Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 58

Wątek: Jakość 17-40/4L

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dzięki kongi za poparcie, bo już czułem się, jakbym walczył z wiatrakami Szkoda tylko, że inni się nie wypowiadają, choć po ilości odwiedzin wygląda, że temat jest dość interesujący

Uzależniony
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

a ten dalej swoje - hehehehe

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Auwo
    a ten dalej swoje - hehehehe
    Z Ciebie Auwo też twardziel 8) - nie poddajesz się :smile:

Uzależniony
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

troche mi Ciebie szkoda, zostales sam ze swoim problemem to chociaz przez chwile jestem z Toba

Bywalec Awatar dzi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

paul, a mozesz napisac jakos co oni tam w tym FK napisali o tych roznych rodzajach 17-40 i ich odchylkach? - nie mam tego numeru a ciekaw jestem bo na dniach kupować bede to szklo

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dzi
    paul, a mozesz napisac jakos co oni tam w tym FK napisali o tych roznych rodzajach 17-40 i ich odchylkach?
    dzi - nie wiem dokładnie, co napisali w tym FK (3/2005), ale KMV10 napisał o tym niedawno w swoim poście a Lucpres dał nawet podsumowanie testu.

Co do 17-40L, to nie mam wątpliwości, że jest to świetny obiektyw :-) - świadczą o tym ilość osób posiadających lub zamierzających je kupić oraz opinie użytkowników - post froolk w tym wątku albo cały wątek Canon 17-40/4.0L. Poza tym było jeszcze trochę w wątku 10-20 17-40 jeszcze kilka przykładów. Dlatego zdecydowałem się, już zresztą dość dawno, że kupię ten obiektyw :-) A zakładając ten wątek, miałem nadzieję, dzięki sprawdzeniu obiektywu w sklepie, uniknąć sytuacji w jakiej znalazł się Szymański Adam, choć uważam, że za szybko się poddał :rolleyes:
    Ostatnio edytowane przez Paul ; 19-04-2005 o 06:25

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Auwo
    chociaz przez chwile jestem z Toba
    Dzięki Auwo, że można na Ciebie liczyć :-) - sympatyczny z Ciebie gość :-)

Widziałem Twoje dyskusje na forum nt. jakości fotek i z tego, co pamiętam - nie dało się niestety uzyskać zgody, które zdjęcia są tak naprawdę reprezentatywne dla ostrości 17-40L :-( Tak więc ja też jestem z Tobą
    Ostatnio edytowane przez Paul ; 19-04-2005 o 06:23

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paul
    po ilości odwiedzin wygląda, że temat jest dość interesujący
    Bo ludziom sie wydaje ze prezentujesz w tym watku jakies dowody na jakosc/brak jakosci tego szkla a ty tylko jakies wywody i kombinacje probujesz wystartowac

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    a ty tylko jakies wywody i kombinacje probujesz wystartowac
    Próbuję wystartować - niestety bezskutecznie - a ilość odwiedzin świadczy, że temat interesuje wiele osób.

W międzyczasie zaistniał wątek nt. tego samego problemu, ale dotyczący 28-70L :rolleyes:. Tam zdecydowanie jest mowa o rozrzucie jakościowym tych szkieł Czy 17-40L to nie dotyczy? Nie sądzę Wobec tego, skąd człowiek mający taki obiektyw, ma wiedzieć, czy nie nadaje się on do naprawy? I na jakiej podstawie ma dyskutować z serwisem?

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paul
    Tam zdecydowanie jest mowa o rozrzucie jakościowym tych szkieł Czy 17-40L to nie dotyczy?
    Nie, a na pewno nie w takim stopniu - np. 1/100 vs 6/7. Mamy więc sytuację dokładnie odwrotną. Przy zakupie 17-40 jest jakieś niewielkie ryzyko, ze trafi się zła kopia, a przy zakupie 24-70 jest jakaś niewielka szansa, że trafi sie dobra kopia - widzisz różnicę, prawda?
    Pentax K-5 II, Leica M9

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów