Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: jak najszybciej wysłać zdjęcia?

galesia
    Guest

Domyślnie jak najszybciej wysłać zdjęcia?

Witam,
    Mam pytanie, jak najszybciej wysłać zdjęcia. Chodzi mi o możliwość przesyłania, kiedy zdjęcie jest newsowe i gdzie liczy się szybkość. Wiem, że fotoreporterzy gazet tak robią. Jakieś połączenia satelitarne czy coś w tym rodzaju? Jakie urządzenia są do tego potrzebne? Dzięki, za odp. Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

maly laptop z czytnkiem kart i telefon komorkowy - pozadny fon z HSDPA obecnie oferuje transfer do prawie 2Mbit/sek (download) wysylanie wolniej ;-)

Uzależniony Awatar mkwiek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac Zobacz posta
    maly laptop z czytnkiem kart i telefon komorkowy - pozadny fon z HSDPA obecnie oferuje transfer do prawie 2Mbit/sek (download) wysylanie wolniej ;-)
    znacznie wolniej, wysyłka to w HDSPA na poziomie 20kB/s. masakra. po prostu masakra
    I am FX

Początki nałogu Awatar Hellfire
    Miasto
    Koniaków

Domyślnie

Ale po co telefon? Laptopa się nie da podłączyć do internetu?

Coś już napisał
    Miasto
    Gorzów Wielkopolski

Domyślnie

Da, jeśli masz modem - obecnie chyba lepiej kupić zestaw telefon + laptop niż laptop + modem (chyba, że są takie z wbudowanymi), bo dodatkowo możesz dzwonić.
    - Fajne zdjęcia robisz. Jaki masz aparat?
    - Używam Nikona.
    - Płoń heretyku!

Domyślnie

z tego co mi się wydaje każdy laptop ma teraz karte sieciowa i odem w standardzie..
    ale lepiej dopupić bezprzewodowy internet podłaczany do gniazda PCMIA (czy jakoś tak się nazywa to gniazdo)
    Canon 1D MK III, 300D x2| BG-E1 | Tokina 12-24 f/4 SPRZEDAM | Canon: 24-70 f/2,8 L | | 28 f/1.8 | 50 f/1.4 | 85 f/1.8 | 75-300 f/4-5.6 | 420EX |
    zamiennik RS-60E3 | EOS -> m42 | Revuenon 50 f/1,8 | MC 3M-5CA 8/500 | pierścionki | First Opticam PRO-6604G + inny badziewny trójnóg

www.nagor.prv.pl - FOTOblog.

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nagor Zobacz posta
    z tego co mi się wydaje każdy laptop ma teraz karte sieciowa i odem w standardzie..
    ale lepiej dopupić bezprzewodowy internet podłaczany do gniazda PCMIA (czy jakoś tak się nazywa to gniazdo)
    każdy laptop ma modem ale nie GSM
    Można kupić modemy PCMCIA lub Express Card, są też takie na USB (mówię tu o modemach GSM, czyli wszystkie te iPlusy, Blueconnecty, Orange i inne). O ile download jest naprawdę szybki to upload nie należy nawet do średnio szybkich . mnie szlag trafia ale cóż. telefon jako modem to kiepskie rozwiązanie. Musisz się bawić kablami itp (bluetooth chyba odpada). Po za tym w przypadku połączenia głosowego lub sms zrywa się połączenie z netem.
    I am FX

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hellfire Zobacz posta
    Ale po co telefon? Laptopa się nie da podłączyć do internetu?
    alez da sie podlaczyc - wlasnie przez telefon
    no chyba ze mozna gdzies kupic podlaczany mobilny internet

co z tego ze wysylka jest wolna ( i tak jest 2x szybsza niz SDI ktore kiedys bylo wypasione) - jak i tak jest to obecnie najszybsze mobilne rozwiazanie - ja wlasciwie codziennie korzystam z takiego polaczenia i juz sie przyzwyczailem, najwazniejsze ze w HSDPA pliki po kilkaset mega nie sa juz problemem ;-)

Po za tym w przypadku połączenia głosowego lub sms zrywa się połączenie z netem.
    to juz zalezy od klasy telefonu - u mnie polacznie jest zawieszane na czas rozmowy/sms zerwanie sie nie zdazylo jeszcze

Bywalec Awatar delaa
    Miasto
    EPPO

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mkwiek Zobacz posta
    każdy laptop ma modem ale nie GSM
    Nieprawda.
    można kupić modemy PCMCIA lub Express Card, są też takie na USB (mówię tu o modemach GSM, czyli wszystkie te iPlusy, Blueconnecty, Orange i inne). O ile download jest naprawdę szybki to upload nie należy nawet do średnio szybkich . mnie szlag trafia ale cóż.
    Prawda. ;-)

telefon jako modem to kiepskie rozwiązanie. Musisz się bawić kablami itp (bluetooth chyba odpada). Po za tym w przypadku połączenia głosowego lub sms zrywa się połączenie z netem.
    Nieprawda - telefon jako modem niczym sie nie różni od dedykowanych kart typu blu-sru czy I+ - to tylko telefony w PCMCIA. Bluetooth nie odpada - bez problemu można zestawić takie połączenie. Nawet nie trzeba wyciągać tel z kieszeni .

Mi nie przerywa podczas rozmowy czy SMS .
    Transfery nie są gigantyczne ale wystarczy - jeśli masz zdjęcie Paris Hilton - w sytuacji odpowiedniej - luźno da się wysłać.
    Pozdrawiam.

PS - tak wiem mam 5 postów tutaj wiec powiadam głupoty ;-))
    Ostatnio edytowane przez delaa ; 21-10-2007 o 12:43

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac Zobacz posta
    to juz zalezy od klasy telefonu - u mnie polacznie jest zawieszane na czas rozmowy/sms zerwanie sie nie zdazylo jeszcze
    w każdym razie NIE POGADASZ równocześnie chodząc po internecie

Cytat Zamieszczone przez delaa Zobacz posta
    Nieprawda
    szukanie obecnie laptopa bez modemu to chyba jak szukanie igły w stogu siana. Nawet moja 6 letnia Toshiba w stanie spoczynku ma standardowo modem.

Cytat Zamieszczone przez delaa Zobacz posta
    Nieprawda - telefon jako modem niczym sie nie różni od dedykowanych kart typu blu-sru czy I+ - to tylko telefony w PCMCIA. Bluetooth nie odpada - bez problemu można zestawić takie połączenie. Nawet nie trzeba wyciągać tel z kieszeni
    patrz wyżej - albo rozmowa albo net. dla mnie takie rozwiązanie odpada.
    I am FX

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów