Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28

Wątek: [300d] [FEC] kompensacja błysku w 300d

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez przemo_21
    Vitez podałeś ciekawe informacje z których wynika że można mieć canona D10 w wersji light- 300D. Tańszego o około 2000zł.
    Dokladnie tak... gdybym teraz kupowal sprzet to bralbym czarnego 300D i hakowal mu firmware :/ i 2 tys zl wiecej na szkielka (pewnie zamiast 70-210 kupilbym od razu Sigme 70-200 2.8) - najwazniejsze cechy 10D nad 300D to wlasnie cutom functions, kompensacja blysku i zmiana przypisania klawiszy.

Poczytalem pare watkow na dpreview o autorze tego cracka - nie jest to jakis anonimowy wirusopisarz tylko podobno dosc mily i genialny w programowaniu Rosjanin, lubiany na forum dpreview. Planuje wprowadzic jeszcze pare rzeczy do menu 300D i jedyne czego nie obejdzie to hardware'owe/elektroniczne ograniczenia (jak wlasnie bufor - zalezny od wbudowanych obwodow i pamieci wewnetrznej, gniazdo pc sync no i metalowa obudowa).
    Jak tylko ktos potwierdzi ze ten najnowszy firmware dziala tak jak obiecuje (ktos z tego forum, na dpreview nikogo nie znam) to bede wszystkim polecal czarnego 300D+crack.
    Co do obaw ze gwarancja przepada z powodu cracka - w ten sam sposob co wgranie nowego firmware mozna z powrotem wgrac stary - czyli sciagnac najnowszy oryginalny firmware i w razie potrzeby wgrywac do 300D 8)

Bywalec Awatar przemo_21
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

Witam
    Ciekaw jestem jaka bedzie cena czarnego 300D i ja to wpłynie na cene srebnego 300D.
    Jak 300D-silver spadnie na allegro do 3000zł to będzie numer jeden w lustrzankach cyfrowych i konkurencja D70 bedzie miala ciężki orzech do zgryzienia. koniec końców My tylko zyskamy
    a cenny bedą nareszczie na przyzwoitym -tz. osiągalnym dla społeczeństwa.
    Gdzieś wyczytałem że nowości na rynku typu fotografia cyfrowa, komórki potrzebują około 5-ciu lat by ich ceny nie były dyktowane przez szefów firm i ich widzimisie. Tylko przez prawo rynku tz. koszty produkcji + zysk ~ 30% a nie jak było dawniej K.P. + 500% zysku bo to jest nowość.
    Pozdrawiam

Coś już napisał
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

o co dokładnie chodzi w tym?

CF17: Lens af stop button function
    0: af stop
    1: af start
    2: ae lock while metering
    3: af point: m->auto/auto-ctr.
    4: one shot -> <- ai servo
    5: IS start
    Canon 10D, EF 50mm 1.8, EF 28-135 IS, EF 70-210mm 3.5-4.5 EF-S 18-55mm, SpeedLite 550EX, Lander L830, Jeep Bag
    "...professionals only have a bigger trashcan."

Początki nałogu
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

gdybym teraz kupowal sprzet to bralbym czarnego 300D i hakowal mu firmware :/ i
    Wiesz co Vitez - po przejściu spowrotem na metalowe body, nie wróciłbym już do 300D. Wystarczył jeden dzień użytkowania. Chociaż gdybym nie miał kasy na 10D, to bez wahania kupiłbym 300D.
    Nikon od 14/09/09
    ex-Canon

http://blog.moridin.pl - Blog o fotografii, Makach i nurkowaniu ...
    http://photography.moridin.pl
    http://mac-abc.moridin.pl - Poradniki i tutoriale dla switcherów z Windows na Maka

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DariuszM
    o co dokładnie chodzi w tym?

CF17: Lens af stop button function
    0: af stop
    1: af start
    2: ae lock while metering
    3: af point: m->auto/auto-ctr.
    4: one shot -> <- ai servo
    5: IS start
    Niektore obiektywy maja specjalny przycisk "AF stop" . Ta funkcja moze zmienic przypisanie jego wlasciwosci.

Cytat Zamieszczone przez Mori
    Wiesz co Vitez - po przejściu spowrotem na metalowe body, nie wróciłbym już do 300D. Wystarczył jeden dzień użytkowania. Chociaż gdybym nie miał kasy na 10D, to bez wahania kupiłbym 300D.
    Jesli taki 300D ze scrackowanym firmware spelnia moje wymagania to te zaoszczedzone 2 tys wolalbym wydac wlasnie na lepszy/kolejny obiektyw albo akcesoria (ot np grip, statyw i databank za te pieniadze mialbym a brakuje mi teraz) niz na metalowe body. A gdy kupowalem aparat to niestety nikt nawet nie przebakiwal o cracku firmware wiec musialem sie wykosztowac na 10D bo 300D zdecydowanie nie spelnial wymagan.

Bywalec Awatar bogunow
    Miasto
    Łomża

Domyślnie

przetestowałem. Działa, jak powinno - normalny, standardowy FEC; firmware zawiera też custom functions, z których działają bodajże 4.
    Witam. A u mnie pojawił się problem. Zauważyłem że nie działa lampka od redukcji czerwonych oczu i na ekraniku z tyłu miga ikonka oka. Nie pomaga wyłączanie i włączanie off/on redukcji w menu
    Pozdrawiam

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bogunow
    A u mnie pojawił się problem. Zauważyłem że nie działa lampka od redukcji czerwonych oczu i na ekraniku z tyłu miga ikonka oka. Nie pomaga wyłączanie i włączanie off/on redukcji w menu
    Pozdrawiam
    Sciagnij nowsza wersje: http://satinfo.narod.ru/download/E3kr111M.rar . Ten problem o ktorym piszesz pojawial sie w starszych wersjach tego cracka firmware.

Bywalec Awatar bogunow
    Miasto
    Łomża

Domyślnie

Sciagnij nowsza wersje: http://satinfo.narod.ru/download/E3kr111M.rar . Ten problem o ktorym piszesz pojawial sie w starszych wersjach tego cracka firmware.
    Dzięki, pomogło. Pozdrawiam i Wesołych Świąt.

Przemek
    Guest

Domyślnie Pytanie dotyczące Softu do 300D

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Cytat Zamieszczone przez przemo_21
    Vitez podałeś ciekawe informacje z których wynika że można mieć canona D10 w wersji light- 300D. Tańszego o około 2000zł.
    Dokladnie tak... gdybym teraz kupowal sprzet to bralbym czarnego 300D i hakowal mu firmware :/ i 2 tys zl wiecej na szkielka (pewnie zamiast 70-210 kupilbym od razu Sigme 70-200 2.8) - najwazniejsze cechy 10D nad 300D to wlasnie cutom functions, kompensacja blysku i zmiana przypisania klawiszy.

Poczytalem pare watkow na dpreview o autorze tego cracka - nie jest to jakis anonimowy wirusopisarz tylko podobno dosc mily i genialny w programowaniu Rosjanin, lubiany na forum dpreview. Planuje wprowadzic jeszcze pare rzeczy do menu 300D i jedyne czego nie obejdzie to hardware'owe/elektroniczne ograniczenia (jak wlasnie bufor - zalezny od wbudowanych obwodow i pamieci wewnetrznej, gniazdo pc sync no i metalowa obudowa).
    Jak tylko ktos potwierdzi ze ten najnowszy firmware dziala tak jak obiecuje (ktos z tego forum, na dpreview nikogo nie znam) to bede wszystkim polecal czarnego 300D+crack.
    Co do obaw ze gwarancja przepada z powodu cracka - w ten sam sposob co wgranie nowego firmware mozna z powrotem wgrac stary - czyli sciagnac najnowszy oryginalny firmware i w razie potrzeby wgrywac do 300D 8)
    Hej
    Witaj poszukuje orginalnego oprogramowania do Canona 300D tak zeby ewentualnie móc w przyszłośći powrocić do softu z przed przerobki np. w przypadku sprzedazy. Teraz mam w aparaci soft ktory jest na stronie http://satinfo.narod.ru/download/E3kr111M.rar
    Czy może ewntualnie masz orginalny soft albo może znasz miejsce w internecie gdzie można znaleźć ten soft?

Dziekuje i Pozdrawiam
    Przemek

[ Dodano: 28-08-2004 ]
    Hej
    Witaj poszukuje orginalnego oprogramowania do Canona 300D tak zeby ewentualnie móc w przyszłośći powrocić do softu z przed przerobki np. w przypadku sprzedazy. Teraz mam w aparaci soft ktory jest na stronie http://satinfo.narod.ru/download/E3kr111M.rar
    Czy może ewntualnie masz orginalny soft albo może znasz miejsce w internecie gdzie można znaleźć ten soft?

Dziekuje i Pozdrawiam
    Przemek

[ Dodano: 28-08-2004 ]
    Hej
    Witaj poszukuje orginalnego oprogramowania do Canona 300D tak zeby ewentualnie móc w przyszłoœći powrocić do softu z przed przerobki np. w przypadku sprzedazy. Teraz mam w aparaci soft ktory jest na stronie http://satinfo.narod.ru/download/E3kr111M.rar
    Czy może ewntualnie masz orginalny soft albo może znasz miejsce w internecie gdzie można znaleŸć ten soft?

Dziekuje i Pozdrawiam
    Przemek

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Oryginalny jest chyba na stronie canona. w wersji 1.1.1
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów