Strona 14 z 19 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 219

Wątek: Wyniki wyborów + dyskusje polityczne

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski Zobacz posta
    A Bartoszewski ma równie wysokie wykształcenie, jak Kwaśniewski (choć może Kwach ma wyższe...) i Wałęsa. Lepper ma wyższe, bo na Białorusi (czy Ukrainie?) zrobił doktorat
    Tomasz - jak widać na wielu przykładach - "wykształcenie wyższe" nie znaczy wcale "wysokie".

Cytat Zamieszczone przez pmc Zobacz posta
    Taki Stefan Banach, też studiów nie skończył.
    A był profesorem zwyczajnym uniwersytetu Jana Kazimierza we Lwowie.
    Twoja branża chyba.
    Fakt, że Stefan Banach prostą (liniową w jego przypadku chciałoby się rzec) drogą nie szedł, ale najpierw zdał coś na kształt licencjatu (dwuletnie inżynierskie w Politechnice Lwowskiej). Potem - w 1916 - miało miejsce słynne spotkanie jego, Ottona Nikodyma (tego od fundamentalnego tw. Radona-Nikodyma ) na plantach z prof. Hugonem Steinhausem. W 1922 obronił doktorat i habilitował się.
    Faktem jest natomiast, że profesurę nadano mu omijając niejako uświęconą tradycję - bezpośrednio po doktoracie, za wybitne już wówczas osiągnięcia.
    Zresztą i obecna ustawa "O stopniach i tytułach..." zawiera również "specjalny tryb" nadawania tytułu.
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Lepper ma wyższe, bo na Białorusi (czy Ukrainie?) zrobił doktorat
    A ja myslalem, ze doktorat Honoris Causa sie po prostu dostaje, bez przewodu doktorskiego itp.
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Domyślnie

ja go też raz fociłem, jak był w Gdańsku
    http://www.kasprzakleonard.home.pl/w.../areopag-2006/

Mądry człowiek i mądrze mówi (z jajem)
    Pkt 8 regulaminu forum

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Narzekasz tak Tomasz i narzekasz, nic innego nie robisz
    A gdzie chcialbys mieszkac? Jaki kraj uwazasz za uczciwy, z odpowiednimi swobodami obywatelskimi itd. itd?
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sniper88 Zobacz posta
    Narzekasz tak Tomasz i narzekasz, nic innego nie robisz
    A gdzie chcialbys mieszkac? Jaki kraj uwazasz za uczciwy, z odpowiednimi swobodami obywatelskimi itd. itd?
    W żadnym kraju nie jest cacy, bo ludzie to s....syny są i każdy tylko patrzy jak wrąbać bliźniego swego - a już absolutnie przodują w tym politycy, rekrutujący się zwykle spośród najgorszych mętów i szumowin.

Co do dyskusji politycznych to pozwolę zaś sobie na małą uwagę - na sąsiednim forum wprowadziliśmy ciszę przedwyborczą, rozpoczynającą się cztery lata przed każdymi wyborami. Od razu zrobiło się jakoś sympatyczniej, transfer zmalał, kilku trolli zniknęło jak sen złoty, kilku zresocjalizowało się tak, że aż miło poczytać ich wypowiedzi. Pretensji wogóle nie było. Serdecznie polecam

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    W żadnym kraju nie jest cacy, bo ludzie to s....syny są i każdy tylko patrzy jak wrąbać bliźniego swego - a już absolutnie przodują w tym politycy, rekrutujący się zwykle spośród najgorszych mętów i szumowin.
    Ale sa lepsze i gorsze kraje, oczywiscie, ze nikt nie znajdzie swojej arkadii, ale na pewno zna jakis kraj, gdzie, jak mu sie wydaje/wie, zyloby mu sie lepiej
    Pretensji wogóle nie było.
    Ja tutaj tez do nikogo zadnych pretensji nie mam. To ze ktos ma inne poglady zmusza mnie tylko (o ile cos uwazam za bledne) do znalezienia jakis argumentow, potwierdzajacych moja opinie Zreszta ta dyskusja to juz chyba jest nr3...moze 4 (?), wiec jak widac temat jest popularny (glownie wsrod 2 userow)
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Ja bym chciał, żeby w Polsce było uczciwie i z odpowiednimi swobodami... Kraju idealnego oczywiście nie ma. USA jeśli chodzi o wolność gospodarczą stoją całkiem nieźle od czasów Reagana (mimo prawdopodobnie nielegalnego PITu), ale poprawność polityczna jest zatrważająca...
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Z Tomkiem G. w - jak to nazwał Vitez - "trolowaniu pseudopolitycznym" nie wygracie w teori może jest i dobry ale z praktyką mogłoby być różnie gdyby chciał wcielać ją w życie na takich np. górnikach czy rolnikach - poglądy akademickie niestety dosyć często nie mają dużo wspólnego z rzeczywistością.. Co do Prof. Bartoszewskiego to trafności i jasności formułowania poglądów bez ściemniania i "trolowania" mogliby się uczyć chyba wszyscy politycy..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pmc Zobacz posta
    O ile mnie pamięć nie myli Sarbanes-Oxley Act (SOX), wprowadzona w celu przywrócenia zaufania amerykańskich ciułaczy do rynku kapitałowego po skandalach Enronu i AA stanowi, że członkowie rady nadzorczej nie mogą mieć akcji nadzorowanego przedsiębiorstwa ani żadnych innych akcji z branży. I, tego nie jestem na 100% pewien, nie powinni być związani z branżą.

Rozumiem, że taka konstrukcja prawna sugeruje że ustawodawcy amerykańscy nie uważają za konieczne znać się na branży którą się nadzoruje.
    Ale przynajmniej powinni się znać na nadzorowaniu, a Bartoszewski prawnikiem, ani ekonomistą nie jest... Zresztą, prawo amerykańskie w Polsce się nie stosuje, więc nie wiem, po co o tym pisać?

Taki Stefan Banach, też studiów nie skończył.
    A był profesorem zwyczajnym uniwersytetu Jana Kazimierza we Lwowie.
    Twoja branża chyba.
    Za to zrobił doktorat i habilitację, a przede wszystkim miał osiągnięcia naukowe. Przed wojną prawo dopuszczało obronę doktoratu bez magisterium.

Prof. Bartoszewski na studia się zapisał.
    Coś w skończeniu tych studiów mu przeszkodziło...
    Łatwo sprawdzić,
    Dla ułatwienia: trochę przestało mu przeszkadzać w 1954 r.
    Przecież nie mówię, że to źle, że nie skończył. Śmieję się tylko, że facet jest powszechnie uważany za profesora Może i ja jestem już profesorem, a o tym nie wiem?

Ale bardzo, bardzo mi przeszkadza kiedy mali ludzie, obrażają, drwią czy kpią z tych niewielu naprawdę odważnych i szlachetnych.
    Takich jak Władysław Bartoszewski.
    Jak ktoś przez parę lat wystawia się na kpiny gadając bzdury, to nie ma się czemu dziwić. Niektórzy ludzie w pewnym wieku już powinni przestać się publicznie wypowiadać, bo tylko się ośmieszają. Podobnie ośmieszał się również np. Lem.

Cytat Zamieszczone przez sniper88 Zobacz posta
    A ja myslalem, ze doktorat Honoris Causa sie po prostu dostaje, bez przewodu doktorskiego itp.
    Lepper ma normalny doktorat, nie HC.

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    Co do Prof. Bartoszewskiego to trafności i jasności formułowania poglądów bez ściemniania i "trolowania" mogliby się uczyć chyba wszyscy politycy..
    To podaj jakiś jasny i trafny pogląd z tego wywiadu. Ja przeczytałem i znalazłem tylko mętne półprawdy lub trywialności.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Przecież nie mówię, że to źle, że nie skończył. Śmieję się tylko, że facet jest powszechnie uważany za profesora Może i ja jestem już profesorem, a o tym nie wiem?
    boli cie to iz go tytuluja? zycze ci by osiagnal choc 10% tego co Prof Bartoszewski... Tomek wiele moge scierpiec ale to zaczyna byc zenujace... porownaj ilosc ludzi w Polsce i swiecie uwazajacych go za autorytet i porownaj to z soba... czuje ze bedzie bolalo... wykaz sie osiagnieciami w realnym swiecie a nie tylko biciem piany bo podwazasz kompetencje czlowieka ktoremu nalezy sie wielki szacunek nie majac nic do pokazania w zamian...

i pierwszy raz masz prawo nazwac ta uwage osobista czy jak ty to nazywac lubisz.... ad persona...
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Strona 14 z 19 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów