Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Wątek: 350D czy może 20D

Mieszany widok

Coś już napisał Awatar Zaicev
    Miasto
    Warszawa

Cool

Cytat Zamieszczone przez koraf Zobacz posta
    Przy obecnym poziomie cen od 1500 zł do 1800 zł za używany egzemplarz 20d nawet bym się nie zastanawiał co brać :grin: .
    A ja bym jednak pomyslal, bo tanio kupione 20d moze byc niezle przesmigane, z umierajaca migawka itd... AF w 400d jest z 30'tki, wiec conajmniej tak dobry jak w 20d. Do tego duzy wyswietlacz i gwarancja/odpowiedzialnosc_sprzedawcy_za_towar (2 letnia) w 400 Jest sie nad czym zastanawiac. Szczegolnie ze to ma byc pierwsza lustrzanka, wiec nie mamy do czynienia z ta wyimaginowana potrzeba posiadania gornego wyswietlacza :rolleyes: i innymi brzydkimi nawykami wyniesionymi z uzytkowania DSLR.
    Ostatnio edytowane przez Zaicev ; 20-10-2007 o 23:19
    3 EOSy 2 cyfry 1 analog | blog

luxmin
    Guest

Domyślnie

no jeszcze zastanawiam się nad tym 400D. Za nim przemawia choćby czyszczenie matrycy bo nie mam jakoś ochoty tego robić po moich doświadczeniach z czyszczeniem obiektywu w panasoniku fz5.
    Szkoda tylko że upakowali w matrycy więcej megapikseli i mam wrqażenie po cropach że szczegółowość jest mniejsza niż w 350D.
    Mam pytanie czy wizjer w 400D jest ten sam co w 350D

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

To czyszczenie matrycy to taki moim zdaniem zbedny gadzet. Lepiej dziala grucha 8) A wizjer z tego co widzialem w roznych porownaniach jest teoretycznie wiekszy niz ten w 350d, ale nie sposob tego zauwazyc golym okiem nieuzbrojonym.
    400d polecam, tak jak i chyba inni, glownie ze wzgledu na AF z 30d. To dosc istotna i przydatna roznica. Sam musisz stwierdzic czy warta tych xxx zlotych/

Dopiero zaczyna Awatar mabok

Domyślnie

Z trójki 350D, 400D i 20D wybrał bym bez wahania tego ostatniego. Oczywiście, gdyby udało się go jeszcze kupić nieużywanego. AF to nie wszystko...
    cogitationis poenam nemo patitur...
    Zaczątek nowej galerii - http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...03-0-0-0-0.php

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie

jesli ktos nie potrafi zauwazyc roznicy w wielkosci wizjera 350D a 20D to chyba ma jakas dystorsje w oku Roznica duza, powiedzialbym taka jak miedzy 20D a 5D czyli znaczna heh
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Zablokowany

Domyślnie

Było wałkowane 100 razy, AF ten sam. Przewaga 20d na 350d kolosalna. Funkcjonalność, gabaryty, trwałość migawki, wizjer i wiele, wiele innych.

Bywalec
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

himi Ja to akurat wiem :-)
    Tylko pytanie czemu Zaicev wprowadza w błąd?
    Nex :cool:

Pozdrawiam,
    Jurek.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JurekGR Zobacz posta
    Tylko pytanie czemu Zaicev wprowadza w błąd?
    Nie wprowadza w blad, tylko nie zdawal sobie sprawy z faktu ze kanon wypuscil nowy aparat ktory od poprzedniego modelu roznil sie tylko wiekszym wyswietlaczem... Hmmm... i czym jeszcze? Chetnie sie dowiem

Coś już napisał

Domyślnie

Mam dwudziestkę, ojciec 400setke, zdjęcia robią ogólnie podobne. Ale do cięższych obiektywów to zdecydowanie 20d, no i celownik! Co do AF, to sie nie mam czego czepiać, i tak najwięcej zależy od obiektywu.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Miałem 350D, mam 20D, macałem 400D - wybrałbym 20D bez zastanawiania.
    Jak popracujesz trochę kółkiem nastaw i z większym wizjerem to zrozumiesz/poczujesz jaka jest różnica między tymi aparatami...
    1Ds III | 20D+BGE2 | 30+BP300 | 17-40/4L | 35/1,4L | 85/1,8 | 135/2L | 580EX II | Lowepro ROVER AWII, SR D300AW

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów