Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski Zobacz posta
Rozróżniam. To, że są to osobne pojęcia nie oznacza, że nie ma między nimi pewnego związku. Działania państwa i zobowiązania, które podejmie, zazwyczaj bardzo mocno wpływają na naród, który to państwo okupuje. Dlatego problemy 3RP z RFN są ważne dla Polaków i Niemców. Zwłaszcza dla tych Polaków, którzy wyrokami sądów Unijnych po uchwaleniu konstytucji UE mogą stracić mienie.
ooo to cos nowego zamiast znecac sie jeszcze przez kilka postow wyjasnie iz jurysdykcja unijnych sadow nie obejmuje wydarzen majacych miejsce przed stowarzyszeniem a na ile pamietam nikogo od 93 roku nie wysiedlono
Dobrze jest czasem, żeby rozmówca dowiedział się, skąd bierze wzorce i schematy myślowe. Wiem, że to czasem boli i nie dziwie się, że mi to wypominasz
wiec skoro tak czesto sie odwolujesz do wyborczej to jest ona dla Ciebie jak drogowskaz?

To wymień mi w punktach konkrety, które podaliście na chwałę Bartoszewskiego. Słyszę o pojednaniu (czyli?) i o czyszczeniu butów oraz liczeniu procentów.
Tomasz wymienialem po kilkakroc wiec po co poraz kolejny...? co do pojednania narodow to patrzac na Twoje zacietrzewienie pojecie moze byc rzeczywiscie dla Ciebie nie zrozumiale

No to Ci w końcu odpowiem: nie twoja sprawa
nie rozczarowales mnie a w sumie szkoda...