Dzięki kongi za poparcie, bo już czułem się, jakbym walczył z wiatrakamiSzkoda tylko, że inni się nie wypowiadają, choć po ilości odwiedzin wygląda, że temat jest dość interesujący
![]()
Dzięki kongi za poparcie, bo już czułem się, jakbym walczył z wiatrakamiSzkoda tylko, że inni się nie wypowiadają, choć po ilości odwiedzin wygląda, że temat jest dość interesujący
![]()
a ten dalej swoje - hehehehe
Z Ciebie Auwo też twardziel 8) - nie poddajesz się :smile:Zamieszczone przez Auwo
![]()
troche mi Ciebie szkoda, zostales sam ze swoim problememto chociaz przez chwile jestem z Toba
![]()
paul, a mozesz napisac jakos co oni tam w tym FK napisali o tych roznych rodzajach 17-40 i ich odchylkach? - nie mam tego numeru a ciekaw jestem bo na dniach kupować bede to szklo
dzi - nie wiem dokładnie, co napisali w tym FK (3/2005), ale KMV10 napisał o tym niedawno w swoim poście a Lucpres dał nawet podsumowanie testu.Zamieszczone przez dzi
Co do 17-40L, to nie mam wątpliwości, że jest to świetny obiektyw :-) - świadczą o tym ilość osób posiadających lub zamierzających je kupić oraz opinie użytkowników - post froolk w tym wątku albo cały wątek Canon 17-40/4.0L. Poza tym było jeszcze trochę w wątku 10-20 17-40 jeszcze kilka przykładów. Dlatego zdecydowałem się, już zresztą dość dawno, że kupię ten obiektyw :-) A zakładając ten wątek, miałem nadzieję, dzięki sprawdzeniu obiektywu w sklepie, uniknąć sytuacji w jakiej znalazł się Szymański Adam, choć uważam, że za szybko się poddał :rolleyes:
Ostatnio edytowane przez Paul ; 19-04-2005 o 06:25
Dzięki Auwo, że można na Ciebie liczyć :-) - sympatyczny z Ciebie gość :-)Zamieszczone przez Auwo
Widziałem Twoje dyskusje na forum nt. jakości fotek i z tego, co pamiętam - nie dało się niestety uzyskać zgody, które zdjęcia są tak naprawdę reprezentatywne dla ostrości 17-40L :-( Tak więc ja też jestem z Tobą![]()
Ostatnio edytowane przez Paul ; 19-04-2005 o 06:23
Bo ludziom sie wydaje ze prezentujesz w tym watku jakies dowody na jakosc/brak jakosci tego szkla a ty tylko jakies wywody i kombinacje probujesz wystartowacZamieszczone przez Paul
![]()
Próbuję wystartować - niestety bezskutecznie - a ilość odwiedzin świadczy, że temat interesuje wiele osób.Zamieszczone przez Vitez
W międzyczasie zaistniał wątek nt. tego samego problemu, ale dotyczący 28-70L :rolleyes:. Tam zdecydowanie jest mowa o rozrzucie jakościowym tych szkiełCzy 17-40L to nie dotyczy? Nie sądzę
Wobec tego, skąd człowiek mający taki obiektyw, ma wiedzieć, czy nie nadaje się on do naprawy? I na jakiej podstawie ma dyskutować z serwisem?
Nie, a na pewno nie w takim stopniu - np. 1/100 vs 6/7. Mamy więc sytuację dokładnie odwrotną. Przy zakupie 17-40 jest jakieś niewielkie ryzyko, ze trafi się zła kopia, a przy zakupie 24-70 jest jakaś niewielka szansa, że trafi sie dobra kopia - widzisz różnicę, prawda?Zamieszczone przez Paul
Pentax K-5 II, Leica M9