Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Jakiej firmy karta pamięci do Canona S1 si ?

SenioR
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez osasa
    Senior, a tak zapytam: Jak mocujesz Canona S1 do statywu? Z tego co wiem on nie ma uchwytu z gwintem....
    no wiesz, napewno sobie nie wymysliłem. Canon S1 ma gwint i to metalowy jak każdy przyzwoity aparat. )) pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar Polaco
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swiadziu
    Chciałbym kupić karytę o pojemności 1Gb szybką ( a może lepiej kupić dwie 500 ) ? Pozdrwaiam świadziu
    To juz musisz sam wymyslec, ja bym bral 2 po 512 MB, jak nie strzelasz non-stop seriami to tak latwo jej nie zapelnisz, a jak gdzies pojedziesz i padnie Ci karta (tfu, tfu, tfu) ?? Jak bedziesz mial jedna to d... a jak 2 to nadal bedziesz mogl sie bawic...
    Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
    Troche moich knotow

Tao
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swiadziu
    Mam pytanie jakiej firmy kupić kartę pamięci do Canona S1 si ? Wyczytałem gdzieś że podobno ten aparat nie współgra z kartami Kingston - lecz jeśli zapytał
    Była kiedyś jakaś wadliwa seria Kingstonów, tak już wyprodukowana ferelnie, że nie grała dobrze z Canonami. Ale to było już dobry kawałek czasu temu. Od tamtej pory chodzi legenda, że Canony nie czują Kingstonów, ale to nieprawda. Sama mam Kingstona w S1 IS i absolutnie nie mogę narzekać. Rzecz jasna są też karty dużo lepsze, ale Kingstony w zupełności wystarczą normalnemu użyszkodnikowi

Dopiero zaczyna Awatar @rturo
    Miasto
    Dąbrowa G.

Domyślnie

Ja też mam ten sam problem, tzn. z wyborem karty. Mam do tej pory Kingstona 256MB (pomarańczowy) a myślę nad 1GB, ale nie wiem czy Kingston ElitePro, czy SanDisk Ultra II. Z własnego doświadczenia moge powiedzieć, że przy robieniu zdjęć na Kingstonie parę razy wyswietlił mi się komunikat "Memory Card Error", a gdy robiłem na karcie Canona, która była razem z aparatem nic takiego sie nie działo.
    Jezeli chodzi o kręcenie filmików, to na pewno lepsza będzie karta szbsza. Przy zdjęciach nie ma to znaczenia, bynajmniej w S1.
    CANON 40D + EF-S 17-85mm IS USM, Sigma 70-300 Apo Dg f4-5,6, Benro A-500EX + BH-2

“Fotografując staraj się pokazać to czego bez ciebie, nikt by nie zobaczył.” - Robert Bresson

Galeria

Dopiero zaczyna Awatar DarekG
    Miasto
    Pisarzowice k/Bielska-Białej

Domyślnie

Trochę stary wątek odkopałeś
    Z Kingstonami podobno były problemy z wcześniejszym firmware, ale w ostatnim 1.0.2 już to poprawili: http://web.canon.jp/Imaging/pss1is/firmware-e.html
    "Improvements in the communication processing with the CF card."

Dmuchając na zimne kupiłem Preteca 512MB HighSpeed.
    Moim zdaniem nie ma sensu brać wolniejszej, nawet jak się nie kręci filmów, a nóż-widelec będzie jeden przypadek jak będzie się chciało pokrecić i będzie kiszka jak tutaj: http://www.cyberfoto.pl/canon/65000-...0x320-30-k.htm,
    poza tym z dobrym czytnikiem powinno się szybciej zgrywać zdjęcia do komputera.
    Z drugiej strony do S1 wg mnie nie ma sensu kupować kart jeszcze szybszych np. Kingstonów Ultimate, Sandiski Extreme III 100x itp., aparat tego nie wykorzysta i np. większość czytników z allegro raczej też nie.

Pozdrawiam
    Canon S1 IS / 400d + kit + 50/1.8

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów