Dzięki kongi za poparcie, bo już czułem się, jakbym walczył z wiatrakamiSzkoda tylko, że inni się nie wypowiadają, choć po ilości odwiedzin wygląda, że temat jest dość interesujący
![]()
Dzięki kongi za poparcie, bo już czułem się, jakbym walczył z wiatrakamiSzkoda tylko, że inni się nie wypowiadają, choć po ilości odwiedzin wygląda, że temat jest dość interesujący
![]()
a ten dalej swoje - hehehehe
Z Ciebie Auwo też twardziel 8) - nie poddajesz się :smile:Zamieszczone przez Auwo
![]()
troche mi Ciebie szkoda, zostales sam ze swoim problememto chociaz przez chwile jestem z Toba
![]()
Dzięki Auwo, że można na Ciebie liczyć :-) - sympatyczny z Ciebie gość :-)Zamieszczone przez Auwo
Widziałem Twoje dyskusje na forum nt. jakości fotek i z tego, co pamiętam - nie dało się niestety uzyskać zgody, które zdjęcia są tak naprawdę reprezentatywne dla ostrości 17-40L :-( Tak więc ja też jestem z Tobą![]()
Ostatnio edytowane przez Paul ; 19-04-2005 o 06:23
paul, a mozesz napisac jakos co oni tam w tym FK napisali o tych roznych rodzajach 17-40 i ich odchylkach? - nie mam tego numeru a ciekaw jestem bo na dniach kupować bede to szklo
dzi - nie wiem dokładnie, co napisali w tym FK (3/2005), ale KMV10 napisał o tym niedawno w swoim poście a Lucpres dał nawet podsumowanie testu.Zamieszczone przez dzi
Co do 17-40L, to nie mam wątpliwości, że jest to świetny obiektyw :-) - świadczą o tym ilość osób posiadających lub zamierzających je kupić oraz opinie użytkowników - post froolk w tym wątku albo cały wątek Canon 17-40/4.0L. Poza tym było jeszcze trochę w wątku 10-20 17-40 jeszcze kilka przykładów. Dlatego zdecydowałem się, już zresztą dość dawno, że kupię ten obiektyw :-) A zakładając ten wątek, miałem nadzieję, dzięki sprawdzeniu obiektywu w sklepie, uniknąć sytuacji w jakiej znalazł się Szymański Adam, choć uważam, że za szybko się poddał :rolleyes:
Ostatnio edytowane przez Paul ; 19-04-2005 o 06:25
a ja twierdze ze nie jest to kwestia kopii... zlej czy dobrej.. bo wszystkie sa dobre.. tylko nie wszystkie nadaja sie do cyfry
bo aby miec pewnosc czy byla to "dobra" kopia czy "zla", nalezalo by zrobic cos wiecej niz pstryknac fotki na cropie 1.6 gdzie juz z samego zalozenia beda problemy z optyka nie dedykowana pod cyfre![]()
Czacha, teoretycznie to Ty masz rację, ale praktycznie, dla mnie jako użytkownika 10D prawdą jest, że są dobre i złe kopie. Bo jak trafię kopię, która nie chodzi z moim 10D to ona jest dla mnie zła. Oszustwo polega na tym, że Canon nie informuje nabywców, że niektórych szkieł L nie powinni kupować do cropa 1.6.Zamieszczone przez Czacha
Pentax K-5 II, Leica M9
to nie tyczy tylko eLek, ale wszystkich obiektywow![]()