Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Wątek: 350D czy może 20D

luxmin
    Guest

Domyślnie

no jeszcze zastanawiam się nad tym 400D. Za nim przemawia choćby czyszczenie matrycy bo nie mam jakoś ochoty tego robić po moich doświadczeniach z czyszczeniem obiektywu w panasoniku fz5.
    Szkoda tylko że upakowali w matrycy więcej megapikseli i mam wrqażenie po cropach że szczegółowość jest mniejsza niż w 350D.
    Mam pytanie czy wizjer w 400D jest ten sam co w 350D

Coś już napisał Awatar Zaicev
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

To czyszczenie matrycy to taki moim zdaniem zbedny gadzet. Lepiej dziala grucha 8) A wizjer z tego co widzialem w roznych porownaniach jest teoretycznie wiekszy niz ten w 350d, ale nie sposob tego zauwazyc golym okiem nieuzbrojonym.
    400d polecam, tak jak i chyba inni, glownie ze wzgledu na AF z 30d. To dosc istotna i przydatna roznica. Sam musisz stwierdzic czy warta tych xxx zlotych/
    3 EOSy 2 cyfry 1 analog | blog

Dopiero zaczyna Awatar mabok

Domyślnie

Z trójki 350D, 400D i 20D wybrał bym bez wahania tego ostatniego. Oczywiście, gdyby udało się go jeszcze kupić nieużywanego. AF to nie wszystko...
    cogitationis poenam nemo patitur...
    Zaczątek nowej galerii - http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...03-0-0-0-0.php

luxmin
    Guest

Domyślnie

acha no właśnie zaicev zapomiałem spytać o ten AF w 350D. Jak się spisuje ten aparat choćby w takiej sytuacji jak jedyne światło pochodzi ze świeczek ustawionych na stole w ciemnym pomieszczeniu.
    I jeszcze jedno pytanie czy aparat ma możliwość potwierdzenia ostrości gdy ustawiamy ręcznie. chodzi mi o taką sytuację gdy trudno byłoby ocenić ostrość w wizjerze

Coś już napisał Awatar Brodi
    Miasto
    Warsaw, Poland

Domyślnie

Ma potwierdzenie ostrości (na centralnym na pewno). I wybrałbym 20D.
    Ostatnio miałem okazję "pocykać" 20D i 350D z różnymi obiektywami i zdecydowanie jakość zdjęć (pod kątem szumów) i AF są zauważalnie lepsze w 20D. Zależne jest to od warunków w jakich robi się dany motyw, ale w ekstremalnej sytuacji ISO 800 a nawet 1600 z 20D było porównywalne do ISO 200/400 na 350D (z 70-200 F/4 L USM). W większości przypadków różnicy nie było do ISO 400, dopiero na ISO 800/1600 i to na korzyść 20D. Jeśli fotografujesz sporo we wnętrzach, a więc na dużych ISO, 20D będzie lepszym wyborem.
    40D | 18-55mm II (kit) | 50 f/1.8 | 70-200 f/4 L USM | 430EX II

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie

jesli ktos nie potrafi zauwazyc roznicy w wielkosci wizjera 350D a 20D to chyba ma jakas dystorsje w oku Roznica duza, powiedzialbym taka jak miedzy 20D a 5D czyli znaczna heh
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Bywalec
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zaicev Zobacz posta
    W cenie uzywanego 20d powinienes znalezc nowego 400d ktory AF ma z 30d,
    Pierwsze słyszę?
    A czym się różni wg. Ciebie AF 20D i 30D?
    Nex :cool:

Pozdrawiam,
    Jurek.

Zablokowany

Domyślnie

Było wałkowane 100 razy, AF ten sam. Przewaga 20d na 350d kolosalna. Funkcjonalność, gabaryty, trwałość migawki, wizjer i wiele, wiele innych.

Bywalec
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

himi Ja to akurat wiem :-)
    Tylko pytanie czemu Zaicev wprowadza w błąd?
    Nex :cool:

Pozdrawiam,
    Jurek.

Coś już napisał

Domyślnie

Mam dwudziestkę, ojciec 400setke, zdjęcia robią ogólnie podobne. Ale do cięższych obiektywów to zdecydowanie 20d, no i celownik! Co do AF, to sie nie mam czego czepiać, i tak najwięcej zależy od obiektywu.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów