Vitez, no jak napisalem moge sie pomylic ale niechaj sie wypowie autor watku i w koncu porobi fotki w roznych kombinacjach. Moze w koncu doszedl do tego co jest problemem
Vitez, no jak napisalem moge sie pomylic ale niechaj sie wypowie autor watku i w koncu porobi fotki w roznych kombinacjach. Moze w koncu doszedl do tego co jest problemem
Jarek
----------------------------------------
Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje
5D z 17-40 z nakręconym zwykłym filtrem niestety tak winietuje. Musiałem pozmieniać wszystkie filtry na wersję slim.
Nawet węższe od 17-40 szkła zostawiają na pełnej klatce winietę, jeśli nakręcimy na nie filtr standardowej wysokości.
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
Dokładnie tak.Szczególnie jasne stałki typu 35/1,4 L.Musi byc slim.Najlepiej niezaleznie od szkła zrobic próbę chocby w sklepie.Pozdrawiam Łukaszu.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
24-105/4 IS L z 5d nie daje takiej winiety.Wbrew wielu opiniom mozna czasem zauwazyc pomijalne winietowanie[zfiltrem UV Hoya pro1czyli slim]Jeszcze nigdy nie musiałem z tego zestawu usuwac winiety.Na pokazanej fotce winieta jest moim zdaniem duża.Być moze zadziałał filtr"nie slim".
Ostatnio edytowane przez janmar ; 23-10-2007 o 10:42 Powód: Automerged Doublepost
Jarek
----------------------------------------
Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje
Czym staram się robić zdjęcia - szczegóły tutaj.