Pokaż wyniki od 1 do 10 z 59

Wątek: Czy taki komputer wystarczy?

Widok wątkowy

Początki nałogu

Domyślnie

masz za duże temperatury na dysku twardym nie powinny takie być z tego wynika że nie masz dobrze chłodzonej obudowy kurcze 56 stopni to jest za dużo powinny być najlepiej tak do 40 stopni ja mam 35 stopni w takie upały jak dzisiaj panują a komp chodzi od ponad 14 h. Na procku oki ale wiadomo że chłodzenie pewnie masz boxowe więc wyje bardzo. Ja od razu wymieniłem chłodzenie na Arctic Cooling Freezer 7 pro, który obsługuje podstawke LGA775 czyli ten co masz procek jak i tego co zakupisz, nie polecam boxowego nigdy zakładać. Program lightroom wykorzystuje Ci 60% procka i prawie 600 MB pamięci a skoro masz 4 GB to narazie Ci wystarczy, więc zainwestuj tylko w procek intel core 2 quad. Pomyśl o wentylach z przodu obudowy aby wtłaczał chłodne powietrze z zewnątrz a z tyłu żeby wyciągał nagrzane powietrze z obudowy bo to podstawa żeby wszystkie podzespoły miały dobre temperatury. Buda musi być dobrze wentylowana innej opcji nie ma tym bardziej jak komp chodzi bardzo długo. Powinneś mieć taką obudowe, aby zamontować chociaż jeden wiatrak bądź 2x12 cm lub 14cm a jak nie to chłodzenie do dysku. Grzanie dysku twardego ogranicza jego prace jak i żywotność i o tym należy pamiętać. Jak wymienisz procka to będzie wszystko chodzić elegancko i dużo szybciej także będziesz zadowolony z efektu.
    Ostatnio edytowane przez pawelo1 ; 01-07-2012 o 01:24

Uprawnienia umieszczania postów