Pokaż wyniki od 1 do 10 z 59

Wątek: Czy taki komputer wystarczy?

Mieszany widok

Początki nałogu

Domyślnie

sciągnij i zainstaluj hdtune później sprawdz jaki masz transfer moge się założyć że będzie bardzo słaby, może też być coś z portem sata2 na płycie spróbuj na innym. Może też być coś z zasilaniem do dysku masz bezpośrednio wpięte poprzez wtyk zasilający sata czy przedłużka bo jeśli przedłużka to może się coś poluzować i napięcie mniejsze dostarczać wtedy może sie wieszać stukać nawet. Dysk może mieć bad sektory również wszystko jest możliwe i trzeba po kolei sprawdzać. HDtune pokaże Ci błędy jest tam zakładka error scan tylko nie zaznaczaj opcji szybkiego skanowania (quick scan) ale najpierw ten transfer sprawdz. Nowy to jest wtedy kiedy sam składasz kompa i wszystko sam odpakowujesz bo sprzęt jest zafoliowany czy w pudełkach. Ja zawsze sam składam kompa bo nie mam zaufania do ludzi i sklepów bo mogą włożyć jakąś używke, a wiem że zrobie to lepiej i dokładniej, tak jak ja chce. Jak to zrobisz to wrzuć te screeny transferu, error scan, health też możesz.To powinno rozwiać wszystkie wątpliwości.Zrób tak jak pisałem wyżej do innego portu na płycie ale to po tym teście co zrobisz i pobaw się możesz sprawdzić też ten tranfer w hdtune i podociskaj dobrze wszystkie złącza przy dysku i nawet na płycie możesz dla pewności. Jak będziesz u brata jutro to sprawdz go tym programem też i porównasz z tym co teraz, zapisz te screeny i wrzuć na forum. Ja do samsung nigdy zaufania nie miałem i nic z tej firmy nie mam jak u brata też będzie się coś dziać to musisz zgłosić tam gdzie kupowałeś bo przecież gwarancja jest i niech Ci wymieni na inny dysk bądź za dopłatą kupić na sata3 i już nie masz innego wyjścia jeśli to dysk a nie port na płycie.
    Ostatnio edytowane przez pawelo1 ; 08-07-2012 o 11:56

Uprawnienia umieszczania postów