źle wentylowana obudowa powoduje grzanie podzespołów i każdy o tym wiedzieć powinien i na to trzeba zwracać uwagę. Dla dysków hdd to max temperatury są 45-50 stopni mowa 7200 rpm im mniej to lepiej a to wpływa na żywotność i prace. Ja tylko używam dysków wd 7200 rpm i mam po 33-35 stopni. Seria green wd caviar została stworzona do najcichszej pracy, najmniejszych wibracji przy zmniejszonym zużyciu energii i wydzielaniu ciepła, więc tym bardziej ten dysk ma również za wysoką temperature bo podczas nie wykorzystywania zmniejszają się obroty do 5400 rpm.
To powodzenia życze jak tak do tego podchodzisz tylko czekać aż coś się stanie. Każdy o to dba żeby w obudowie była jak najmniejsza temperatura tym bardziej latem jak są wyższe temperatury to samo tyczy się chłodzenia procka tym bardziej podkręconego. Nigdy nie miałem takich temperatur dysków ponad 50 stopni bez przesady. Nie jednego kompa złożyłem i zawsze na to zwracam uwagę. Trzeba znać podstawy z architektury komputera co powinno być najważniejsze. Obudowa jest ważna bo jej się tak często nie wymienia jeśli się kupi dobrą, aby była dobrze wentylowana i będzie służyć latami.