Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 41

Wątek: numer seryjny a data produkcji

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zielony Zobacz posta
    Niezły wałek. Może podasz kto to tak lubi kręcić?
    powiem tylko że to ktoś z CB, ale nie chcę mi się w to wszystko wierzyc, gość namawiał mnie na osobiste spotkanie, a przecież pewnie bym poznał czy szkło ma 3 miesiące czy 8 lat, naprawdę nie chce mi się wierzyc... może w tym jest jakieś drugie dno?
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Zablokowany

Domyślnie

Moje UU 1018 wychodzi, że 2006 rok, kupione półtora miesiąca temu w polskiej dystrybucji. IMO - może nie chciał cię wyrolować, po prostu mógł kupić szkło zalegające najpierw magazyn np w Niemczech, później w Polsce. Chcę po prostu wierzyć, że ludzie z CB to uczciwi zawodnicy
    Fakt, że cię zapraszał też świadczy na korzyść.

Początki nałogu
    Miasto
    Pomorze Środkowe

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Yoshitaka Zobacz posta
    Ja mam 17-55 f/2.8 i mam 8 cyfrowy numer seryjny, bez liter... hm
    Ja też, ale czytałem, że oznaczenia takie jak w linku kolegi Zielonego mają tylko L-ki.
    Pozdrawiam
    pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Fakt faktem może coś się komuś pomyliło niechcący.

@himi: naprawdę sądzisz, że szkło mogłoby tyle zalegać na magazynie???
    Bo ja, jakoś nie bardzo.

Uzależniony
    Miasto
    Koszalin i okolice

Domyślnie

myślę że są sklepy w których towar leży kilka lat, powód proste kupione w złym momencie ....

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Co do 70-200/4 to u nas w Kielcach w sklepie stoi jeden egzemplarz na półce z ceną około 2900 - o ile pamiętam już długo stoi (liczone raczej w latach niż miesiącach ) - przy obecnych cenach może jeszcze trochę postać - po prostu sprzedający mógł kupić szkło "na zapas" i nie zeszło..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zbyszekjan Zobacz posta
    Ja też, ale czytałem, że oznaczenia takie jak w linku kolegi Zielonego mają tylko L-ki.
    Pozdrawiam
    Cos w tym jest.Sprawdzałem na swoich obiektywach i wszystkie elki mają dwie litery na poczatku, a nie elki jak 85/1,8 50/1,8 tylko cyfry.

Początki nałogu Awatar fotokor1

Domyślnie

Witam a czy sprzedający podał nr szkła zczytany z zewnątrz czy z wnętrza szkła u mnie 70-200 4L ma UV0318 wewnątrz a na zewnątrz 354245 kupiony w tym roku świeżynka
    pozdrawiam;-)
    Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Osobiście kupiłem w tym roku 180L macro brałem totalną nówkę nie śmiganą, jako pierwszy otworzyłem pudło i szkiełko było obarczone UR czyli rok 2003.....tyle szkiełko prze leżakowało aż trafiło w moje ręce. Więc różne rzeczy mogą się zdarzyć.

Pzdr.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tombas Zobacz posta
    sprzedający podał mi numer fabryczny szkła tj. 202848 czy jest mozliwe okreslenie daty produkcji tego szkła?pomożecie?
    Ten numer jest na zewn.sciance obiektywu i niewiele powie.Nalezy odczytac pokazany w linku Zielonegod tylnego szkła patrzac ,na tym samym pierścieniu co styki ~180 stopni przesuniety wzgledem nich.Słabo widoczny.I tak jak w linkuierwsza litera miasto,druga rok wkolejnosci alfabetu 2006 to U,2007 to V itd.dwie następne cyfry miesiąc: np.10 to pazdziernik,dwie nastepne wewn. kod fabryki.Sorry za powtarzaną łopatologię ale moze lepiej sie utrwaliTez w tym roku kupiłem nowa elke UU 10.....
    i nic mi to nie szkodzi
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 25-10-2007 o 19:53

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów