Za Rydzyka to powinna przepraszac 'moherowa koalicja'![]()
Niezle![]()
Za Rydzyka to powinna przepraszac 'moherowa koalicja'![]()
Niezle![]()
Dla Ciebie niezłe - dla mnie żenujące??: . Myślałem że ten pupil PRL-owskich salonów siedzi już u siebie w Izraelu na emeryturze. Indolencja najnowszej historii polski przez dzisiejszą młodzież jest wręcz powalająca. W czsach kiedy ten pan służył czerwonej zarazie, prawdziwi dziennikarze pisali w podziemnych gazetkach, dostawali bilet w jedną stronę lub siedzieli w pierdlu. No cóż, nie każdy dziennikarz miał to szczęście urodzić sie pod szczęśliwą gwiazdą( Davida ):wink:
Pan Passent ma za soba lata wspolpracy i to nie tylko z czerwona prasa. To powszechnie wiadomo. Ma na swoim sumieniu wielu ludzi. Jesli nie ich zycie, to losy, kariery, szczescie osobiste.
Dla Ciebie to niezle? Gratuluje rozeznania.
Zapewne tak z rozpedu jakis mlody elektorat by zaglosowalna tego pana.
czesc.Ch.
Analog ma "dusze".
Jestem na tyle mlody, ze czasow SB,UB, PRL i calego tego ustrojstwa nie pamietam, wiec i autora nie kojarze.
Zenujace? A spieprzaj dziadu to byl pokaz 'wyzyn intelektualnych' na ktore sie wzniosl Kaczynski? A moze polotem wykazal sie Kurski stwierdzajac, ze 'ciemny lud to kupi'? Wezcie mnie nie rozsmieszajcie
Czyli ze wszystkich wymienionych w tamtym tekscie sytuacji nie byloDla Ciebie to niezle? Gratuluje rozeznania.Toż to chyba układ mi w glowie namieszal
BTW @chomsky - chyba zapomniales odpowiedziec na tego posta![]()
Takie prawo Twojego wieku, tylko jeżeli zabierasz glos w dyskusji to jednak nie możesz zasłaniać się niewiedzą lub młodym wiekiem bo wystawiasz się na śmieszność. Dla jasności, nie jestem fanem Kaczyńskich ( tzn. nie do konca), czasami zachowują sie jak przysłowiowy słoń w składzie porcelany ,ale cieżko jest uniknąć potknięć będąc na celowniku nieprzyjaznych mediów 24/7 .
A teraz połóż na szalę wszystkie lapsusy Kaczynskich z tym oto cytatem, którego autora nie wymienie ( potraktuj to jako homework ).
"Co pozostanie z polskości, gdy odejmiemy od niej cały ten wzniosło-ponuro-śmieszny teatr niespełnionych marzeń i nieuzasadnionych rojeń? Polskość - to nienormalność - takie skojarzenie nasuwa mi się z bolesną uporczywością, kiedy tylko dotykam tego niechcianego tematu"( "Znak", nr 11-12 z 1987r, )
Akurat w tym wypadku nie mam takiego odczucia. Dlaczego? Bo ocenialem sama zawartosc w/w wpisu w blogu. A na jego ocene bynajmniej nie wplywa biografia autora, ktorej, jak wspomnialem, nie znam
Z tego co znalazlem, to sa to (co tez znalazlem) zmanipulowane slowa Tuska.( potraktuj to jako homework ).
Oczywiscie, sa to slowa brutalne, moze i nawet nieprawdziwe, ale to wlasnie polacy wymyslili sarmatyzm, tak samo jak i polacy mowia, ze nasz kraj nie jest potega, poniewaz bylismy pod zaborami. (Tutaj warto popatrzec na przyklad Finlandii)"Co pozostanie z polskości, gdy odejmiemy od niej cały ten wzniosło-ponuro-śmieszny teatr niespełnionych marzeń i nieuzasadnionych rojeń? Polskość - to nienormalność - takie skojarzenie nasuwa mi się z bolesną uporczywością, kiedy tylko dotykam tego niechcianego tematu"( "Znak", nr 11-12 z 1987r, )
Sorry, ale czgoś tu nie rozumiem, dawno chodziłem do szkłoy - ale chodziłem
i uczono mnie że przedstawienie dowolnego fragmentu czyjejś wypowiedzi nosi termin cytat, a tu okazuje sie że jest to manipulacja![]()
Rozumiem, gdybym wyciągnął pojedyńcze słowa wyrwane z kontekstu i je posklejał lub przekręcił treść zdania, coś dodał coś ujął - to jest manipulacja.
Wniosek z tego taki, że jak tekst pasuje adwersarzowi to to jest cytat a jeżeli nie, to mamy do czynienia z manipulacją.:wink:
Przecież na Boga nie będę drukował tutaj całego wywiadu, skoro mnie interesuje tylko fragment w którym Tusk definiuje swój stosunek do polskości![]()