Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Wątek: Canon 5D ?

Mieszany widok

Coś już napisał Awatar danielo_18
    Miasto
    Katowice

Domyślnie Canon 5D ?

Witam Wszystkich !

Mam do Was wszystkich prosbe i pytanie coraz czesciej kusi mnie Canon 5D ponieważ ma 12 mln pixeli no i pełna klatke ale martwi mnie to ze szybkość jest tylko 3 kl/sek. i wobec tego mam pytanie czy lepiej kupic 5D czy poczekac uzbierac kase i kupic Canona 1D . Interesuje sie fotografia portretowa, krajobrazami, makro , przyroda oraz koncerty. Co o tym myslicie
    Canon Eos 40D/Canon Eos 6D / Canon EF-S 17-85 IS USM/ Canon EF 50 F1,4 USM / Canon EF 70-200 F4 IS USM / Canon EF 24-105 F4 IS USM / Samyang 8 F3,5 /Canon EF 17-40 F4 USM/ Canon Speedlite 580EX II Dyfuzor / Lowepro Nova 190AW/ Lowepro Slingshot 302AW / Karty Sandisk Extreme/ Zestaw Cokin

Domyślnie

mam 1D MkIII i używam raczej maksymalnie 3-4 klatki na sekundę. Do Twojego rodzaju fotografii tym bardziej, polecam 5D, zdecydowanie.
    Zabawki: Canon 5D MkII |Canon 1D Mk III | Canon 70-200/2,8L | Canon 300/4L IS | Canon 16-35/2,8L | Canon 50/1,4 | Canon 85/1,8 i inne
    Strona: www.fotografiateatralna.pl

Dopiero zaczyna Awatar mabok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez danielo_18 Zobacz posta
    Witam Wszystkich !

Mam do Was wszystkich prosbe i pytanie coraz czesciej kusi mnie Canon 5D ponieważ ma 12 mln pixeli no i pełna klatke ale martwi mnie to ze szybkość jest tylko 3 kl/sek. i wobec tego mam pytanie czy lepiej kupic 5D czy poczekac uzbierac kase i kupic Canona 1D. (...)
    ??
    Przecież 1D jest tańszy od 5D, więc w czym kłopot? A strzela oczywiście szybciej.
    cogitationis poenam nemo patitur...
    Zaczątek nowej galerii - http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...03-0-0-0-0.php

Początki nałogu Awatar Arche121
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

witam,
    do tego typu fotografi polecam zakup 5D.
    Jezeli zalezy Tobie na szybkosci i efektywnym AF to tylko 1 D (dotyczy fotografi przyrodniczej),reszta przemawia za 5D

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez danielo_18 Zobacz posta
    Interesuje sie fotografia portretowa, krajobrazami, makro , przyroda oraz koncerty. Co o tym myslicie
    A gdzie tu potrzeba wiecej niż 3 kl/s? Może do przyrody jak chcesz ptaki focić...
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Domyślnie

??Przecież 1D jest tańszy od 5D, więc w czym kłopot? A strzela oczywiście szybciej.
    Kto Ci to powiedział?
    Pkt 8 regulaminu forum

Zablokowany

Domyślnie

1d używany można było znaleźć (fakt - rzadko) na allegro za 3-4 k. Znajdź mi 5 d za 3 k....

Uzależniony
    Miasto
    Koszalin i okolice

Domyślnie

no piszcie że nie wiecie o co chodzi ... jak ktoś mówi że lepszy jest 1d od 5d to chodzi mu o mk2 lub mk3 1d, a jak ktoś pisze że 1d jest tańszy niż 5d to chodzi mu o 1d mk1

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

w fotografii sportowej (pilka np albo rajdy) przy 5D moze ci zabraknac klatek co nie znaczy ze fotek nie zrobisz. Ja sam mam 5D (Boze przeciez to teraz wstyd miec 5D! Ostatnio co na niektorych portalach jest wrecz idealnym tematem do drwienia z osob ktore go posiadaja) . Robie koncerty (raczej duzo) , robilem i przyrodnicze i makro i portrety i jakos nie odczulem strasznie zeby mi brakowalo klatek. Bierz smialo!
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Dopiero zaczyna Awatar Soprano
    Miasto
    Dolnośląskie

Domyślnie

Widze, ze robimy podobne rodzaje fotografii. 5D jest do tego rodzaju fotek stworzone. Nigdy nie zabraklo mi szybkosc. Wczesniej mailem Nikon D200 i zawsze mialem wlaczone seryjne na 2 zdjecia/sek. A plastyka 5D - bezcenne.

pozdrawiam

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów