Pokaż wyniki od 51 do 59 z 59

Wątek: Czy taki komputer wystarczy?

Widok wątkowy

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yarson Zobacz posta
    Ja mam tak jak autor czyli, mam PIV 3GHz + 4Gb ramu i LR 3 chodzi bardzo słabo.
    Dysk sprawdziłem HDS-em i jest ok.
    Zakupiłem właśnie Płytę z prockiem celeronem g540 + 8 gb ramu wyszło ok 500zł.
    Czekam aż przyjdzie i zobaczymy co z tego będzie...
    Jakiej wielkości dysk, bo zastanawiam sie nad ssd, zakupić pod system i programy do obróbki (bez PS-a) ?
    do systemu i programów to dysk 160 GB będzie wystarczający, a jak chcesz to większy ale góra do 240 GB i najważniejsze żebyś kupił na sata3 nie na sata2 bo są dużo tańsze a wydajność 2 razy większa. Nie wiem jaką masz płyte główną bo nie podałeś, ale napewno ma porty sata3 skoro niedawno kupowałeś. Płyty główne na sata3 były produkowane od połowy roku 2009 a procki intel P4 weszły od 2004 roku jak dobrze pamiętam więc nie ma co się dziwić że słabo chodzi jak procek jest jednordzeniowy, a programy graficzne wykorzystują wielowątkowość i dlatego najlepiej mięc procki wielordzeniowe. Jeśli masz windows 7 pro 64 bit to system ponad 22 GB ze wszystkimi aktualizacjami zajmuje i na ps czy inne programy spokojnie Ci wystarczy a i dużo miejsca jeszcze Ci zostanie. Ja mam partycje na 140 GB zrobioną i mam jeszcze ponad 90 GB wolnego miejsca tylko, że nie mam dysku ssd tylko hdd ale to nie ma znaczenia, więc i 128 GB byś mógł kupić i też będzie dobrze ale może być na styk zależy ile tych programów masz też do zainstalowania więc lepiej 160 Gb i wystarczy w zupełności.
    Ostatnio edytowane przez pawelo1 ; 12-07-2012 o 01:02

Uprawnienia umieszczania postów