Pokaż wyniki od 1 do 10 z 219

Wątek: Wyniki wyborów + dyskusje polityczne

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

ja to potraktowałem następująco. PO nie miała by szans zrealizować ani jednego postulatu progospodarczego czy innego niezbędnego ale niepopularnego bo ogólnie masy, społeczeństwa są zainteresowane pieniędzmi za darmo, mniejszą ilością pracy, większym socjalem. Myślenie dalej niż rok w przód jest "niepopularne". Do mnie więc puszczała oko od dawna, a dla wielu przypadkowych wyborców, którzy zmieniają preferencje (ja na PO głosuję odkąd uzyskałem prawa wyborcze) przyszykowała kiełbaski właśnie po to, aby móc te ważne postulaty próbować realizować.

Tomek, specjalnie dla Ciebie:
    prubując nawet pominąć fakt że UPR zbratała się z LPR, co jest czystym polulizmem, to dzisiaj przeczytałem, że bodajże w Lublinie na pierwszym miejscu UPR kandydował szef Ogólnopolskiego Związku Zawodowego Lekarzy, najaktywniejszej ponoć strajkującej organizacji. Tu się nawet LOL wydaje zbyt małym określeniem. Ultra liberałowie i związki zawodowe
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    Tomek, specjalnie dla Ciebie:
    prubując nawet pominąć fakt że UPR zbratała się z LPR, co jest czystym polulizmem, to dzisiaj przeczytałem, że bodajże w Lublinie na pierwszym miejscu UPR kandydował szef Ogólnopolskiego Związku Zawodowego Lekarzy, najaktywniejszej ponoć strajkującej organizacji. Tu się nawet LOL wydaje zbyt małym określeniem. Ultra liberałowie i związki zawodowe
    Przeczytaj, czego Krzysztof Bukiel się domaga zamiast się śmiać po próżnicy Postulaty OZZL są zbyt radykalne nawet dla PO

Ponadto ciekawi mnie, czemu nie bronisz stosować metod "populistycznych" PO, a śmiejesz się z OZZL czy UPR (pomijając, że nie wiem, na czym ten populizm miałby wg Ciebie polegać - w końcu to tylko puste słowo-klucz). Jeśli dobrze pamiętam, to już tłumaczyłem Ci, co było powodem wspólnego utworzenia listy (bratania nie widziałem, wszyscy filipińsko-zdrowi).
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    Poza tym traktuję upr jako niegroźnych wariatów i nic do nich nie mam.
    Nie jest wykluczone, że być może i mogłoby być tak jak piszesz Ale ja lubię myśleć o tym nieco inaczej: nawet w późnych latach PRL, myślących o wolnej (wtedy w sensie: bez jarzma sowieckiego) Polsce, zgrupowanych w ROPCiO, KOR i KPN też miano za (romantycznych) wariatów... tyle, że być może dla władzy groźnych.
    EOS - conditio sine Kwanon...

Uprawnienia umieszczania postów