Pokaż wyniki od 1 do 10 z 219

Wątek: Wyniki wyborów + dyskusje polityczne

Widok wątkowy

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez monisiek Zobacz posta
    zwolennikow pisu bardzo boli, ze ich kochana partyja przegrala przez mlodych ludzi. ale tak to jest skoro marnuje sie czas na walke z wiatrakami. jako konserwatysci nie maja nic do zaofiarowania mlodym ludziom. sciganie agentow i ukladow nie interesuje kogos kto ma te 18-20 lat.
    poza tym nie powiedzialabym, ze ludzie w wieku 18-2.. lat sa prymitywni i samodzielnie nie mysla. chyba pomyliles adresatow swojej wypowiedzi. najlepsza obrona jest atak ....
    z drugiej strony zamiast podnosic prog wyborczy, ja zrobilabym zupelnie co innego. wywalilabym z polskiej sceny politycznej wszystkich, ktorzy maja wiecej niz 40 lat z racji tego, ze ksztalcili sie i zdobywali doswiadczenie zyciowe w czasach komuny, wiec maja skazone nia umysly. do polityki powinni pojsc obecni 30 latkowie i mlodsi, ktorych wychowanie przypadlo na upadek komunizmu.
    Niech sobie mlodzi ludzie glosuja na kogo chca. Nie o to mi chodzi. Chodzi mi o skandaliczny i prymitywny ton wypowiedzi mlodych ludzi, chocby i w tym watku.
    Skoro mlodzi ludzie chca uchodzic za demokratow, niech szanuja cudze, chocby i bardzo odmienne od ich poglady.
    Niestety, wystarczy poczytac ten temat, na czeste inwektywy i prymitywne zarciki. Nie wazne z kogo, ale nie powinne zaistniec.
    Pracuje z mlodymi ludzmi, na ogol nie maja zbyt wiele do powiedzenia, gdy zadaje konkretne pytanie.
    Odwolywanie sie do tego mlodego elektoratu, jako tego, ktory najlepiej pojmuje bolaczki i potrzeby kraju, jest dosc ryzykownym zabiegiem socjotechnicznym.
    Nie znaczy to oczywiscie, ze nie wystepuja w przyrodzie osobniki mlode i zarazem madre/wyksztalcone/rozsadne/kulturalne/itp. Owszem wystepuja! Rzadko! Jak sadze po lekturze tematu.
    czesc.ch.
    P.s. sniper88- Lem sie juz nie osmiesza, nie zyje.
    Ostatnio edytowane przez chomsky ; 25-10-2007 o 23:15
    Analog ma "dusze".

Uprawnienia umieszczania postów