Pokaż wyniki od 1 do 10 z 219

Wątek: Wyniki wyborów + dyskusje polityczne

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jerzy M Zobacz posta
    Takie prawo Twojego wieku, tylko jeżeli zabierasz glos w dyskusji to jednak nie możesz zasłaniać się niewiedzą lub młodym wiekiem bo wystawiasz się na śmieszność.
    Akurat w tym wypadku nie mam takiego odczucia. Dlaczego? Bo ocenialem sama zawartosc w/w wpisu w blogu. A na jego ocene bynajmniej nie wplywa biografia autora, ktorej, jak wspomnialem, nie znam
    ( potraktuj to jako homework ).
    Z tego co znalazlem, to sa to (co tez znalazlem) zmanipulowane slowa Tuska.
    "Co pozostanie z polskości, gdy odejmiemy od niej cały ten wzniosło-ponuro-śmieszny teatr niespełnionych marzeń i nieuzasadnionych rojeń? Polskość - to nienormalność - takie skojarzenie nasuwa mi się z bolesną uporczywością, kiedy tylko dotykam tego niechcianego tematu"( "Znak", nr 11-12 z 1987r, )
    Oczywiscie, sa to slowa brutalne, moze i nawet nieprawdziwe, ale to wlasnie polacy wymyslili sarmatyzm, tak samo jak i polacy mowia, ze nasz kraj nie jest potega, poniewaz bylismy pod zaborami. (Tutaj warto popatrzec na przyklad Finlandii)
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sniper88 Zobacz posta

Z tego co znalazlem, to sa to (co tez znalazlem) zmanipulowane slowa Tuska.
    Sorry, ale czgoś tu nie rozumiem, dawno chodziłem do szkłoy - ale chodziłem
    i uczono mnie że przedstawienie dowolnego fragmentu czyjejś wypowiedzi nosi termin cytat, a tu okazuje sie że jest to manipulacja
    Rozumiem, gdybym wyciągnął pojedyńcze słowa wyrwane z kontekstu i je posklejał lub przekręcił treść zdania, coś dodał coś ujął - to jest manipulacja.
    Wniosek z tego taki, że jak tekst pasuje adwersarzowi to to jest cytat a jeżeli nie, to mamy do czynienia z manipulacją.:wink:
    Przecież na Boga nie będę drukował tutaj całego wywiadu, skoro mnie interesuje tylko fragment w którym Tusk definiuje swój stosunek do polskości

Uprawnienia umieszczania postów