszy ogień idzie brama wejściowa do największego parku w Madrycie
01:
No nic, zero odzewu, to wrzucam kolejne z madrytu. Widok na posąd Alfonsa XII
02:
pierwsza fota troche zbyt krzywa ale jakosciowo mi sie podoba, natomiast druga zdecydowanie za ciemna przesadziles z winietowaniem.
A fotomanipulacje też tu można wrzucać?
Prawie wszystkie fotki robię KIT'em. Mam już jedną stałkę ale nie miałem okazji jeszcze jej wypróbować..
03:
czyli jak robione kitem to RAWy, bo nijak kitem nie da się okaleczyć fotek takimi winietami, nie jestem moze szpecem ale to najbardziej rzucilo mi się w oczy. 1 ciekawe, 2 fajny efekt bo wyglada jakby lodka plynela na tle starej fototapety lub obrazu rzuconego na stary ekran kinowyw 3 chyba niepotrzebne te okularym jako ze fotki czlowiek oglada identycznie jak czyta ksiazke , czyli od lewego gornego rogu - zbyt bardzo przyciagaja uwage chociaz nie sa najwazniejszym punktem fotki
![]()
EOS 400d/BG-E3/kit/Canon 10-22 3.5-4.5/ Sigma 18-50 2.8 EX DG/Canon 70-200 F4 L/ Sigma 24-135 2.8-4.5/velbon sherpa 600r
www.djmal.pl
hej! dzięki za konstruktywne uwagiNo z winietą to przesadziłem (dodałem ją sztucznie, bo w moich oczach winiety są fajne). W RAW nigdy nie pracowałem, ale ostatnio robiłem pare prób wywoływania plików RAW i.. byłem w szoku
można dużo więcej z nich wyciągnąć. Chyba się przerzucę. I muszę w końcu zorganizować jakąś sesję foto, bo od kiedy pracuję trochę zaniedbałem fotografię :/
Portrecik mi sie podoba. Pozdrawiam.
To teraz kotek. Ustrzelony 50mm/1.8mm na f 2.0 ISO 400
04:
Kotek ma sierśc białą czy żółtą ?? Balans bilei chyba za ciepły
30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!
nałożyłem na zdjęcie filtr ocieplający w photoshopie to może przez to...
a teraz kolejne zdjęcie, mojej babci (50mm @ 1.8 )
05: