Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
no ja nie w tym sensie. Ja w sensie, że ktoś 20 lat najpierw mówi, że wszystko ma być prywatne, a następnie w wyborach 2005 występuje jako wielki orędownik emerytów, którzy powinni od państwa dostawać dużo pieniędzy.
Kuba, chyba nie piszesz tego poważnie? Emeryci przez długie lata płacili składki (lub raczej byli z tych pieniędzy rabowani) i za to nabyli prawa emerytalny. Państwo ma psi obowiązek wypłacać emerytury na zasadach ustalonych w czasie wpłacania składek (a nie post factum!). UPR nie zmieniło programu i dalej domaga się wycofania państwa z systemu ubezpieczeń - to znaczy - nie zaciągania nowych zobowiązań i rozliczenia się z zaciągniętych. W programie nawet LPRu znalazł się postulat likwidacji obowiązku wpłat na OFE.

[quoteO kimś kto mówi, że związki zawodowe to organizacje przestępcze, a następnie przyjmuje w swoje szeregi i jeszcze nagradza dobrym miejscem na liście szefa związków.[/quote]Nie no, piszesz sloganami medialnymi. Przestępcą jest się, gdy się popełni przestępstwo - niektóre związki takie przestępstwa popełniały - Samoobrona, Solidarność itd. OZZL właśnie stosuje normalne liberalne metody rozwiązywania konfliktów na rynku pracy. Nie widziałem, żeby Bukiel rzucał strzykawkami w ministrów lub rozlewał krew przed Sejmem.

O kimś, kto domaga się wyjścia polski z UE i wstępuje do sojuszu z wicepremierem, który brał pieniądze z unii na różne rozwiązania choćby w edukacji.
Kolejny raz piszesz jak człowiek niepoważny. Polska wpłaca grubą kasę do UE i za to ma pewne możliwości. Póki Polska w Unii jest (już niedługo, bo wkrótce Polska straci niezależność na rzecz Unii - już 13 grudnia), to dobry urzędnik musi o fundusze unijne się starać. Rozumiem, że wg Ciebie prawdziwy liberał kupując książkę, powinien odnosić do urzędu skarbowego 22-7% jej wartości, bo uznaje ulgi w VAT za szkodliwe? Przecież to kuriozum.