Robiles koncerty 24-105 czy tylko "wydaje sie"? Ja robie koncerty, ktore niestety oswietleniowo do szczytu marzen nie naleza a mimo wszystko robie duetem 24-105 +70-200 IS... obydwa to 4. 24-70 fakt ze ma swiatlo 2.8 ale co mi po tym swietle 2.8 skoro i tak musze przymykac do 4 i wiecej bo zwykle zalezy mi na wiecej niz ostrym nosie wokalisty . A do tego mam stabilizacje ktora mimo wszystko na koncertach zwalnia mnie z noszenia monopodu. Zrob przy tym 24-70 foto przy czasie 1.30 zeby nie bylo poruszenia. Bo ja przy IS zrobie i co prawda bedzie zarejestrowany ruch muzykow ale za to elementy statyczne pozostana ostre. (napewno ostrzejsze niz przy tych samch parametrach bez IS) Chyba ze ktos ma tak pewna reke ze 1 sekunda to nie problem do utrzymania. Ja polecam 24-105 bo jest bardziej uniwersalny. To jest szklo ktore bedziesz najrzadziej scigal z puszki. A jak potrzeba malych GO to zamiast 24-70 lepiej 85 1.8 i nawet 50 1.8 daje rade jesli 50 ktore to ogniskowe na FF robia sie bardzo sympatyczne.