Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: 20D i 400D

Dopiero zaczyna Awatar luckylucas
    Miasto
    Kościan

Domyślnie

Ja taką zamianę zrobilem miesiąc temu. Trochę mi brakuje większego lcd no i AF mam wrażenie, że ciut bardziej zawodny. No a poza tym same zalety Szumu mniej tylko bardziej kolorowy, ale robie tylko Rawy wiec jako tako ten problem odpada. pozdr
    FF
    www.jaworski-foto.pl - fotografia ślubna

Początki nałogu Awatar mathom
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

oglądałem ostatnio fotki ślubne jakiegoś pseudo-fotografa z 20d i nie zamieniłbym na niego za żadne skarby mojego 400d. Żadna z kilkuset fotek nie jest ostra :E Wuchta szumu i mało detali. Jasne, miał słabe szkła, ale ja też mam, a z mojej czterysetki fotki są imo technicznie lepsze, nawet z kita...

Dopiero zaczyna Awatar luckylucas
    Miasto
    Kościan

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mathom Zobacz posta
    oglądałem ostatnio fotki ślubne jakiegoś pseudo-fotografa z 20d i nie zamieniłbym na niego za żadne skarby mojego 400d. Żadna z kilkuset fotek nie jest ostra :E Wuchta szumu i mało detali. Jasne, miał słabe szkła, ale ja też mam, a z mojej czterysetki fotki są imo technicznie lepsze, nawet z kita...
    Co do jpg-ow sie zgodzę 400d daje duzo lepsze, ale rawy wywoływane w PS czy DPP przewage maja z 20d. Poza tym widzial;em kiedys nieostre fotki z 1dsmarkII, ale jednak bez zastanowienia wymieniłbym sie
    Ostatnio edytowane przez luckylucas ; 22-10-2007 o 19:25
    FF
    www.jaworski-foto.pl - fotografia ślubna

Początki nałogu Awatar mathom
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luckylucas Zobacz posta
    Co do jpg-ow sie zgodzę 400d daje duzo lepsze, ale rawy wywoływane w PS czy DPP przewage maja z 20d. Poza tym widzial;em kiedys nieostre fotki z 1dsmarkII, ale jednak bez zastanowienia wymieniłbym sie
    Tak, robił na 99% w jpegach.

Zablokowany

Domyślnie

Zdecydowanie 20d. Również z powodu gabarytów i świetnego pokrętła nastawnego. Tanie, dobre body.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Pragnę zwrócić uwagę, że w 400D jest ten sam układ AF, który montowano w 20D i 30D. Także nie sądzę żeby dało się zdiagnozować jakąś zauważalną różnicę w działaniu AF-a w tych body .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar Qbexus
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

a 20d to jednak ma chyba inny AF a 400d i 30d to sie zgadza

Domyślnie

...ja bym nie oddał swojej 20stki za nową 4setke nawet jakby była z jakims gratisem
    sprawne lewe oko i trochę gratów ułatwiających życie
    niewiele piszę, więcej czytam, jeszcze więcej myślę
    Fotograf ślubny

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Qbexus Zobacz posta
    a 20d to jednak ma chyba inny AF a 400d i 30d to sie zgadza
    W 20D i 30D jest ten sam AF. Nie ruszali tego.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mathom Zobacz posta
    Ja myślę, że ten fotograf mógł mieć problemy z modułem sterująco-celowniczym (tym dołączanym do okularu) ;-)

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów